Guvernør Ron DeSantis sier å beskytte Ukraina ikke er en sentral amerikansk interesse

0
82

Skrevet av Jonathan Swan og Maggie Haberman

Gov. Ron DeSantis fra Florida har brutt med republikanere som er fast bestemt på å forsvare Ukraina mot Russlands invasjon, og sa i en uttalelse som ble offentliggjort mandag kveld at beskyttelse av den europeiske nasjonens grenser ikke er en viktig amerikansk interesse, og at politikere i stedet bør fokusere oppmerksomheten hjemme.< /p>Anbefalt for deg

  • 1TikTok sier at USA truer med forbud hvis kinesiske eiere ikke selger eierandeler
  • 2Indisk opprinnelse butikktyv dømt for flere svindel av britisk domstol
  • 3Nord-Korea lanserer tilsynelatende ICBM i forkant av Sør-Korea-Japan-toppmøtet

Uttalelsen fra DeSantis, som blir sett på som en nesten erklært presidentkandidat for 2024-kampanjen, setter ham på linje med frontløperen for GOP-nominasjonen, tidligere president Donald Trump.

Stedet DeSantis valgte for sin uttalelse om et stort utenrikspolitisk spørsmål, avslørte nesten like mye som selve uttalelsen. Uttalelsen ble sendt på «Tucker Carlson Tonight» på Fox News. Det var som svar på et spørreskjema som verten, Carlson, sendte forrige uke til alle store potensielle republikanske presidentkandidater, og er ensbetydende med en erkjennelse fra DeSantis om at et kandidatur er på trappene.

Les også |'Russland utenfor Russland': For eliten blir Dubai en krigstidshavn

På Carlsons show skilte DeSantis seg fra republikanerne som sier at problemet med president Joe Bidens Ukraina-politikk er at han ikke gjør nok. DeSantis gjorde det klart at han synes Biden gjør for mye, uten et klart definert mål, og tar handlinger som risikerer å provosere krig mellom USA og Russland.

Carlson er en av de ivrigste motstanderne av USAs engasjement i Ukraina. . Han har kalt president Volodymyr Zelenskyy i Ukraina for en korrupt «antihelt» og hånet ham for å kle seg «som lederen av en strippeklubb».

“Selv om USA har mange vitale nasjonale interesser – å sikre våre grenser, ta opp beredskapskrisen med militæret vårt, oppnå energisikkerhet og uavhengighet, og kontrollere den økonomiske, kulturelle og militære makten til det kinesiske kommunistpartiet – bli ytterligere viklet inn i et territorium tvist mellom Ukraina og Russland er ikke en av dem,” sa DeSantis i en uttalelse som Carlson leste høyt på showet sitt.

Annonse

DeSantis' syn på Ukrainas politikk stemmer nå overens med Trumps. Den tidligere presidenten svarte også på Carlsons spørreskjema.

Must Read |Eye Kina, Biden og allierte avduker atomdrevet ubåtplan for Australia

Trump gjentok et hyppig riff og sa at “begge sider er slitne og klare til å inngå en avtale” og at “døden og ødeleggelsen må avsluttes nå .” Trump har allerede sagt at han ville la Russland «ta over» deler av Ukraina i en forhandlet avtale.

DeSantis og Trumps standpunkt er i strid med den lidenskapelige støtten til å forsvare Ukraina demonstrert av noen andre potensielle GOP-kandidater, inkludert tidligere visepresident Mike Pence, tidligere ambassadør Nikki Haley, tidligere guvernør Chris Christie i New Jersey og senator Tim Scott av South Carolina. Det er også skarpt i strid med de fleste republikanske senatorer, inkludert Mitch McConnell fra Kentucky, minoritetslederen.

Annonse

Pence har satt Ukrainas kamp i et religiøst lys, og siterer bibelvers i en nylig tale han holdt på University of Texas i Austin for å markere førsteårsdagen for Russlands president Vladimir Putins invasjon.

“Aldri glem, lyset skinner i mørket og mørket kan ikke overvinne det,” sa Pence, som sto ved en talerstol med amerikanske og ukrainske flagg bak seg, og henvendte seg til det ukrainske folket.

Express Column |How India's new Marinebasen i Andamans vil tvinge Beijing til å revurdere sin strategi

“Vi vil ikke glemme din kamp for frihet, og jeg tror det amerikanske folket vil stå med deg til lyset går opp for en seier for frihet i Ukraina og i Europa og for hele verden,” la Pence til. «Så hjelp oss Gud.»

Republikanske hauker, inkludert Pence og Haley, en ambassadør til FN under Trump-administrasjonen, har utformet kampen for å forsvare Ukraina som en kamp om «frihet». McConnell har kommet med lignende poeng, og antydet kampen som en for å forsvare den internasjonale sikkerhetsordren etter andre verdenskrig. Alle har presset Biden til å gjøre mer – for å sende flere dødelige våpen og raskere – for å hjelpe Ukraina med å drive Russland fra sitt territorium.

DeSantis og Trump har avvist slike appeller. Og deres syn vokser i popularitet blant republikanere og republikanske velgere, som raskt surner på USAs innsats for å hjelpe Ukraina med å bekjempe Russland.

Annonse

En meningsmåling fra Pew Research Center i januar viste at 40 % av republikanerne og Republikanske uavhengige velgere mente at USA ga for mye støtte til Ukraina. I mars i fjor, måneden etter at Putin invaderte, var andelen republikanere og republikanske uavhengige som hadde dette synet 9 %.

