IT-ministerie ontmoet vandaag door SVB getroffen start-ups

0
81

Ambtenaren van het Ministerie van Elektronica en IT (MeitY) hebben dinsdag een ontmoeting met start-ups die getroffen zijn door de gevolgen van de in moeilijkheden verkerende Silicon Valley Bank. Een van de dingen die op de agenda staan, is uitzoeken of de diensten die beschikbaar zijn bij de Gujarat International Finance Tech-City of GIFT City kunnen worden gebruikt voor start-ups om hun dollars te parkeren.

“De bijeenkomst gaat over het luisteren naar de beperkingen van start-ups en hen aanmoedigen om het Indiase banksysteem te gebruiken, inclusief discussies over hoe entiteiten in de GIFT City kunnen worden gebruikt voor deposito's in USD als dat is wat deze bedrijven nodig hebben”, vertelde een hoge regeringsfunctionaris aan The Indian Express.

Aanbevolen voor u

  • 1Govt benoemt 2 MD's bij LIC
  • 248,4L individuele belastingbetalers in bovenste 30% plaat
  • 3Heeft geen aandelen overgedragen aan iemand anders: Zoho mede-oprichter Sridhar Vembu

Een aantal banken uit de particuliere sector was ook in actie gekomen om getroffen start-ups te helpen. In een verklaring zei Ganesh Sankaran, Group Executive & Hoofd, Wholesale Banking Coverage Group, zei dat de bank “actief bezig was met deze startups om hen te helpen hun geld te parkeren bij de GIFT city-vestiging van Axis Bank”.

GIFT City is opgevat als een internationale financiële hub. Het wil de financiële en IT-hub voor het land zijn. Fintech-platforms werken samen met banken zoals RBL, ICICI en Kotak om deze US$-banken op te zetten in GIFT City.

Ondertussen zeiden Indiase start-ups dat ze erin slaagden hun geld op te nemen dat maandag op hun Silicon Valley Bank (SVB)-rekeningen stond, dankzij een manoeuvre van de Amerikaanse regering op zondagavond waardoor bedrijven met volledige toegang tot hun deposito's hadden. , in tegenstelling tot een eerdere maatregel waarbij slechts een verzekerd bedrag van $ 250.000 direct beschikbaar zou zijn geweest.

Een oprichter van een start-up gesteund door de in de VS gevestigde technologieversneller YCombinator (YC) zei dat het proces om het geld op te nemen soepel verliep, hoewel de wachttijden lang waren gezien de toegenomen belasting van de servers van de bank aangezien bedrijven in India en rond de wereld begon massaal hun geld op te nemen.

Voorlopig maken een aantal van deze bedrijven hun geld over van SVB naar de rekening van een andere Amerikaanse bank, aangezien SWIFT overboekingen – een veilige en gestandaardiseerde methode voor het verzenden of overal ter wereld geld ontvangen van banken – werken niet voor SVB-rekeningen.

Lees ook

5 redenen waarom u één app nodig heeft voor al uw dagelijkse bankzaken

Belangrijke Adani-investeerder Elara mede-eigenaar met Adani in defensiebedrijf

Inflatie in de groothandel zakt in februari naar het laagste punt in meer dan 2 jaar van 3,85%; voedsel i…

Adani Enterprises verliest meer dan 7%; 4 groepsaandelen bereikten lagere prijsbandAdvertentie

“U kunt geen SWIFT-overboeking doen vanaf een SVB-account. Dus we maken allemaal gewoon over naar een andere Amerikaanse bankrekening en beslissen dan wat we gaan doen. Ik heb gehoord dat andere bedrijven succes hebben met draden. En we hebben tot nu toe een geweldige ervaring gehad met het overstappen op Brex, aangezien we hun creditcard al hadden”, zei de hierboven geciteerde oprichter.

© The Indian Express (P) Ltd