Mallikarjun Kharge herinnert BJP aan de opmerkingen van premier Modi in het buitenland; sommigen in Oppn zwijgen over Rahul

0
42

Terwijl de regering maandag probeerde het Congres in het parlement in het nauw te drijven door Rahul Gandhi aan te vallen vanwege zijn opmerkingen in Londen over de Indiase democratie, herinnerde congresvoorzitter Mallikarjun Kharge de BJP aan enkele opmerkingen van premier Narendra Modi tijdens zijn bezoeken aan het buitenland. Hij zei dat het vreemd was dat “degenen die de democratie vernietigen” het nu hadden over het “redden” ervan.

Terwijl de oppositie verenigd bleef in haar aanval op de regering vanwege haar vermeende “misbruik” van centrale agentschappen en de zaken van de Adani-groep – de oppositie wilde discussies over beide kwesties in het parlement – ​​sommige partijen steunden Gandhi en zijn opmerkingen, maar andere niet.

Aanbevolen voor u

  • 1Van inkomsten tot Fifth Schedule, CM Baghel in een catch-22 over de verbodsbelofte van het Congres
  • 2‘Will Kerala winnen’: kloppen de berekeningen van premier Modi?
  • 3Overheid corrigeert MPLADS-wijziging op toewijzing voor SC/ST-gebieden na geuite zorgen

Het grotere refrein van de oppositie was dat de regering de Rahul-kwestie gebruikte om het Huis van Afgevaardigden te ontwrichten en discussies te vermijden over de kwesties die de oppositie aan de orde wilde stellen.

Tijdens een persconferentie met verschillende oppositieleiders, Kharge zei dat de BJP “de democratie in India verpletterde”.

Lees ook | Terwijl BJP een storm veroorzaakt in het parlement, merkt een blik op Rahul Gandhi op tijdens zijn bezoek aan het VK

“Er is geen plaats voor de grondwet en democratie in Modi en BJP raj. Ze misbruiken elk autonoom orgaan en agentschap… Geen kennisgeving, geen rechtsstaat… Hij bestuurt het land als een dictator. En ze hebben het over democratie, patriottisme en de trots van het land”, beweerde Kharge.

Hij verwees vervolgens naar enkele opmerkingen van Modi op buitenlandse bodem.

“In China had Modi gezegd dat 'je je vroeger schaamde om in India geboren te zijn, maar nu voel je je trots om het land te vertegenwoordigen'… Wie zei dit? De premier had het gezegd,' zei Kharge.

Advertentie

“In Zuid-Korea had de premier gezegd dat ‘vroegere mensen zouden klagen, ze zouden vragen welke zonde ze begaan hadden om in India geboren te zijn … Zakenlieden wilden het land verlaten voor betere kansen in het buitenland. Maar deze mensen zeggen nu dat ze terug zullen komen, zelfs als hun inkomen lager is dan in andere plaatsen’… Was dit geen belediging voor India en de Indianen? Zeg tegen uw ministers dat ze hun geheugen moeten opfrissen,' zei hij.

Mis het niet |Om de aanvallen van de oppositie af te zwakken, neemt de BJP het op tegen Rahul Gandhi in Lok Sabha en eist excuses

In Canada, zei Kharge, had de premier, verwijzend naar de UPA-regering, gezegd dat degenen die oplichting en vuiligheid veroorzaakten nu verdwenen zijn en dat hij nu de rotzooi zou opruimen. “Arre gandagi to aap kar rahe hain… je vernietigt de democratie, ruïneert de grondwet, gebruikt agentschappen om de stem van de oppositie te smoren en te verpletteren… Deze mensen hebben het over democratie, nationalisme en de trots van het land… Zie eerst de spiegel van de waarheid voordat de congrespartij de les lezen', zei Kharge.

Enkele oppositieleiders spraken de persconferentie met Kharge toe. Terwijl sommigen Rahul Gandhi steunden, zwegen sommigen en vielen in plaats daarvan de regering aan vanwege de Adani-kwestie.

Advertentie

BRS-leider K Keshava Rao zei dat de BJP-regering Gandhi's grotendeels “academische” opmerkingen gebruikt om een ​​politieke kwestie aan de orde te stellen, omdat ze geen vragen over de zaken van de Adani Group wil beantwoorden.

CPM's Elamaram Kareem beweerde dat verstoring van de huisprocedures was “opzettelijk” en werd gedaan “om een ​​discussie over Adani en de inmenging van de centrale regering in door de oppositie geregeerde staten te vermijden”.

RJD-leider Manoj Kumar Jha zei dat Rahul Gandhi de “spiegel” had getoond aan de overheid.

Lees ook |Rahul Gandhi in Londen: 'BJP wil dat India zwijgt … Congres heeft interessante ideeën over eenheid oppositie, wil verrassing niet bederven'

“Tijdens het eerste deel van de begrotingssessie was er veel hitte op de Adani-kwestie. Dus de Sahab maakte zich zorgen… hoe ze de aandacht konden afleiden… hoe ze de kop moesten pakken. Hij heeft twee manieren gekozen… de eerste was de toespraak van Rahul waarin hij de spiegel liet zien… hoe de democratie wordt getroffen… de andere kant zijn invallen…IT, CBI, ED,' beweerde Jha.

AAP-leider Sanjay Singh noemde de Rahul-kwestie niet en concentreerde zich in plaats daarvan op het richten van de premier op de Adani-kwestie. De TMC zweeg ook over de opmerkingen van Rahul Gandhi.

Advertentie

“We hebben zeven kwesties geïdentificeerd die in het parlement moeten worden besproken… van SBI- en LIC-blootstelling, gasprijs tot de relaties tussen het centrum en de staat… De regering wil hierover niets bespreken. Dat is de reden waarom de BJP het Huis verstoort”, zei TMC-vloerleider in Rajya Sabha Derek O’Brien.

Lees ook

BJP heeft veiligheid nodig in Bihar-nummers, Centrum rolt beveiligingsparaplu uit

'Beleid werd gemaakt door (Sonia -led) NAC… Was dat democratie?': RSS-aanval…

Het zal niet Charanjit Singh Channi zijn, het congres kiest vrouw van wijlen parlementslid voor Ja…

Homohuwelijk: Oppn-partijen voorzichtig, willen dat SC het voortouw neemt …

Shiv Sena MP Priyanka Chaturvedi zei dat de beslissing om de leider van het Huis in Rajya Sabha Piyush Goyal toe te staan ​​Rahul Gandhi aan te vallen, die geen lid was van het Huis, bewees dat Gandhi gelijk had toen hij zei dat dat de grondwet en de democratie in het land werden omzeild.