Moord op receptioniste in resort Uttarakhand: SC zoekt statusrapport over sonde

0
79

Het Hooggerechtshof heeft maandag de regering van Uttarakhand gevraagd een statusrapport in te dienen over het onderzoek naar de moord op een 19-jarige vrouw, die werkte als receptioniste in een resort dat eigendom is van door de zoon van een inmiddels ontslagen BJP-leider in de buurt van Rishikesh.

Een rechtbank KM Joseph en BV Nagarathna, die een pleidooi hoorde ingediend door een journalist en familieleden vanAnkita Bhandari >, de overledene, op zoek naar een CBI-sonde in de zaak, vroeg plaatsvervangend advocaat-generaal

Aanbevolen voor u

  • 1Next-gen raket vaartuigen naar radars: Overheid op lokale koopwoede voor strijdkrachten
  • 2'True copy' vindt veel kopers: Grondwet boekt een plaats in menig hart
  • 3Geen cameratoezicht op 2.701 politiebureaus, waarvan 628 zonder vaste lijn

Jatinder Kumar Sethi om een ​​statusrapport in te dienen met betrekking tot het tot nu toe gevoerde onderzoek.

Het slachtoffer werkte als een receptioniste in het Vanantara-resort in de buurt van Rishikesh en werd naar verluidt vermoord door de eigenaar Pulkit Arya, zoon van een BJP-leider Vinod Arya, en zijn twee handlangers nadat ze weigerde toe te geven aan hun druk om “ extra diensten” aan een VIP die het resort bezoekt.

Vinod Arya werd verbannen uit de BJP te midden van toenemende protesten tegen de moord op Bhandari.

De drie verdachten, waaronder Arya, worden in de zaak beschuldigd van moord.

Tijdens tijdens de hoorzitting stelde de raadsman van de indieners verschillende vragen over de manier waarop het onderzoek was uitgevoerd en beweerde dat er verschillende mazen waren in het onderzoek dat door de staatspolitie werd uitgevoerd.

Advertentie

Sethi zei dat dergelijke petities de staatspolitie demoraliseren, ondanks dat ze goed werk hebben geleverd en aanklachten hebben ingediend onder secties 302 (moord), 354A (seksuele intimidatie) van de IPC en 5(1) van Immoral Traffic (Prevention) Act tegen de drie verdachten.< /p>

Hij beweerde dat de SIT, terwijl hij professioneel werk deed met wetenschappelijke en forensische hulpmiddelen en de transparantie handhaafde in het onderzoek dat werd uitgevoerd door een SIT onder leiding van een vrouwelijke IPS-officier van DIG-niveau met twee extra SP-leden en een technisch ondersteuningsteam, uitgebreid bewijsmateriaal had verzameld. Sethi zei dat de verklaringen van zeven kroongetuigen zijn opgenomen voor de magistraat en digitaal bewijsmateriaal is verzameld, waaronder camerabeelden, mobiele telefoongegevens, Whatsapp-chats enz.

“De SIT heeft een waterdichte zaak gemaakt tegen de beschuldigden en hadden zelfs hun narco-analyse en leugendetectortesten aangevraagd, een kwestie die aanhangig is bij het Hooggerechtshof, & #8221; zei hij, en drong er bij de rechtbank op aan geen kennisgeving over de petitie uit te brengen en bood aan om een ​​statusrapport over het onderzoek in te dienen.

Advertentie

De rechtbank plaatste de zaak voor verdere hoorzitting op 27 maart.

Het pleidooi ingediend door een journalist en de ouders van de overledene heeft het bevel van 21 december 2022 van het Hooggerechtshof van Uttarakhand aangevochten, waarbij het hun petitie voor een CBI-sonde.

Het hooggerechtshof had gezegd dat een SIT de zaak al onderzoekt en dat er geen twijfel over bestaat.

Het had ook gezegd dat er geen VIP wordt afgeschermd zoals beweerd in de petitie.

Het verzoekschrift voor het hooggerechtshof had beweerd dat de kamer van het slachtoffer was ingebroken op de dag dat haar lichaam werd geborgen en dat haar autopsie was verricht zonder de aanwezigheid van een vrouwelijke arts.

Lees ook

VS verstrekken dit jaar een miljoen visa aan Indiërs

FATF markeert corruptie in Gandhi-familie: I& ;B Minister Anurag Thakur

Het publiek moet beslissen of degenen die het land in de gevangenis hebben veranderd, moeten praten over…

< /figuur>Bhopal gas tragedie: SC junks regering pleidooi voor meer compensatie van UCC, sa…Advertentie < p>Het resort werd op bevel van de deelstaatregering afgebroken toen de publieke woede toenam.