Raad eens wie er meedoet aan een spoedcursus India? De Taliban uit Kabul

0
68

Leden van het Taliban-regime in Kabul zullen voor het eerst een vierdaagse online cursus 'India immersion' volgen die dinsdag begint en wordt aangeboden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken via IIM Kozhikode.< /p>

De cursus, getiteld 'Immersing with Indian Thoughts, an India Immersion Program', is ontworpen door de Indian Technical and Economic Cooperation, een afdeling van de MEA die projecten voor capaciteitsopbouw uitvoert in partnerlanden.

>Aanbevolen voor jou

  • 139 van de 50 meest vervuilde steden ter wereld bevinden zich in India: IQAir-rapport
  • 2Bar Council of India staat buitenlandse advocaten en advocatenkantoren toe om in India te oefenen
  • 3Nishikant Dubey order: Zaak 'malafide' en het laten voortduren is 'misbruik van de rechtsgang', zegt Jharkhand HC

Delhi, dat het Taliban-regime niet heeft erkend, heeft zijn ambassade heropend in Kabul in juni 2022 – verschillende andere landen hebben dat ook gedaan.

De ITEC biedt maandelijks meerdere cursussen aan via verschillende 'kennispartners'. Sommige zijn op maat gemaakt voor slechts één land, andere staan ​​open voor iedereen.

Onderzoek |Het leven onder de 'nieuwe Taliban': wat verandert er en wat niet

De cursus India die op 14 maart begint en doorgaan tot 17 maart staat open voor deelnemers uit alle landen. Behalve uit Afghanistan worden ook afgevaardigden uit Thailand en Maleisië verwacht om de cursus bij te wonen, zo heeft The Indian Express vernomen.

De cursusbeschrijving op de ITEC-website zegt: “India's uniekheid ligt in de eenheid in diversiteit, waardoor het voor buitenstaanders een complexe ruimte lijkt. Dit programma vergemakkelijkt een beter begrip van de latente orde binnen de schijnbare chaos, waardoor buitenlandse functionarissen en leidinggevenden een beter begrip en waardering krijgen van de Indiase zakelijke omgeving”.

Deelnemers leren over India's “economische omgeving, regelgevend ecosysteem, leiderschapsinzichten, sociale en historische achtergrond, cultureel erfgoed, juridisch en milieulandschap, mentaliteit van consumenten en zakelijke risico's”.

Lees ook niet worden gebruikt voor onderdak, training en financiering van terreurdaden, zegt India

De cursus omvat op video opgenomen lezingen gevolgd door interacties met IIMK-trainers. Deelnemers leren over de plattelandseconomie van India en over de oude maritieme handelsroutes. Aan het einde van de cursus ontvangen de deelnemers een digitaal certificaat, pdf-versies van verwijzingsmateriaal, casestudy's, PPT's en lesvideo's.

Op de vierde dag vindt een online afscheidssessie plaats, waarbij een ambtenaar van MEA als hoofdgast zal worden uitgenodigd.

Maandagavond bleek op de website dat 25 deelnemers zich hadden aangemeld voor de cursus.< /p>Advertentie

Het Instituut voor Diplomatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Kabul had op 20 februari een circulaire uitgegeven, verwijzend naar een officiële nota van de Indiase ambassade in Kabul van 23 januari, waarin het ministerie werd uitgenodigd om in aanmerking komende kandidaten voor te dragen de cursus.

De circulaire, gericht aan alle afdelingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, moedigde geïnteresseerde medewerkers met een “uitstekende beheersing van de Engelse taal” aan zich aan te melden voor de cursus. Degenen die zich aanmelden, zouden korte rapporten moeten schrijven over de besproken onderwerpen en de leerresultaten van de training. Deze rapporten moeten worden ingediend bij het instituut.

Een bron bij de Indiase regering zei dat ITEC verschillende cursussen aanbiedt, en dat deze open stonden voor deelnemers van over de hele wereld, en dat er “niets specifieks” was voor Afghanistan.

De woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Abdul Qahar Balkhi, zei niet reageren op oproepen of berichten op zoek naar details. De woordvoerder van het Taliban-regime in Doha, Suhail Shaheen, zei echter dat zijn regering regelingen heeft getroffen voor dergelijke trainingsprogramma's met andere landen.

“Het Islamitisch Emiraat Afghanistan heeft dergelijke regelingen voor spoedcursussen met verschillende landen waar we nieuwe diplomaten toegewezen', zei hij.

Terwijl India bijna twee decennia lang een aantal trainingsprojecten voor Afghanen leidde nadat de VS de Taliban in 2001 hadden verdreven, bracht de overname van Kabul en het land door de fundamentalistische militante groepering in augustus 2021 alles tot stilstand. De Indiase ambassade werd gesloten twee dagen nadat de Taliban Kabul hadden ingenomen, en alle medewerkers en Indiërs die in Afghanistan woonden en werkten, werden geëvacueerd.

In Opinion |Vivek Katju schrijft: Waarom India de Taliban moet inschakelen

Delhi heeft het Taliban-regime nog steeds niet erkend, maar heropende in juni vorig jaar zijn ambassade in Kabul. Na de heropening hebben de Taliban Delhi benaderd met het verzoek om enkele van de infrastructuurontwikkelingswerken die door de omwentelingen in 2021 onvoltooid waren gebleven, opnieuw op te starten.

Advertentie

De cursus bij IIM Kozhikode zal de eerste keer zijn dat leden van de de facto heersers van Afghanistan zullen worden opgeleid door een Indiaas instituut.

Ondertussen moet India nog visa afgeven aan bijna 3.000 studenten die in de zomer van 2021 naar Afghanistan waren teruggekeerd en ontdekten dat ze niet konden terugkeren naar hun universiteiten en hogescholen nadat Delhi hun visa had geannuleerd na de overname door de Taliban. De Taliban hebben meisjes en vrouwen verboden om na de basisschool te studeren.

Lees ook

Lalu, Rabri Devi en Misa Bharti krijgen borgtocht vrij in zaak-voor-banen

Live updates begrotingssessie: parlementsleden van de oppositie heffen slogans, plakkaten op ad.. .

VS geeft een miljoen visa uit voor Indiërs dit jaar

Next-gen raketschepen naar radars: regering doet lokale aankopen voor wapen…Advertentie

“Ik ben geschokt als ik hoor over cursussen voor Taliban-functionarissen. India heeft Afghaanse studenten, ook vrouwelijke studenten, gestrand. Ze bieden ons zelfs geen online cursussen aan, sommigen van ons hebben opzeggingsbrieven ontvangen van onze universiteiten, sommigen van ons zijn gescheiden van families die nog in India wonen”, zegt Onib Dadagar, die wacht om terug te keren naar zijn PhD-cursus aan de Mysore University. .

© The Indian Express (P) Ltd