Discord gebruiken op een PS5

0
47
Hannah Stryker/How-To Geek

Volg deze stappen om Discord op een PS5 te gebruiken:

  1. Ga op je PS5 naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Gekoppelde services en log in op Discord.
  2. In de Discord-app of website kunt u lid worden van een willekeurig spraakkanaal.
  3. Open voicechat-opties en kies 'Transfer to PlayStation'.
  4. < li>Selecteer “Stem overbrengen” om te beginnen met chatten via je PS5.

Verbind je Discord-account met je PlayStation 5 en chat met andere gebruikers via voicechat terwijl je games speelt, zelfs cross-platform degenen. Hier leest u hoe u het instelt, hoe u het gebruikt en wat het zo handig maakt.

Inhoudsopgave

Discord instellen op PS5
Discord gebruiken op je PS5
Waarom Discord gebruiken op je PlayStation?
Discord verwijderen van je PS5
Op je PlayStation 5
Op Discord

Discord instellen op PS5

Het gebruik van Discord op de PlayStation 5 begint met het koppelen van je Discord-account aan je console. Om dit te doen, zet je je PS5 aan, log je in en selecteer je het “cog” Instellingenpictogram in de rechterbovenhoek van het dashboard.

Ga naar Gebruikers en Accounts > Gekoppelde services en je ziet een lijst met accounts die je aan je PS5 kunt toevoegen.

Selecteer “Onenigheid” gevolgd door “Account koppelen” en lees vervolgens de openbaarmaking waarin staat dat je PlayStation Network-account en de bijbehorende informatie als onderdeel van dit proces aan Discord worden onthuld. Druk op “Accepteren en doorgaan” om verder te gaan.

Koppel nu je Discord-account door naar discord.com/activate te gaan en in te loggen en de weergegeven code in te voeren. U kunt ook uw iPhone of Android-smartphone gebruiken om de QR-code op het scherm te scannen voor snellere toegang. Je kunt ook de PS5-browser gebruiken (via de knop “Use Browser”) om op die manier in te loggen en accounts te koppelen.

Zodra je de code op een secundair apparaat hebt ingevoerd, moet je op “Authorize” om ook toestemming te verlenen aan de kant van Discord.

Het scherm zou op je PS5 moeten worden bijgewerkt om je te laten weten dat je console is gekoppeld aan je Discord-account.

Native Discord-integratie is afhankelijk van versie 7.0 of hoger van de PlayStation 5-firmware, dus zorg ervoor dat je je console hebt geüpgraded via Instellingen > Systeemsoftware > Systeemsoftware-update en instellingen eerst.

Discord gebruiken op je PS5

Er is geen Discord-interface op PS5 van waaruit je tekstkanalen kunt lezen, van server kunt wisselen, kunt deelnemen aan voicechats of andere gebruikers kunt DM'en. In plaats daarvan kun je met PS5 Discord-integratie deelnemen aan voicechats op je console met behulp van de microfoon en luidspreker van je DualSense-controller (of een headset die je hebt aangesloten).

Dat betekent dat je moet gebruik Discord op een ander apparaat als je het ook op een PS5 wilt gebruiken. Als je account is verbonden, kun je spraakkanalen doorgeven aan je PS5. Je kunt dit doen met officiële Discord-apps voor Android, iPhone of desktop, of met de webinterface van een standaardbrowser.

Als je mobiel bent, kun je je huidige voicechat overzetten naar PlayStation 5 door op het kanaal te tikken, vervolgens vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen en op de knop “Transfer to PlayStation” knop. Mogelijk ziet u ook een melding die uw PS5 als bestemming voorstelt.

< p>Op een Windows, Mac of Linux werkt alles op dezelfde manier, behalve dat je met de rechtermuisknop op het kanaal moet klikken waar je lid van wilt worden en “Join on PlayStation” of “Overzetten naar PlayStation” afhankelijk van of je al aan het chatten bent of niet.

< p>In beide gevallen wordt u uitgenodigd om de PS5 te bevestigen en vervolgens op de knop “Voice overbrengen” knop om de oproep naar je PlayStation te sturen.

Op de PlayStation 5 zou je een melding moeten zien verschijnen om je te laten weten dat je deelneemt aan een Discord-voicechat.

Ga naar de “PS” home-knop op je controller en je zou de Discord-kaart op het scherm moeten zien verschijnen. Druk op X om wat extra bedieningselementen te zien, waaronder niveaus, een “Leave” knop, een snelle kanaalkiezer en een overzicht van andere leden in de chat.

Waarom Discord gebruiken op je PlayStation?

Discord op PS5 is cool omdat het gemakkelijker wordt om te spelen met vrienden die zich op verschillende platforms bevinden. Veel online multiplayer-ervaringen ondersteunen nu cross-play, waarmee je online op je PlayStation kunt spelen met anderen die op pc of Xbox zitten. Discord overbrugt de kloof op het gebied van spraakcommunicatie op deze platforms.

Hiermee laten je Discord-vrienden ook weten welke games je speelt, aangezien je Discord-status wordt bijgewerkt met je huidige PS5-activiteit.< /p>

Het is gemakkelijk en gratis om je eigen Discord-server te maken, puur om vrienden op verschillende platforms bij elkaar te brengen. Je kunt ook lid worden van bestaande servers om mensen te vinden om mee te spelen. Als je nieuw bent, zorg er dan voor dat je optimaal gebruikmaakt van alle Discord-functies die voor jou beschikbaar zijn.

GERELATEERD: Waarom je zou moeten verhuizen Je groepschat naar Discord

Hoe je Discord van je PS5 verwijdert

Je kunt Discord-integratie zowel op je PS5-console als via de Discord-webinterface en apps verwijderen. Beide hebben hetzelfde effect, dus het is aan jou welke methode handiger is.

Op je PlayStation 5

Om Discord op de PS5 te ontkoppelen, ga je naar Instellingen &gt ; Gebruikers en accounts > Gekoppelde services en selecteer Discord gevolgd door “Account ontkoppelen” — dit verbreekt de banden tussen je PlayStation-account en je Discord-account.

< h3>Over Discord

Om je Discord-account via Discord van je PS5 te ontkoppelen, start je de Discord-app of webinterface en navigeer je naar de gebruikersinstellingen. Deze is toegankelijk via de “cog” Instellingen-knop in de linkerbenedenhoek van het scherm op het web of desktop of met behulp van de “User” tabblad in de mobiele app. Ga naar “Geautoriseerde apps” en klik of tik vervolgens op “Machtiging intrekken” naast PlayStation Network.

LEES VOLGENDE

  • › Fitbit-trackers krijgen nu gratis meer functies
  • › Windows 11-update lost 83 bugs en 2 zero-day-kwetsbaarheden op
  • › Roku beëindigt updates voor zijn eerste 4K-speler
  • › Nee, maanfoto's op Samsung Galaxy-telefoons zijn geen “nep”
  • › Geef je iPhone een boost met een gratis proefversie van Setapp, plus meer deals
  • › Tekstberichten afdrukken vanaf de iPhone