Har ChatGPT en app?

0
102
Joe Fedewa/How-To Geek

Nej, det finns ingen officiell ChatGPT-app för Android eller iPhone. Du kan komma åt ChatGPT i webbläsaren på din telefon. ChatGPT tar världen med storm. Det är inte bara otroligt roligt att använda, det kan faktiskt vara förvånansvärt användbart. Om du är ett fan av OpenAIs kraftfulla chatbot kanske du undrar om den har en smartphone-app.

Finns det en App för ChatGPT?

Nej, det finns ingen officiell ChatGPT-app för iPhone eller Android. Du kan få åtkomst till ChatGPT i en mobil webbläsare och lägga till en genväg till din iPhone eller Androids startskärm om du vill. Men det är det som ligger närmast en officiell “app” för ChatGPT för tillfället.

Obs! Vi kommer att uppdatera den här artikeln om (eller när) OpenAI släpper en officiell ChatGPT smartphone-app.

< h2 role="heading" aria-level="2">Vad sägs om inofficiella ChatGPT-appar?

Det långa svaret är att du kan använda ChatGPT i vissa appar, typ. OpenAI släppte ett offentligt API för ChatGPT i mars 2023. Det betyder att alla kan integrera ChatGPTs AI-språkmodell i appar och tjänster. I skrivande stund används den i Snapchat, Quizlet, Instacart, Shop och Speak för olika saker.

Snapchat använder ChatGPT för sin “My AI” funktion, som i huvudsak bara är ChatGPT i en direktmeddelandekonversation. Quizlet använder API för “Q-Chat,” en AI-handledare för studenter. Instacarts användning gör att kunder kan fråga om mat och få shoppingförslag.

Dessa officiella appar är för närvarande det bästa sättet att använda ChatGPT utanför webbläsaren. Men de använder API:t på specifika sätt (inlärning, shopping, språk, etc). Den mest öppna metoden för att fråga vad du vill är fortfarande via chat.openai.com i din webbläsare.

Se upp för falska ChatGPT-appar

h2>

Tyvärr har frånvaron av en officiell ChatGPT-app öppnat dörrarna för förfalskningar. Många appar påstår sig vara “driven av ChatGPT,” men det är de uppenbarligen inte. En app som heter “Genie,” till exempel, säger att det är “drivet av ChatGPT & GPT-3,” men det har inte uppdaterats sedan december 2022—fyra månader innan API:et blev tillgängligt.

RELATERATChatGPT: Hur man använder AI Chatbot gratis

Detta är ett stort problem med ChatGPT-appar. För närvarande är det svårt att skilja mellan riktiga och falska ChatGPT-appar. Det finns hundratals appar som påstår sig använda ChatGPT och andra GPT-API:er—och några kan faktiskt vara sanna—men många av dem ljuger. Dessutom är de fulla av annonser och skumma prenumerationer.

Om du inte använder en app från en känd enhet—som Snapchat eller Instacart—eller OpenAI skapar en lista över godkända klienter, det bästa alternativet är att använda ChatGPT i den bra ‘ol webbläsaren. Om det inte är tillräckligt bra kan du prova något av ChatGPTs alternativ.

RELATERADE7 ChatGPT AI-alternativ (gratis och betalda) LÄS NÄSTA

  • › De bästa PC-fallen 2023
  • › Så här installerar du Windows på ditt Steam-däck
  • › Hur man använder Discord på en PS5
  • › Mint Mobile ansluter sig till T-Mobile
  • › 5 bästa Plex-alternativen
  • › OpenAI har avslöjat GPT-4, och den finns redan i Bing Chat