En hackergrupp hävdar att den stal ringdata

0
61
Hannah Stryker/Review Geek

Ring, det Amazon-ägda säkerhetskameraföretaget, är inte främmande för säkerhetsproblem. Tyvärr kan saker och ting vara på väg att bli värre eftersom en stor ransomware-grupp hävdar att den har brutit mot Rings system och nu hotar att släppa all data.

Enligt Vice’s moderkort lade en grupp känd som ALPHV till Ring-logotypen till en ny post på sin webbplats som listar hackor och dataintrång. Ännu viktigare, bredvid logotypen finns en hotfull kommentar som säger, “det finns alltid ett alternativ att låta oss läcka dina data.”

Från och med nu, innehållet i hacket är okänt, så det kan vara allt från kundinformation till kameradata. Moderkortet sa att Ring nådde ut och hävdade att det inte har några bevis för ett brott mot dess system. Ring sa dock att en tredjepartsleverantör blev påkörd.

RELATEDRansomware Groups dekrypteringar är så långsamma att det nästan inte är värt det

För de omedvetna lägger ALPHV, vars skadlig programvara är känd som BlackCat, ut sina hack på en webbplats. Tanken är att namnsläppa företaget och skämma ut dem för att betala en lösensumma. Om Ring inte betalar, börjar gruppen hota att släppa de stulna uppgifterna.

Från vad vi hör just nu är saker redan i det stadiet, vilket är’ t ett gott tecken. Det finns en chans att Ring vägrar att betala, eller så misslyckades konversationerna, och nu började ransomware-gruppen med hoten.

Moderkort fortsatte med att säga att “en person” meddelade Amazon-anställda om situationen i ett Slack-meddelande och sa, “diskutera ingenting om detta,” och att lämpliga säkerhetsteam är aktivt engagerade i incidenten.

Återigen, vi vet inte mycket än. Det finns ingen tydlig indikation på vilken typ av data gruppen samlade in, var den kom ifrån eller vad som händer internt. Som sagt, vi kommer sannolikt att lära oss mer snart.

via Vice