Het migratiebeleid van de Britse minister Suella Braverman bestempeld als 'racistisch'

0
41

De Britse minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman, van Indiase afkomst, staat onder toenemende druk vanwege de nieuwe plannen van de regering om illegale migratie aan te pakken. #8221; en een voormalige minister die ernstige zorgen uitte in het parlement.

Nimco Ali, een eenmalige campagnevoerder voor de regerende Conservatieve Partij die haar baan als regeringsadviseur in december vorig jaar opzegde, vertelde de 'Guardian’ dat Braverman uit Goan “de verkeerde persoon was, niet alleen voor de conservatieve partij maar voor het land” terwijl ze de Tories “wreed en harteloos” laat lijken.

Aanbevolen voor jou

  • 1Rusland zet stappen om belastingverdragen met ‘onvriendelijke’ landen
  • 2Wordt Imran Khan vandaag gearresteerd? Topontwikkelingen in de Toshakhana-zaak in Pakistan
  • 3Bakhmut: Waarom Rusland en Oekraïne zo hard vechten voor één kleine stad

Het kind dat vluchteling uit Somaliland was, was vernietigend in haar kritiek op het falen van de regering om de migratieroutes voor Oekraïners te verbreden vanwege het aanhoudende Russische conflict.

“Als we, als voormalig vluchteling van kleur, genereuze hulp kunnen bieden aan Oekraïners die aan oorlog ontsnappen, dan denk ik dat we ervoor moeten zorgen dat we ook routes bieden aan iedereen die aan conflicten ontsnapt,” Ali vertelde de krant.

“Als we plaats kunnen vinden voor een blank kind, maar niet voor een zwart kind, die hier in vergelijkbare omstandigheden komen, is dat racistisch. Het is echt pijnlijk als we geloven dat mensen hun toevlucht kunnen zoeken als ze uit Europa komen, maar niet ergens anders. Als we Oekraïners veilige en legale routes kunnen bieden, moeten we dat ook voor andere mensen doen', zei hij. zei ze.

Ali, die de Britse premier Rishi Sunak steunt, waarschuwde dat hij de volgende algemene verkiezingen niet zou winnen met Braverman als zijn minister van Binnenlandse Zaken, aangezien hij het risico loopt jongere en zwevende kiezers te verliezen.

“Suella Braverman wil dat de regering er stoer uitziet, maar in plaats daarvan zal ze ons wreed en harteloos laten lijken, wat volgens mij de premier niet is. Ik heb een probleem met haar taal. Ik geloof dat het gevaarlijk is om linkse advocaten de schuld te geven wanneer ze de wet aanvechten. Toen ze sprak over haar droom om een ​​vliegtuig naar Rwanda te zien opstijgen, ontbrak het aan mededogen en begrip. zei Ali, verwijzend naar het migratiepact van de regering met de Afrikaanse natie om illegale migranten te huisvesten.

Advertentie

Haar kritiek kwam toen voormalig Tory-minister van Binnenlandse Zaken Theresa May verschillende zorgen uitte in het Lagerhuis over de voorgestelde nieuwe wet op illegale migratie, die in het parlement is ingediend om de kwestie aan te pakken van duizenden migranten die illegaal via kleine boten op de Britse kusten aankomen.

“Zoals het er nu uitziet, sluiten we de deur voor slachtoffers die worden verhandeld tot (moderne) slavernij (in) het VK', zei May.

“Wanneer dan ook je sluit een route af voor migranten… de migranten en de mensensmokkelaars zoeken een andere weg. Iedereen die denkt dat dit wetsvoorstel het probleem van illegale migratie voor eens en voor altijd zal oplossen, heeft het mis”, zei ze.

Advertentie

Tijdens een debat in het Lagerhuis op maandag verwees Braverman naar haar ambtsvoorganger, voormalig minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel van Indiase afkomst, om te beweren dat alle ministers van Binnenlandse Zaken van etnische minderheden zijn onderworpen aan “groteske beledigingen” voor eenvoudige waarheden over de impact van onbeperkte en illegale migratie.

“Beschuldigingen dat het beleid van deze regering, dat wordt gesteund door de meerderheid van het Britse volk, onverdraagzaam, xenofoob of een hondenfluitje voor racisten is, is onverantwoordelijk en eerlijk gezegd onder de waardigheid van deze plek. Politici van alle pluimage zouden beter moeten weten, en ze zouden hun woorden zorgvuldig moeten kiezen,” zei Braverman.

“Degenen die hun kritiek op het wetsvoorstel in morele termen gieten, negeren bepaalde waarheden. Ten eerste negeren ze dat we een morele plicht hebben om de boten tegen te houden. Er sterven mensen in het kanaal. Ze maken reizen die onveilig, onnodig en onrechtmatig zijn,” zei ze.

Lees ook

Russische straaljager raakt Amerikaanse drone boven Zwarte Zee

Britse premier Rishi Sunak in hondenhok nadat huisdier vrij rondliep in park

VS erkent McMahon Line als internationale grens tussen China en A…

'Rusland buiten Rusland': voor de elite wordt Dubai een haven in oorlogstijd

Het debat over het nieuwe wetsvoorstel heeft zich ook buiten verspreid de politieke arena, zoals de Engelse voetballegende en BBC-persoonlijkheid Gary Lineker het beleid in een tweet vergeleek met nazi-Duitsland uit de jaren dertig. Het veroorzaakte dagen van ontwrichting van de sportverslaggeving van de door de belastingbetaler gefinancierde omroep en dwong de BBC om haar beleid inzake sociale media te herzien om de crisis op te lossen.