I 2014 og 2015, da Putin var i startfasen av sin invasjon av Ukraina ved å annektere Krim, hørtes DeSantis ut som en vanlig republikansk hauk. Han angrep daværende president Barack Obama for ikke å ha gjort nok – akkurat som mange republikanere i dag kritiserer Biden.

Annonse Les også |Storbritannia har en økning i antallet indianere som krysser ulovlig i småbåter

“Vi i kongressen har oppfordret presidenten, jeg har vært, til å gi våpen til Ukraina,” sa DeSantis i et intervju med den konservative talkradioverten Bill Bennett i juni 2015, avdekket av CNN. «De ønsker å kjempe sin gode kamp. De ber oss ikke kjempe for dem. Og presidenten har standhaftig nektet. Og jeg tror det er en feil.»

Men disse anti-Russland-synspunktene er mindre populære blant dagens GOP-base, som har blitt betinget i løpet av de siste syv årene av Trump og innflytelsesrike mediefigurer som Carlson, som har stilt spørsmål ved hvorfor USA skulle se på Putin som en trussel mot Amerika.

DeSantis' uttalelse til Carlson kanaliserte disse nye strømningene.

Annonse

“Biden-administrasjonens virtuelle 'blankocheck'-finansiering av denne konflikten 'så lenge det tar', uten noen definerte mål eller ansvarlighet, distraherer fra landets mest presserende utfordringer,” sa han.

Forklart |Wagner Group of leiesoldater: Hvorfor Joe Biden og den amerikanske kongressen er uenige om å utpeke den til en “terrorist”-gruppe

Republikanere på Capitol Hill bruker i økende grad denne “blanke sjekk”-linjen som en trygg posisjon for å kritisere Biden uten å se ut til å forlate Ukraina. Men DeSantis gikk videre – og gjorde det klart at han ikke mener forsvaret av Ukraina bør være en prioritet for en amerikansk president og utelukke spesifikke våpen.

“F-16 og langdistanseraketter bør derfor være av bordet,” la han til. «Disse grepene vil risikere å trekke USA eksplisitt inn i konflikten og trekke oss nærmere en varm krig mellom verdens to største atommakter. Den risikoen er uakseptabel.»

DeSantis’ uttalelse dryppet av sarkastisk forakt for politikere som mener den eneste måten å stoppe det ukrainske folkets lidelse på er å fjerne Putin fra makten.

“En politikk med “regimeskifte” i Russland (utvilsomt populær blant utenrikspolitiske intervensjonister i D.C.),” sa DeSantis, “ville i stor grad øke innsatsen i konflikten, og gjøre bruk av atomvåpen mer sannsynlig. En slik politikk ville verken stoppe døden og ødeleggelsen av krigen, eller produsere en pro-amerikansk, madisonsk konstitusjonalist i Kreml. Historien indikerer at Putins etterfølger, i denne hypotetiske, sannsynligvis ville være enda mer hensynsløs. Kostnadene for å oppnå et så tvilsomt resultat kan bli astronomiske.»

Må leses |Kinas rolle i Iran-Saudi-Arabia-avtalen viser Xi Jinpings globale mål

DeSantis la til: “Vi kan ikke prioritere intervensjon i en eskalerende utenlandsk krig over forsvaret av vårt eget hjemland, spesielt ettersom titusenvis av amerikanere dør hvert år av narkotika smuglet over våre åpne grenser og våre våpenarsenaler som er kritiske for vår egen sikkerhet er raskt blir oppbrukt.”

Til nå har DeSantis, som ennå ikke formelt har kunngjort at han stiller som president, stort sett unngått å snakke konkret om Ukraina siden Putins storstilte invasjon i 2022. For en leder som setter sin ære i å være aggressivt proaktiv og holde motstanderne på flukt, har han til tider blitt tatt på flatfot under sin siste bokturné, ettersom journalister har presset ham på det viktigste spørsmålet innen utenrikspolitikk.

Han ble irritert over en journalist for The Times of London som presset DeSantis om hvordan han foreslo at Ukraina skulle håndteres annerledes, gitt at han angrep Biden som «svak på verdensscenen» og mislyktes i avskrekking.

< p>“Kanskje du burde dekke en annen grunn?” sa DeSantis. «Jeg tror jeg har sagt nok.»

Republikanske internasjonalister og haukiske elementer i partiets giverklasse ble skremt av det intervjuet og et annet nylig klipp på Fox News der DeSantis kort signaliserte – på en måte som var åpen for flere tolkninger – at han stilte spørsmål ved i hvilken grad forsvaret av Ukraina var i USAs nasjonal interesse. Men de forble håpefulle om at DeSantis ville komme tilbake til deres side.

Les også

Kinesisk forretningsmann arrestert i svindelkonspirasjon på 1 milliard dollar

Bakhmut : Hvorfor Russland og Ukraina kjemper så hardt for én liten by

USA anerkjenner McMahon Line som internasjonal grense mellom Kina og Ar…

Russisk jagerfly treffer amerikansk drone over Svartehavet: USA

I en kronikk i Wall Street Journal den 23. februar ba den innflytelsesrike konservative skribenten Kimberley A. Strassel nesten DeSantis om å delte seg fra Trump, som hun sa var en del av et “GOP-overgivelsesmøte” om Ukraina. Hun utformet Ukrainas krig med Russland som et viktig nasjonalt sikkerhetsspørsmål for DeSantis å svare på. Strassel kalte det “GOP-feltets første test.”

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i The New York Times.