LIC's schuldenblootstelling in Adani-groepsmaatschappijen daalt marginaal tot Rs 6.183 crore vanaf 5 maart

0
69

De schuldblootstelling van LIC in de bedrijven van de Adani-groep daalde marginaal van Rs 6.183 crore op 5 maart van Rs 6.347 crore op 31 december 2022, zo werd het parlement maandag geïnformeerd.

In een schriftelijk antwoord aan de Lok Sabha, minister van Financiën Nirmala Sitharaman zei: “De Life Insurance Corporation of India (LIC) heeft meegedeeld dat haar schuldenblootstelling aan de Adani Group of Companies Rs 6.347,32 crore en Rs 6.182,64 crore bedroeg, zoals in december respectievelijk 31 maart 2022 en 5 maart 2023”.

Aanbevolen voor u

  • 1Govt benoemt 2 MD's bij LIC
  • 248,4L individuele belastingbetalers in de bovenste 30% schijf
  • 3Heeft geen aandelen overgedragen aan iemand anders: mede-oprichter van Zoho, Sridhar Vembu

LIC heeft op 5 maart een schuldblootstelling van Rs 5.388,60 in Adani Ports en SEZ. De blootstelling in Adani Power ( Mundra) was Rs 266 crore, Adani Power Maharashtra Ltd – Fase I (Rs 81,60 crore), Adani Power Maharashtra Ltd – Fase III (Rs 254,87 crore), Raigarh Energy Generation Ltd (Rs 45 crore) en Raipur Energen Ltd (Rs 145,67 crore), volgens het antwoord.

Sitharaman zei dat vijf algemene verzekeringsmaatschappijen uit de publieke sector hebben laten weten dat ze geen lening/kredietblootstelling hebben aan de Adani Group of Companies.

“Publieke sectorbanken hebben laten weten dat leningen worden gesanctioneerd na beoordeling van de levensvatbaarheid van projecten, toekomstige kasstromen, risicofactoren en beschikbaarheid van voldoende zekerheid en terugbetaling van leningen worden verzekerd door de inkomsten die door het project worden gegenereerd en niet door de marktkapitalisatie van het bedrijf,” zei de minister.

Lees ook

5 redenen waarom je één app nodig hebt voor al je dagelijkse bankzaken

Belangrijke Adani-investeerder Elara mede-eigenaar met Adani ter verdediging firma

Inflatie groothandel daalt tot meer dan 2 jaar dieptepunt van 3,85% in februari; voedsel i…

Adani Enterprises verliest meer dan 7%; 4 groepsaandelen bereikten lagere prijsklasse

De in de VS gevestigde shortseller Hindenburg uitte in januari een litanie van beschuldigingen, waaronder frauduleuze transacties en manipulatie van aandelenkoersen, tegen de Adani-groep, waarna aandelen van groepsmaatschappijen een pak slaag kregen. De groep heeft de beschuldigingen afgedaan als leugens en zegt dat het voldoet aan alle wetten en openbaarmakingsvereisten.