Kollektiv innsats nødvendig for Bharats globale lederskap: RSS-vedtak på årsmøte

0
70

På det tre dager lange årsmøtet som ble holdt i Haryana’s Samalkha, bestemte Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) seg for å sikre at India får sin rettmessige plass på den globale scenen. Akhil Bharatiya Pratinidhi Sabha (ABPS) – Sanghs øverste beslutningsorgan – sa i en resolusjon vedtatt mandag at “Amrit Kaal” tilbyr en mulighet til å gjøre kollektiv innsats slik at Bharat oppnår global lederskap. Den oppfordret samfunnet til å utvikle “samtidssystemer på alle områder av det sosiale livet, inkludert utdannings-, økonomiske, sosiale, demokratiske og rettslige institusjoner i lys av Bharatiya-tankeprosessen, slik at Bharat får sin rettmessige plass på den globale scenen som en sterk, velstående nasjon forpliktet til universell velvære.”

Les |RSS årsmøte begynner med hyllest til Mulayam

Resolusjonen nevnte også hvordan landet ble forstyrret under utenlandske invasjoner og kamp. «I perioden med utenlandske invasjoner og kamp, ​​ble Bharats samfunnsliv forstyrret og sosiale, økonomiske, kulturelle og religiøse systemer ble alvorlig lemlestet. I denne perioden, under forvaltning av ærede helgener og store personligheter, bevarte hele samfunnet sin 'Swa' (selvhet) mens det var i kontinuerlig kamp. Inspirasjonen til denne kampen var basert på 'Swa – trayi' av 'swadharm', 'swadeshi' og 'swaraj' som hele samfunnet deltok i», het det.

Anbefalt for deg

  • 1Fransk sjef for visumsvindel rømte fra India: CBI
  • 2Å kritisere myndighetene hjemme eller i utlandet betyr ikke å være upatriotisk: Kapil Sibal midt i Rahul-rekken
  • 3Demokratiet er ikke i fare, Kongressen brakt til politisk undergang: Smriti Irani slår ut mot Rahul Gandhi

Resolusjonen som ble vedtatt på møtet ble deltatt av 1400 ledere og arbeidere fra Sangh Parivar, foruten Sarsanghchalak Mohan Bhagwat, sa: “Etter uavhengigheten har vi oppnådd bemerkelsesverdige prestasjoner på mange felt. I dag fremstår Bharats økonomi som en av de ledende økonomiene i verden. Gjenoppblomstringen basert på Bharatiyas evige verdier blir akseptert av verden. Bharat er på vei mot en rolle for å sikre global fred, universelt brorskap og menneskelig velvære basert på det konseptuelle rammeverket til 'Vasudhaiva Kutumbakam'.»

ABPS sa “i prosessen med å lage en godt organisert, strålende og velstående nasjon, må vi overvinne utfordringene med å oppfylle grunnleggende behov i alle deler av samfunnet, muligheter for helhetlig utvikling og bygge nye modeller basert på Bharatiya-konseptet om modernitet gjennom fornuftig bruk av teknologi og miljøvennlig utvikling». “I dette perspektivet er oppfordringen om 'panch pran' (fem vedtak) gitt av statsministeren på uavhengighetsdagen betydelig.”

Den fremhevet også hvordan “noen krefter i verden ikke aksepterer denne Bharatiya-oppblomstringen basert på dens 'Swa'. Disse kreftene som motsetter seg hindutva-tanker i og utenfor landet, utarbeider nye konspirasjoner for å skape gjensidig mistillit i samfunnet, systemisk fremmedgjøring og anarki ved å anstifte egoistiske interesser og splittelse. Mens vi er årvåkne overfor alle disse, må vi også beseire designene deres.»

Les også

Budget Session Live Updates: Opposisjonsparlamentsmedlemmer reiser slagord, plakater på annonse…

Lalu, Rabri Devi og Misa Bharti innvilget kausjon i land-for-jobb-sak

'Hvorfor nasjonal sikkerhet blir kompromittert': Rahul Gandhi reagerer på Express…

USA utsteder én million visum til indianere i år

Det årlige møtet begynte på søndag med hyllest til avdøde Samajwadi Party (SP) ) grunnlegger Mulayam Singh Yadav og andre offentlige personer som gikk bort i løpet av det siste året. Spørsmål som radikalisme i Punjab, arbeidsledighet, kastespørsmålet i lys av Ramcharitmanas-kontroversen i UP, friksjon mellom Sangh og DMK-regjeringen i Tamil Nadu, økende rolle for kvinner i Sangh Parivar, befolkningskontroll og innsats for å endre Sanghs “negative image i visse kretser” ble også diskutert.

© The Indian Express (P) Ltd