Het slechtste schoonmaakadvies dat experts hebben gehoord

0
70
Natali _ Mis/Shutterstock.com

Voor veel mensen is schoonmaken een noodzakelijk kwaad. Het kost veel tijd om ons huis op te ruimen, dus het is niet verwonderlijk dat we ons aangetrokken voelen tot tips, trucs en hacks die beloven het karwei gemakkelijker te maken. Veel van deze adviezen zijn echter onzin en kunnen later zelfs tot meer problemen leiden.

We spraken met drie schoonmaakexperts over het slechtste schoonmaakadvies dat ze hebben gehoord en wat ze in plaats daarvan aanbevelen. Het is tijd om de zaken recht te zetten!

Inhoudsopgave

Een tapijtvlek wrijven totdat deze loslaat
Opstapelen op het product
Schoonmaakproducten mengen
Een magische gum in het toilet doen
Afstandsbedieningen negeren
Glasreiniger voor alles gebruiken
Haarlak op een Inktvlek

Een tapijtvlek wrijven totdat deze loslaat

Andrey_Popov/Shutterstock.com

Leanne Stapf, COO van The Cleaning Authority, hoort vaak dat mensen tapijtvlekken graag met alle middelen aanpakken. Ze raadt deze strategie af, omdat het ervoor zorgt dat het zich verspreidt en dieper in de tapijtvezels of stof doordringt. Dit maakt het aanzienlijk moeilijker om de vlek eruit te krijgen.

In plaats daarvan zegt Stapf om tapijtvlekken voorzichtig te benaderen. Dep de tapijtvlek onmiddellijk met keukenpapier of washandje om de resterende vloeistof op te nemen.

Meng vervolgens een oplossing van water en een mild reinigingsmiddel of tapijtreiniger volgens de instructies op de fles. Laat de oplossing een paar minuten intrekken voordat u het dept totdat al het vocht is opgenomen.

Utopia Handdoeken Katoenen Washandjes Set

Perfect voor het verwijderen van tapijtresten.

Amazon

$16.14
$ 18,99 Bespaar 15%

Het product opstapelen

sdf_qwe/Shutterstock.com

Veel mensen denken dat het gebruik van meer dan de aanbevolen hoeveelheid van een schoonmaakproduct zal helpen om de klus effectiever te klaren en sneller. Maar volgens Kathy Cohoon van Two Maids kan dit een verspillende en zelfs schadelijke gewoonte zijn.

GERELATEERD12 virale reinigingsproducten die echt werken

8220;Het gebruik van te veel reinigingsoplossing of wasmiddel kan een residu achterlaten, en dit residu wordt in feite een magneet voor meer vuil en hoopt zich na verloop van tijd op – wat zelfs kan leiden tot schade aan oppervlakken of meubels, – zei ze.

Cohoon raadt aan zich te houden aan de hoeveelheid die wordt voorgesteld in de gebruiksaanwijzing van het reinigingsproduct dat u gebruikt. Dit bespaart u op de lange termijn ook geld, aangezien u alleen zoveel product gebruikt als u echt nodig heeft.

Mevr. Meyer's Allesreiniger Spray, Citroenverbena, 16 fl. oz. oz

Een beetje is genoeg.

Amazon

$ 4,49
$ 12,06 Bespaar 63%

Doel

$ 4,99
 

Bed Bad & Voorbij

$ 4,99
 

Schoonmaakproducten mengen

VGstockstudio/Shutterstock.com

Het mengen van schoonmaakproducten lijkt misschien een onschuldige manier om ze harder te laten werken, maar Katrina Keith, de eigenaar van Molly Maid van DFW Metro Northwest, zegt iets anders. Veel schoonmaakproducten bevatten chemicaliën en die chemicaliën kunnen met elkaar reageren wanneer ze worden gemengd.

Azijn wordt bijvoorbeeld als een veilig schoonmaakproduct beschouwd, maar kan een giftig gas afgeven wanneer het wordt gemengd met bleekmiddel. Speel op zeker en meng nooit schoonmaakproducten, tenzij u zeker weet dat ze gecombineerd kunnen (en moeten) worden.

Tante Fannie's Vloerreiniger Azijn Wasconcentraat

Efficiënt op zichzelf — het is niet nodig om het met iets te mengen.

Amazon

$ 13,99
 

Een magische gum in het toilet plaatsen

SHARKY PHOTOGRAPHY/Shutterstock.com

Mr. Clean Magic Erasers lijken hun naam eer aan te doen met hun vermogen om vrijwel alles schoon te maken. Veel mensen denken dat dit komt door een geheime formule in de spons, wat leidt tot advies zoals een gum in het toilet steken om het schoon te maken. Volgens Stapf is het idee dat de gum oplost en de chemicaliën de vlekken in de toiletpot wegvreten.

