SCO Boeddhistische erfgoedmeeting begint vandaag

0
69

Meer dan 15 wetenschappers en afgevaardigden zullen onderzoekspapers over verschillende verwante onderwerpen presenteren als onderdeel van de eerste internationale conferentie over 'Shared Buddhist Heritage', die hier dinsdag begint.

Het evenement zal zich richten op “India's beschavingsband met de Shanghai Cooperation Organization (SCO)-landen”, aldus functionarissen van het Ministerie van Cultuur.

Aanbevolen voor u

  • 1Het bekritiseren van de regering in binnen- of buitenland betekent niet dat je onpatriottisch bent: Kapil Sibal te midden van ruzie in Rahul
  • 2Democratie niet in gevaar, congres tot politieke ondergang gebracht: Smriti Irani haalt uit naar Rahul Gandhi
  • 3Geen jurisdictie om op te treden tegen partijen voor bijeenkomsten op basis van kaste in niet-verkiezingstijd: EC

Het tweedaagse evenement maakt deel uit van India's leiderschap van SCO – van september 2022 tot september 2023 – en zal Centraal-Aziatische, Oost-Aziatische, Zuid-Aziatische en West-Aziatische landen samenbrengen op een gemeenschappelijk platform, zei het ministerie in een verklaring op maandag. In een tijd waarin India zijn dominantie over China “als de geboorteplaats van het boeddhisme” probeert te vestigen, wordt de ontmoeting belangrijker, waarbij ook Chinese afgevaardigden hun deelname bevestigen.

India is gastheer van de bijeenkomst van de ministers van toerisme van de SCO op 17 en 18 maart in Varanasi, aangewezen als de eerste culturele hoofdstad van de SCO.

Onder de deelnemers aan de tweedaagse conferentie zijn experts van de Chinese Dunhuang Research Academy ; Russisch staatsmuseum voor godsdienstgeschiedenis; en Myanmar's Internationale Theravada Boeddhistische Missionary University.

Ambtenaren zeiden dat de conferentie tot doel heeft transculturele banden te herstellen en overeenkomsten te zoeken tussen boeddhistische kunst uit Centraal-Azië, archeologische vindplaatsen en antiquiteiten in collecties van verschillende musea in SCO-landen.

Het programma wordt georganiseerd door het Ministerie van Cultuur, samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Internationale Boeddhistische Confederatie, een begunstigde instantie van het Ministerie van Cultuur. Verschillende Indiase geleerden van het boeddhisme zullen ook deelnemen aan het evenement.

Advertentie

De SCO omvat China, India, Kazachstan, Kirgizië, Pakistan, Rusland, Tadzjikistan en Oezbekistan als lidstaten, evenals waarnemersstaten Afghanistan, Wit-Rusland, Iran en Mongolië. Armenië, Azerbeidzjan, Cambodja en Nepal zijn SCO-dialoogpartners. Hiervan is het boeddhisme een van de dominante filosofieën in landen als China, Mongolië, Nepal en Cambodja.

Op 29 maart is India gastheer van de langverwachte SCO National Security Advisers’ bijeenkomst, voorgezeten door nationale veiligheidsadviseur Ajit Doval.

Lees ook

Live updates begrotingssessie: parlementsleden van de oppositie heffen slogans, plakkaten op advertentie…

Lalu, Rabri Devi en Misa Bharti borgtocht verleend in land-voor-banen-zaak

VS verstrekken dit jaar een miljoen visa aan Indiërs

'Waarom de nationale veiligheid in het gedrang komt': Rahul Gandhi reageert op Express…

India ontving onlangs de SCO-chef rechters’ ontmoetingen met vertegenwoordigers uit verschillende landen, waarin opperrechter van India D Y Chandrachud de lidstaten opriep om te streven naar justitiële samenwerking om het gerechtelijk apparaat toegankelijker te maken voor het gewone volk.

© The Indian Express (P) Ltd