De bästa PC-fallen 2023

0
78
Justin Duino/How-To Geek

Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i ett PC-fodral 2023
Bästa PC-fodralet totalt: Fractal Design Meshify 2
Bästa Budget-PC-fodralet: Phanteks Eclipse P300A Mesh
Bästa PC-fodralet för spel : Thermaltake Tower 900 Black Edition
Bästa kompakta PC-fodral: NZXT H210i
Bästa PC-fodral för luftflöde: Cooler Master MasterBox 520 Mesh Blackout Edition
Bästa vita PC-fodral: Fractal Design Torrent
Bästa rosa PC-fodralet: Apevia Predator-PK
Vanliga frågor

Vad du ska leta efter i ett PC-fall 2023

Olika aspekter av ärenden kan vara avgörande för ditt köpbeslut, men det finns en faktor som du behöver att överväga före allt annat—storlek. Det bästa fallet i världen gör dig inte särskilt bra om ditt moderkort eller andra komponenter inte passar inuti.

Ett fullt torn är det största höljet och kommer att passa ett så stort moderkort som du behöver, men mellantornsfodral erbjuder ofta anständigt utrymme inuti samtidigt som det tar mindre plats. Med mindre moderkort som mini-ITX eller micro-ATX kan du komma undan med ett mindre hölje, men moderkortet är inte den enda faktorn här.

Du måste tänka på det interna utrymmet, särskilt undanröjning. Grafikkorten blir allt större, så om du planerar att använda ett avancerat grafikkort, se till att ditt fodral har tillräckligt med utrymme för att passa GPU:n.

RELATERATHur man väljer ett PC-fodral: 5 funktioner att tänka på

Kylning är ett annat stort problem, särskilt om du förlitar dig på luftkylning. Detta kräver tillräckligt med inre utrymme för luften att röra sig och monteringspunkter för fläktar som hjälper till att hålla luften i rörelse genom höljet.

Kabelhantering är en annan funktion att överväga, eftersom att hålla kablarna städade och ur vägen hjälper luft att röra sig genom datorn. Om du planerar att använda vätskekylning, vill du ha ett hölje med gott om plats för kylaren och vattenblocket och enkel ledning för kylslingan.

Slutligen finns det andra aspekter att beakta som är mer personliga. Till exempel: hur många portar vill du ha på frontpanelen? Behöver du enhetsfack för hårddiskar, eller använder du en NVMe SSD för din lagring?

Dessa alternativ är inte lika kritiska som luftflöde eller total storlek, men du bör överväga alla sätt du använder din dator när du köper ett fodral.

RELATERAT: Hur man uppgraderar till ett nytt PC-fodral

Bästa PC-fodralet totalt sett: Fractal Design Meshify 2

Fractal

Pros

 • ✓ Levereras med tre fläktar ingår
 • ✓ Bra kabelhantering
 • ✓ Mesh frontpanel ser bra ut
 • ✓ Bra luftflöde
 • ✓ Gott om internt utrymme

Nackdelar

 • ✗ Fans stöder inte PWM
 • ✗ Ingen RGB

Om du inte packar lite seriös datorkraft inuti, behöver de flesta människor inte ett tornfodral i full storlek, inte ens för en inredd speldator. Fractal Design Meshify 2 har gott om plats för allt från ett 285 mm E-ATX-moderkort till extra SSD:er och hårddiskar.

Namnet kommer från den framträdande användningen av mesh över fodralet, komplett med ett löstagbart nylonfilter för att förbättra luftflödet samtidigt som du håller din dator dammfri. Meshify 2 innehåller också tre fläktar för att hålla luften i rörelse.

RELATEDKan du bygga en fläktlös stationär PC?

Den största nackdelen med detta fall är att det inte har någon inbyggd RGB-belysning, men beroende på ditt perspektiv kan det också vara positivt. Även om de medföljande fläktarna inte har stöd för PWM-kontroll, kan du alltid ersätta dem med fläktar som gör det.

Även om det inte är flashigt, kommer Meshify 2 i en version med en solid sidopanel och flera alternativ för sidopaneler i härdat glas: TG Light, Clear Tint, Dark Tint och Grey Tint.

Bästa PC-fodralet totalt sett

Fractal Design Meshify 2

Oavsett om du är Genom att bygga en speldator eller en arbetsstation erbjuder Fractal Design Meshify 2 gott om utrymme, bra kylning och en design som aldrig ser malplacerad ut.

