Landbruksdepartementet kunne ikke bruke, overga Rs 44 000 crore på 3 år

0
44

Avdelingen for landbruk og bønders velferd, som hører under landbruksdepartementet, overga 44 015,81 crore Rs av budsjettet i løpet av de siste tre årene, siden det ikke kunne utnytte bevilgningen fullt ut, ifølge en rapport fra den parlamentariske stående komité som ble lagt fram i Lok Sabha på mandag.

I sin rapport om Demand for Grants (2023-24) fra Department of Agriculture and Farmers' Welfare, står den stående komité for landbruk, husdyrhold og matforedling, ledet av PC Gaddigoudar , ba regjeringen om å “unngå” “praksisen” med å overgi midler.

Anbefalt for deg

  • 1Kriterer myndighetene hjemme eller i utlandet betyr ikke å være upatriotisk: Kapil Sibal midt i Rahul-rekken
  • 2Demokrati er ikke i fare, kongressen brakt til politisk undergang: Smriti Irani slår ut mot Rahul Gandhi
  • 3Ingen jurisdiksjon til å handle mot partier for kastebaserte samlinger uten valgtid: EF

“Komiteen noterer seg fra svaret fra departementet at midler har blitt overgitt på 23 824,54 crore Rs, 429,22 crore Rs og 19 762,05 crore Rs i løpet av henholdsvis 2020-21, 2021-22 og 2022-23, ” heter det i rapporten. “Det betyr at 44 015,81 crore Rs totalt har blitt overgitt av avdelingen i disse årene.”

Rapporten sa at departementets overgivelse av midler hovedsakelig er på grunn av “mindre krav” til ordningene som er ment for velferden til Scheduled Caste og Scheduled Tribe-samfunn. “Komiteen har blitt informert om at tilbakelevering av midler hovedsakelig er på grunn av mindre krav under NES (nordøstlige stater), SCSP (Schedule Caste Sub-Plan) og Tribal Area Sub-Plan (TASP) komponenter,” bemerket den.< /p>

«Komiteen mener at praksisen med tilbakelevering av midler må unngås med alle midler heretter, slik at de konkrete fordelene som er opparbeidet av ordningene får slippe til bakkenivået på en optimal måte», het det. “Komiteen anbefaler derfor avdelingen å identifisere årsaker som fører til tilbakelevering av midler og iverksette korrigerende tiltak for å sikre at midlene brukes fullt ut og effektivt.”

Forklart

Optimal velferd siver ikke ut

Overgivelse av store beløp fra departementet er betydelig fordi regjeringen hadde bevilget disse pengene til ordninger rettet mot bøndenes velferd. Hvis avdelingen ikke er i stand til å utnytte de tildelte midlene, betyr det at fordelene ved disse ordningene ikke når bøndene.

Rapporten fremhevet også at avdelingens budsjettbevilgning i prosent av senterets totale budsjett har gått ned fra 4,41 % i 2020-21 til 2,57 % i 2023-24.

«Komiteen merker seg at departementet i sine svar har innrømmet at andelen budsjettbevilgninger som ble gitt til fordel for departementet, når det gjelder prosentandelen av det totale budsjettet til Indias regjering i løpet av årene 2020-21, 2021-22, 2022-23 og 2023-24 var på henholdsvis 4,41 %, 3,53 %, 3,14 % og 2,57 %, heter det i rapporten.

Annonse

Den uttalte: “Sentralregjeringens totale budsjettutgifter i 2020-21 var Rs 30,42,230,09 crore, som økte til Rs 45,03,097,45 crore i 2023-24. Under hensyntagen til den fremtredende rollen som landbruket spiller for levebrød, sysselsetting og matsikkerhet i landet, anbefaler komiteen avdelingen å ta opp spørsmålet om budsjettbevilgninger i prosentvis ut av Central Pool med Finansdepartementet og sikre at trenden er snudd fra neste budsjett og utover», står det.

Les også

Budget Session Live Updates: Opposisjonsparlamentsmedlemmer reiser slagord, plakater på annonse…

Lalu, Rabri Devi og Misa Bharti innvilget kausjon i land-for-jobb-sak

USA utsteder én million visum til Indianere i år

' Hvorfor nasjonal sikkerhet kompromitteres': Rahul Gandhi reagerer på Express…

Komiteen ba også avdelingen se på årsakene til forsinkelser i oppgjør av krav fra forsikringsselskaper under Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana. Den ba også avdelingen om å treffe nødvendige tiltak og gjøre en felles innsats for å håndtere dem på best mulig måte, slik at de regnes med i beste praksis som skal tas i bruk globalt og øke troverdigheten til PMFBY blant bøndenes mangfold.

© The Indian Express (P) Ltd