Etter Geetanjali Shree i 2022, kommer den tamilske forfatteren Perumal Murugan's Pyre til den internasjonale Booker-langlisten

0
43

Pyre, den tamilske forfatteren Perumal Murugans roman om kastebasert hat, sammen med 12 andre bøker, kom til langlisten til den internasjonale Booker-prisen 2023. Murugans bok fra 2013 ble oversatt til engelsk av Anirudhh Vasudevan i 2016.

Prisen, verdt £50 000 (Rs 50 lakh), deles ut årlig for en roman eller novellesamling skrevet på et hvilket som helst språk, oversatt til engelsk og publisert i Storbritannia eller Irland. Premiepengene deles likt mellom forfatteren og oversetteren av vinnerboken.

Anbefalt for deg

  • 1En titt på banebrytende verk av den japanske nobelprisvinneren Kenzaburō Ōe, som nylig døde
  • 2Andrey Kurkov, Maryse Condé på International Booker-liste
  • 3Den tamilske forfatteren Perumal Murugan kommer til International Booker longlist 2023

Murugan snakket om nominasjonen til prisen, “Dette er første gang en tamilsk roman har kommet til lang liste. Det er veldig viktig for språket. Det er viktig, ikke fordi det er min roman, men fordi utvalget er en anerkjennelse av litteraturen i tamil, i India,”

Når han snakker om viktigheten av å velge en tamilsk roman, legger forfatteren til: “Engelsk og hindi snakkes som indiske språk, mens de andre er klassifisert som regionale språk. Det er feil. Den slags oppfatning vil endre seg når bøker fra våre språk – sørlige språk så vel som ikke-hindi-språk fra nord – kommer opp på internasjonale prislister.”