Amazon

181,55 USD
 

Bästa Budget PC-fodral: Phanteks Eclipse P300A Mesh

Phanteks

Proffs

 • ✓ Mesh frontpanel för luftflöde
 • ✓ Gott om plats inuti
 • ✓ Valfri vertikal GPU-konsol

Nackdelar

 • ✗ Inga fläktar ingår

Du har noggrant valt ditt moderkort, CPU, GPU, strömförsörjning och andra komponenter, men nu har du inte mycket pengar kvar för ett fodral. Lyckligtvis är det inte ett problem när du har budgetvänliga fodral packade med funktioner som Phanteks Eclipse P300A.

Även om det inte har vårt övergripande vals skarpa, kantiga design, använder det här fodralet också en frontpanel i mesh för förbättrat luftflöde. En sidopanel i härdat glas låter dig visa upp din konstruktion och snabbt ta en titt inuti din dator.

< strong class='relatedtext'>RELATEDModerkort förklaras: Vad är ATX, MicroATX och Mini-ITX?

Höljet erbjuder gott om utrymme, med stöd för ATX-moderkort och gott om utrymme för din GPU. Om du har ett kraftigt grafikkort stöder fodralet en valfri vertikal GPU-fäste för att hålla ditt kort från att hänga med tiden.

Medan framsidan av fodralet ser bar ut på toppen, hittar du dubbla USB-portar, mikrofon- och hörlursuttag samt ström- och återställningsknappar. Vad du däremot inte hittar i det här tornet är fläktar du måste köpa dina fläktar separat för Eclipse P300A.

Best Budget PC Case

Phanteks Eclipse P300A

Det spelar ingen roll om du bygger en budgetdator eller spenderar resten av din budget på andra komponenter, Phanteks Eclipse P300A erbjuder gott om utrymme och funktioner till ett bra pris.

Amazon

69,99 USD
89,99 USD Spara 22 %

Bästa speldatorfodral: Thermaltake Tower 900 Black Edition

Thermaltake

Proffs

 • ✓ Modulär design erbjuder massor av flexibilitet
 • ✓ Stöd för dubbelslinga vattenkylning
 • ✓ Vertikal monteringsalternativ för flera grafikprocessorer
 • ✓ Nästan oändliga kylningsalternativ

Nackdelar

 • ✗ Overkill för vissa människor

Om du bygger en spelrigg vill du vara säker på att du kan få ut så mycket som möjligt av dina komponenter. Detta innebär ofta att gå den vätskekylare vägen för att se till att dina premiumkomponenter inte överhettas. Som sagt, Thermaltake Tower 900 Black Edition ger dig flexibiliteten att använda antingen luft- eller vätskekylning.

Detta är också i allmänhet ett monster av ett fall, oavsett hur du planerar att kyla din dator. Om du någonsin har använt ett stort, tungt grafikkort vet du att de kan börja sjunka med tiden. Tower 900 eliminerar detta inte bara med vertikal montering för en GPU, utan för flera, om du har en särskilt krävande installation.

RELATERATVarför du bör skaffa en Xbox-kontroll för PC-spel

Tower 900 är modulär, så att du kan konfigurera fodralet så att det passar dina behov. Detta gör att du kan lägga till nästan alla typer av komponenter du kan tänka dig, inklusive dubbelslinga vätskekylningssystem för avancerad temperaturkontroll. Fyra toppmonterade frontmonterade USB 3.0-portar ger dig också gott om portar för alla typer av kringutrustning och kontroller.

Men även för speldatorer kan Tower 900 vara överdriven, speciellt om du letar efter något med mindre fotavtryck. Det är inte litet, men Corsair iCUE 5000X är ett mer traditionellt PC-fodral för spel med bra luftflöde och massor av funktioner.

Bästa speldatorfodralet

Thermaltake Tower 900 Black Edition

Bygger du en PC med målet att köra vilket spel som helst som släpps inom de närmaste fem till tio åren? Thermaltake Tower 900 Black Edition hjälper dig att få ut det mesta av din hårdvara.

Amazon

283,99 USD
299,99 $ Spara 5%

Bästa kompakta PC-fodral: NZXT H210i

NZXT

Proffs

 • ✓ Kvalitetsbyggande
 • ✓ Spelrum för GPU:er upp till 425 mm
 • ✓ Förinstallerade RPG-fans
 • ✓ USB 3.1- och USB-C-portar

Nackdelar

 • ✗ Interiören kan vara lite trång

Till och med den minsta dator i mitten av tornet tar upp en hel del utrymme, och alla behöver inte allt det där utrymmet inuti. NZXT H210i tar upp mycket mindre utrymme än ett traditionellt PC-fodral i mitten av tornet, men den har fortfarande förvånansvärt mycket utrymme.

RELATERATVilka gamla komponenter kan du återanvända när du bygger en ny dator?