Helaas klopt deze gedachte niet omdat Magic Erasers geen chemicaliën bevatten. Ze werken omdat ze zijn gemaakt van melamineschuim, dat werkt als een heel fijn schuurpapier op vlekken.

Als je toiletpotvlekken wilt aanpakken, berg dan de Magic Eraser op en koop een toiletpotwasser en toiletreiniger. Om je toilet fris te houden tussen grondige reinigingen door, stelt Stapf voor om je eigen doe-het-zelfbruisbommen te maken met zuiveringszout, citroenzuur en etherische oliën. Dit zijn in wezen hetzelfde recept als bruisballen, hoewel kleiner van formaat en zonder kleurstoffen.

Magic Sponges Eraser

Een budgetvriendelijk alternatief voor Mr. Clean.

Amazon

$6,98
 

Afstandsbedieningen negeren

diy13/Shutterstock.com

Cohoon hoort zelden mensen praten over het schoonmaken van afstandsbedieningen, en ze denkt dat dit een groot probleem is. Deze items kunnen stof en vuil ophopen, vooral omdat ze zo vaak worden aangeraakt.

“Afstandsbedieningen van tv's en apparaten staan ​​bovenaan de lijst als het gaat om items die mensen vergeten schoon te maken!& #8221; zei ze.

Om je afstandsbediening schoon te maken, legt Cohoon uit om eerst de batterijen te verwijderen. Gebruik vervolgens een antibacterieel doekje of een microvezeldoek bespoten met een ontsmettingsmiddel om het hele oppervlak van de afstandsbediening schoon te vegen. Je kunt ook een wattenstaafje gedrenkt in ontsmettingsalcohol gebruiken om de knoppen voorzichtig schoon te maken als ze vuil zijn. Vervang de batterijen en ze zouden weer klaar moeten zijn.

Lysol desinfecterende handi-pack doekjes

Geweldig om alles in huis schoon te vegen.

Amazon

$15,25
$ 26,99 Bespaar 43%

Glasreiniger voor alles gebruiken

Andrei Kuzmik/Shutterstock.com< /figuur>

Er is je misschien verteld dat je je allesreiniger in een mum van tijd kunt inruilen voor glasreiniger, maar Keith raadt dit advies niet aan, vooral niet als het gaat om het schoonmaken van bepaalde delen van je huis.

>

“Gebruik nooit glasreiniger op monitoren of tv-schermen,” ze zei. “Het zijn kwetsbare oppervlakken en u kunt een residu achterlaten of blijvende schade aanrichten.

< strong class='relatedtext'>GERELATEERD10 producten voor het schoonmaken van je grove laptop en telefoon

Schakel eerst de stroom uit om een ​​tv, computer of ander elektronisch scherm schoon te maken. Gebruik vervolgens een microvezeldoek of een schermreinigingsoplossing die speciaal is ontworpen voor elektronische schermen om het scherm voorzichtig in cirkelvormige bewegingen schoon te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of papieren handdoeken die het scherm kunnen krassen of beschadigen, en spuit nooit vloeistoffen rechtstreeks op het scherm.

Windex Original Blue Glass and Window Cleaner Bundle

Perfect om glas helder en schoon te houden.

Amazon

$8,30
 

Haarlak op een inktvlek spuiten

Zyn Chakrapong/Shutterstock.com< /figuur>

Een oud advies dat je misschien nog steeds hoort, is dat het besproeien van een inktvlek met haarlak kan helpen om de vlek te verwijderen. Volgens Stapf is dit achterhaald, omdat het uitging van het idee dat de alcohol in haarlak de vlek zou kunnen helpen verwijderen.

De meeste haarsprays bevatten tegenwoordig echter geen alcohol, dus ze zullen niets doen om inkt uit stof te verwijderen. Ze kunnen ervoor zorgen dat vlekken moeilijker te verwijderen zijn.

Dreng de vlek in plaats daarvan ongeveer 15 minuten in ontsmettingsalcohol en dep hem voorzichtig weg met een microvezeldoek of absorberend keukenpapier. Als de inktvlek op een kledingstuk zit, laat het dan door de wasmachine lopen nadat je de ontsmettingsalcohol hebt laten intrekken.

Amazon-merk – Solimo 70% ethylalcohol

Verwijder die inktvlekken.

Amazon

$4,18
$4,61 Bespaar 9%

Schoonmaken is een belangrijke onderdeel van het behoud van een gezonde en comfortabele leefruimte. Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van de mythen en misvattingen die kunnen leiden tot ineffectieve of zelfs schadelijke schoonmaakpraktijken. Hier is wat advies om te negeren en wat je in plaats daarvan moet doen, rechtstreeks van schoonmaakexperts.