Indiske startups med millioner av dollar fast i Silicon Valley Bank som veier masseuttak

0
82

Indiske oppstartsbedrifter som har millioner av dollar fast i den urolige Silicon Valley Bank venter på at åpningstidene i USA skal gjenopptas mandag og kan ta ut alle pengene sine fra banken i massevis. Det eneste som kan stoppe det er hvis den amerikanske regjeringen klarer å finne en kjøper til den beleirede banken, sa grunnleggerne.

Takket være en manøver fra den amerikanske regjeringen søndag kveld, vil bedrifter med kontoer i Silicon Valley Bank (SVB) ha full tilgang til innskuddene sine, i motsetning til et tidligere tiltak der bare et forsikringsbeløp på $250 000 ville vært umiddelbart tilgjengelig. Fra desember 2022 hadde SVB 209 milliarder dollar i totale eiendeler og rundt 175 milliarder dollar i totale innskudd.

Anbefalt for deg

  • 1Bitcoin hopper til det høyeste siden juni mens rallyet øker
  • 2CCI klarerer Reliance Retail’s oppkjøp av Metro Cash & Bær India
  • 3Wall St øker ettersom inflasjonsdata styrker innsatsen om mindre renteøkning

Forklart |Silicon Valley Bank er en storbank som har mislyktes. Men her er grunnen til at det ikke er finanskrisen i 2008 igjen

Kjøper for britiske virksomheter

Selv mens den amerikanske regjeringen prøver å finne en kjøper til banken, ble SVBs britiske arm solgt til HSBC for £1, kunngjorde Bank of England og den britiske regjeringen mandag morgen. Sheila Bair, tidligere styreleder i US Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) – som overtok banken etter at den ble lagt ned – fortalte den amerikanske pressen at det å finne en kjøper for SVB var «det beste resultatet».

USAs finansminister Janet Yellen sa at en statlig redningsaksjon for banken — da regjeringen tok tilnærmingen med å tilby et lån til bankindustrien i USA — var uaktuelt og at regulatorer vurderte et bredt spekter av alternativer for SVB, inkludert oppkjøp.

Mens den amerikanske regjeringen har kunngjort at de vil sette et bakstopp-tiltak slik at innskytere kan få tilgang til alle sine midler i banken, en grunnlegger hvis oppstart støttes av den USA-baserte teknologiakseleratoren YCombinator (YC), på spørsmål om han ville trekke alt. firmaets penger fra SVB, sa at det vil gjøre det hvis den amerikanske regjeringen ikke er i stand til å finne en enhet som vil kjøpe SVB.

Ikke gå glipp av |3 leksjoner fra Silicon Valley Banks fiasko

“Ikke 100 prosent sikker på hva som er den beste handlingen akkurat nå siden den amerikanske sentralbanken har lagt ut sin uttalelse, men det er ingen klar kjøper for operasjonene. Hvis det ikke er en kjøper, flytter vi bare alt … vi tar en telefon senere i kveld,” sa grunnleggeren.

India påvirker

Mens den britiske armen til SVB har klart å finne en kjøper i Storbritannia, som neppe vil berolige indiske startups siden de først og fremst har satt inn pengene sine hos det USA-baserte SVB, som har hovedkontor i New York.

Annonse

Nedfallet av SVBs kollaps kan bli vidtrekkende. Startups kan være ute av stand til å betale ansatte i løpet av de kommende dagene, og venturekapitalfirmaer kan være ute av stand til å skaffe midler. Teknologiindustrien er den største kunden til SVB med et stort antall indiske startups, spesielt i SaaS-sektoren (software as a service) som betjener amerikanske kunder, som har kontoer i banken.

Ytterligere lån

h2>

I stedet for en total statlig redningsaksjon som ville ha krevd skattebetalernes penger, kunngjorde USAs Federal Reserve sent søndag kveld at den ville gjøre tilgjengelig ytterligere lån til kvalifiserte innskuddsinstitusjoner for å sikre at bankene har muligheten til å møte behovene til alle deres innskytere. .

Les også |HSBC kjøper britisk arm av rammet Silicon Valley Bank

En ny enhet kalt Bank Term Funding Program (BTFP) vil bli opprettet, og den vil tilby lån på opptil ett år til banker, spareforeninger, kredittforeninger og andre kvalifiserte depotinstitusjoner. De som benytter seg av fasiliteten vil bli bedt om å stille sikkerheter av høy kvalitet som statsobligasjoner, byrågjeld og pantesikrede verdipapirer.

Annonse

Tekstdepartementet vil stille opptil 25 milliarder dollar tilgjengelig fra børsen. Stabiliseringsfond som bakstopp for BTFP. Federal Reserve sa imidlertid at den ikke forutså at det ville være nødvendig å trekke på disse backstop-midlene.

Indian Express har rapportert om hvordankollapsen av Silicon Valley Bank (SVB) sendte sjokkbølger på tvers av det indiske oppstartsmiljøetgitt at en rekke av dem er kunder i banken. Rajeev Chandrasekhar, statsminister for elektronikk og informasjonsteknologi, fortalte avisen søndag at han ville møte noen indiske startups berørt av SVB-kollapsen for å finne ut hvordan regjeringen kan hjelpe dem.

< p>I en meningsmåling på WhatsApp-gruppen av indiske grunnleggere hvis startups ble inkubert av YCombinator (YC), sa flertallet at de hadde mer enn $250 000 hos SVB, og noen hadde parkert mer enn $1 million på SVB-kontoene sine. SVB var også en foretrukket personlig bankmann for flere personer med ultrahøy nettoverdi i teknologiområdet.

Krisen i banken begynte etter at den solgte så å si alle sine tilgjengelige for salg verdipapirer for 1,8 milliarder dollar tap, hovedsakelig i form av amerikanske statspapirer.

SVB mottok et enormt volum av innskudd under teknologiboomen 2020-2021 og investerte inntektene i langsiktige statsobligasjoner mens rentene var lave. Men med rentestigninger i USA, ble markedsverdien av disse statsobligasjonene betydelig lavere enn SVB betalte, noe som utløste uttaksforespørsler fra innskytere.

Les også

5 grunner til at du trenger én app for alle dine daglige bankbehov

>< img src="https://images.indianexpress.com/2023/03/inflationdata.jpg?resize=450,250" />

Inflasjonen i engroshandelen avtar til over to års laveste nivå på 3,85 % i februar; mat i…

Adani Enterprises taper over 7%; 4 gruppeaksjer traff lavere prisbånd

LIC utnevner Tablesh Pandey som administrerende direktørAnnonse

Mens bankens 52-ukers høyeste var bare 600 dollar per aksje, ble den handlet for mindre enn 40 dollar i fredagens førmarkedsøkt.