Det här fodralet stöder mini-ITX-moderkort, men det finns fortfarande utrymme för grafikprocessorer på upp till 325 mm, vilket är imponerande. Kabelhanteringsstången är enkel men effektiv, och i kombination med den medföljande kabelhanteringssatsen hjälper det till att hålla luften flödande genom fodralet.

H210i kommer med tre 120 mm fläktar, som alla använder väskans Smart Device V2-funktion. Detta använder en mikroprocessor och NZXT’s CAM-app för att enkelt styra fläktarna och två kanaler med RGB-belysning.

Höljet har en USB 3.1 och en USB-C-port på den övre frontpanelen, som vi skulle vilja se på fler PC-fodral. NZXT H210i finns i vitt/svart, svart och svart/rött.

Bästa kompakta PC-fodralet

NZXT H210i

Om du funderar på att bygga ett mini-ITX-monster är NZXT H210i fallet att använda, med tre förinstallerade kontrollerbara fläktar och två RGB-ljuskanaler.

Amazon

109,99 USD
 

Bästa köp

109,99 USD< br/> 

Bästa PC-fodral för luftflöde: Cooler Master MasterBox 520 Mesh Blackout Edition

Cooler Master

Proffs

 • ✓ 3 medföljande 120 mm fläktar, med plats för upp till 7
 • ✓ Mesh frontpanel för utmärkt luftflöde
 • ✓ Verktygsfri sidopanel
 • ✓ Helt avtagbar topppanel

Nackdelar

 • ✗ Utseende är inte för alla

De flesta PC-fodral är designade med luftflöde i åtanke, men det betyder inte att de är skapade på samma sätt. Om du bygger en speldator eller arbetsstation för tung användning och planerar att använda luftkylning istället för vätskekylning, behöver du ett fodral som är optimerat för luftflödet, som Cooler Master MasterBox 520 Mesh Blackout Edition.

Från och med framsidan använder det här fodralet Cooler Masters FineMesh Performance Front Panel för obegränsat luftflöde, som drivs av tre medföljande 120 mm SickleFlow-fläktar. Medan tre fläktar ingår, finns det plats för upp till sju 120 mm fläktar, samt dubbla 360 mm radiatorer på toppen och frontpanelen.

RELATERATDe bästa strömförsörjningsenheterna (PSU) 2023

Till skillnad från många PC-fodral är topppanelen helt borttagbar. Detta hjälper förstås till med städning, men också med installation av kylfläktar eller radiatorer. Och om du planerar att bygga med en massiv GPU är detta fallet för dig, eftersom det stöder grafikkort på upp till 410 mm när det gäller spelrum.

Även om vi presenterade Blackout Edition av detta fodral, är inte alla fan av svarta PC-fodral. Om du föredrar något ljusare finns den här modellen även i vitt.

Bästa PC-fodral för luftflöde

Cooler Master MasterBox 520 Mesh Blackout Edition

Cooler Master MasterBox 520 Mesh Blackout Edition erbjuder tre inkluderade 120 mm fläktar, med plats för fyra till, samt plats för dubbla 360 mm radiatorer på toppen och framsidan, så att du garanterat håller dig sval.

Amazon

129,99 USD
 

Bästa vita PC-fodral: Fractal Design Torrent

Fractal Design

Proffs

 • ✓ Slående design och finish
 • ✓ Stöd för upp till E-ATX-moderkort
 • ✓ 180 mm främre fläktar ger utmärkt kylning
 • ✓ Bottenmonterade fläktar för GPU-kylning

Nackdelar

 • ✗ Mellantornsversionen kan vara för stor för vissa

Om du letar efter ett vitt PC-fodral kan det vara för att smälta in i din inredning, eller så kan det vara för att göra ett påstående. Med den radikala designen av Fractal Design Torrent behöver du inte oroa dig för att välja det ena eller det andra.

RELATERATTänk på en retro-dator för ett roligt nostalgiskt projekt

Färgen på det här fodralet kan vara anledningen till att vi pratar om det, men det har också gott om utrymme inuti, med stöd för E-ATX-moderkort. Oavsett om du planerar en luft- eller vattenkyld installation har du gott om utrymme. Som sagt, detta fodral innehåller fem PWM-kontrollerbara fläktar, tre 140 mm och två större 180 mm fläktar.

Om du är orolig för att hålla din GPU tillräckligt kall i en luftkyld byggnad, var det inte. Dessa två större fläktar monteras på botten på botten av Torrent, vilket ger massor av kylkraft till ditt grafikkort. Se bara till att tornet är på en plats där det kan få luftflödet från botten!

