Hur man använder Discord på en PS5

0
80
Hannah Stryker/How-To Geek

Följ dessa steg för att använda Discord på en PS5:

  1. På din PS5, gå till Inställningar > Användare och konton > Länkade tjänster och logga in på Discord.
  2. I Discord-appen eller webbplatsen, gå med i valfri röstkanal.
  3. Öppna röstchattalternativ och välj “Överför till PlayStation.”
  4. < li>Välj “Överför röst” för att börja chatta via din PS5.

Anslut ditt Discord-konto till din PlayStation 5 och chatta med andra användare via röstchatt medan du spelar spel, även på flera plattformar ettor. Så här ställer du in det, hur du använder det och vad som gör det så användbart.

Innehållsförteckning

Hur du ställer in Discord på PS5
Hur använder du Discord på din PS5
Varför använder du Discord på din PlayStation?
Hur tar du bort Discord från din PS5
På din PlayStation 5
On Discord

Så ställer du in Discord på PS5

Att använda Discord på PlayStation 5 börjar med att du länkar ditt Discord-konto till din konsol. För att göra detta, slå på din PS5, logga in och välj “kugghjulet” Inställningsikon i det övre högra hörnet av instrumentpanelen.

Gå till Användare och konton > Länkade tjänster, så ser du en lista över konton som du kan lägga till på din PS5.

Välj “Discord” följt av “Länka konto” och läs sedan avslöjandet som informerar dig om att ditt PlayStation Network-konto och tillhörande information kommer att avslöjas för Discord som en del av denna process. Tryck på “Acceptera och fortsätt” för att fortsätta.

Länka nu ditt Discord-konto genom att gå till discord.com/activate och logga in och ange koden som visas. Du kan också använda din iPhone eller Android-smartphone för att skanna QR-koden på skärmen för snabbare åtkomst. Du kan också använda PS5-webbläsaren (via knappen “Använd webbläsare”) för att logga in och länka konton på det sättet.

När du har angett koden på en sekundär enhet måste du klicka på “Auktorisera” för att ge tillstånd även för Discords slut.

Skärmen bör uppdateras på din PS5 för att låta dig veta att din konsol har länkats till ditt Discord-konto.

Native Discord-integrering beror på version 7.0 eller senare av PlayStation 5-firmware, så se till att du har uppgraderat din konsol med Inställningar > Systemprogramvara > Systemprogramuppdatering och inställningar först.

Så använder du Discord på din PS5

Det finns inget Discord-gränssnitt på PS5 från vilket du kan läsa textkanaler, byta servrar, gå med i röstchatt eller skicka DM till andra användare. Istället låter PS5 Discord-integrationen dig gå med i röstchatt på din konsol med hjälp av din DualSense-kontrollers mikrofon och högtalare (eller ett headset som du har anslutit).

Det betyder att du måste använd Discord på en annan enhet om du också vill använda den på en PS5. Med ditt konto anslutet kommer du att kunna skicka röstkanaler till din PS5. Du kan göra detta med officiella Discord-appar för Android, iPhone eller stationära datorer, eller med webbgränssnittet från en vanlig webbläsare.

Om du är på mobil kan du överföra din nuvarande röstchatt till PlayStation 5 genom att trycka på kanalen och sedan svepa uppåt från nära botten av skärmen och trycka på “Överför till PlayStation” knapp. Du kan också se ett meddelande som föreslår din PS5 som destination.

< p>På en Windows, Mac eller Linux fungerar saker på liknande sätt förutom att du måste högerklicka på kanalen som du vill gå med i och välja “Gå med på PlayStation” eller “Överför till PlayStation” beroende på om du redan chattar eller inte.

< p>I båda fallen blir du inbjuden att bekräfta PS5 och tryck sedan på “Överför röst” knappen för att skicka samtalet till din PlayStation.

På PlayStation 5, bör du se ett meddelande som talar om att du har gått med i en Discord-röstchatt.

Klicka på “PS” hemknappen på din handkontroll och du bör se Discord-kortet visas på skärmen. Tryck på X på den för att se några ytterligare kontroller inklusive nivåer, en “Leave” knapp, en snabb kanalväljare och en översikt över andra medlemmar i chatten.

Varför använda Discord på din PlayStation?

Discord på PS5 är coolt eftersom det gör det lättare att spela med vänner som är på olika plattformar. Många online multiplayer-upplevelser stöder nu cross-play, vilket gör att du kan spela online på din PlayStation med andra som är på PC eller Xbox. Discord överbryggar klyftan när det gäller röstkommunikation på dessa plattformar.

Detta låter även dina Discord-vänner veta vilka spel du spelar eftersom din Discord-status kommer att uppdateras med din nuvarande PS5-aktivitet.< /p>

Det är enkelt och gratis att skapa din egen Discord-server enbart för att sammanföra vänner på olika plattformar. Alternativt kan du gå med i befintliga servrar för att hitta personer att spela med. Om du är ny, se till att du får ut det mesta av alla Discord-funktioner som är tillgängliga för dig.

RELATERAT: Varför du bör flytta Din gruppchatt till discord

Hur man tar bort discord från din PS5

Du kan ta bort Discord-integration både på din PS5-konsol eller via Discords webbgränssnitt och appar. Båda har samma effekt, så det är upp till dig vilken metod som är bekvämare.

På din PlayStation 5

För att ta bort länken till Discord på PS5, gå till Inställningar &gt ; Användare och konton > Länkade tjänster och välj Discord följt av “Ta bort länk till konto” — detta kommer att bryta banden mellan ditt PlayStation-konto och ditt Discord-konto.

< h3>På Discord

För att koppla bort ditt Discord-konto från din PS5 genom Discord, starta Discord-appen eller webbgränssnittet och navigera till användarinställningarna. Detta är tillgängligt via “kugghjulet” Inställningar-knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen på webben eller skrivbordet eller med hjälp av “Användare” fliken i mobilappen. Gå till “Auktoriserade appar” och klicka eller tryck sedan på “Auktorisera” bredvid PlayStation Network.

LÄS NÄSTA

  • › Nej, Moon Photos på Samsung Galaxy-telefoner är inte “Fake”
  • › Roku avslutar uppdateringar för sin första 4K-spelare
  • › Så här skriver du ut textmeddelanden från iPhone
  • › Överladda din iPhone med en gratis provversion av Setapp, plus fler erbjudanden
  • › Windows 11 Update fixar 83 buggar, 2 nolldagars sårbarheter
  • › Fitbit Trackers får nu fler funktioner gratis