Alla behöver inte ett fodral så stort som Torrent. Om du bygger en dator och vill ha utseendet men med ett mindre fotavtryck, överväg Fractal Design Torrent Compact, en förminskad version av detta fodral.

Bästa vita PC-fodralet

Fractal Design Torrent

The Fractal Design Torrent kan vara imponerande att titta på, men det är långt ifrån allt den har att erbjuda, med massiva inkluderade fläktar för fantastisk kylning, såväl som PWM-kontroll direkt från förpackningen.

Amazon

225,99 USD
 

Bästa rosa PC-fodral: Apevia Predator-PK

Apevia

Proffs

 • ✓ Mesh frontpanel för luftflöde
 • ✓ Fyra inkluderade ARGB-fläktar
 • ✓ Avtagbar frontpanel för rengöring och underhåll
 • ✓ Fantastiskt utseende

Nackdelar

 • ✗ 350 mm GPU-avstånd är inte bra för ett mellantornshölje

Är du trött på den oändliga paraden av mestadels svarta PC-fodral men letar fortfarande efter RGB-belysning för att visa upp din rigg? Apevia Predator-PK kommer i en djärv rosa finish, men det handlar inte bara om utseendet.

Till att börja med har det här fodralet gott om plats inuti, med stöd för upp till standard ATX-moderkort och spelrum för grafikprocessorer upp till 350 mm långa. Den erbjuder också massor av kylning, med fyra helt RGB-fläktar förinstallerade i fodralet. Dessa erbjuder upp till 16 olika ljuslägen med hjälp av knapparna på toppen.

RELATERATVarför du vill ha RGB-belysning på din spelutrustning

Medan fodralet levereras med fyra fläktar erbjuder det plats för upp till sex och stöd för 240 mm radiatorer på båda baksidan och fram. Mesh-frontpanelen är fäst med magneter, vilket betyder att den är lätt att ta bort för rengöring eller underhåll av din dator.

När det gäller frontpanelanslutning får du tre toppmonterade USB-portar, varav en av dem är USB 3.0. Du hittar även mikrofon- och hörlursuttag och en strömknapp.

Gillar du det här fodralet men vill ha en mer traditionell färgsättning? Predator finns också i svartvita alternativ.

Bästa rosa PC-fodralet

Apevia Predator- PK

Apevia Predator-PK kan erbjuda ett unikt utseende, men det är bara en mindre del av det som gör detta fodral fantastiskt, med fyra inkluderade ARGB-fläktar och en magnetisk frontpanel för enkel åtkomst.

Amazon

86,99 USD
102,99 USD Spara 16 %

Vanliga frågor

Kommer datorfodral med fläktar?

Vissa fodral inkluderar fläktar, medan andra inte gör det. Om ett fodral som vi rekommenderar innehåller fläktar, nämner vi det.

Hur öppnar jag mitt PC-fodral?

Stäng först av och koppla ur datorn. Sidopanelerna på fodralet är vanligtvis säkrade med tumskruvar på baksidan. Ta bort dessa och skjut sedan av sidopanelerna.

Kan jag måla mitt PC-fodral? Hur skulle jag göra det?

Med rätt färg för att motstå höga temperaturer kan du måla ditt PC-fodral. Se till att ta bort alla komponenter helt och se till att låta färgen torka helt innan du sätter ihop din dator igen.

Följs PC-fodral med skruvar för moderkort?

De flesta PC-fodral inkluderar en påse med den monteringsutrustning du behöver . Detta inkluderar vanligtvis moderkortsskruvar och distanser.

Hur rengör jag mitt PC-fodral?

Du kan rengöra utsidan av fodralet med en antistatisk trasa. För ventilerna kan du använda en burk med tryckluft. För mer information, se vår guide för att rengöra din stationära PC.

The Best Computer Monitors of 2023 Bästa bildskärmen totalt sett ASUS ProArt PA279CV Köp på Amazon Bästa budgetskärmen Dell S2721QS Köp på Amazon Bästa spelskärmen Dell Alienware AW3423DW Köp på Amazon Bästa Ultrawide Monitor LG 38WN95C-W Köp på Amazon Bästa 4K-skärm Gigabyte M32U Köp på Amazon Bästa bildskärm för Mac Dell U2723QE Köp på Amazon LÄS NÄSTA

 • › Har ChatGPT en app?
 • › Bitwarden Password Manager Review: Ett mycket kostnadsvänligt alternativ
 • › Hur man använder Discord på en PS5
 • › 5 bästa Plex-alternativen
 • › Så här installerar du Windows på ditt Steam-däck
 • › OpenAI har avslöjat GPT-4, och den finns redan i Bing Chat