Home Dutch Hoe u Windows op uw Steam Deck installeert

Hoe u Windows op uw Steam Deck installeert

0
Marcus Mears III/How-To Geek

Volg deze stappen om Windows op een Steam Deck te installeren:

 1. Maken een Windows ISO-bestand.
 2. Gebruik de ISO om Windows To Go op een microSD-kaart te installeren.
 3. Download de Steam Deck Windows-stuurprogramma's en kopieer ze naar uw Windows-installatie.
 4. Start uw Steam Deck en selecteer de microSD-kaart als uw opstartapparaat.
 5. Volg de aanwijzingen om Windows te installeren en installeer vervolgens de Steam Deck-stuurprogramma's.

Het Steam Deck is een briljante machine, maar je zou kunnen besluiten dat je er Windows op wilt draaien in plaats van SteamOS. Als jij dat bent, leggen we uit hoe je Windows op Steam Deck uitvoert vanaf een SD-kaart en hoe je Windows installeert op de interne SSD van je Steam Deck.

Inhoudsopgave

Windows op Steam Deck: wat zijn uw opties?
Windows uitvoeren op Steam Deck met een SD-kaart: wat u nodig hebt
Windows installeren op een Steam Deck met een SD-kaart
Stap 1: Maak een Windows ISO-bestand
Stap 2: Installeer Windows op de SD-kaart
Stap 3: Download de Steam Deck Windows-stuurprogramma's
Stap 4: Start op met behulp van de SD-kaart en installeer Windows
Stap 5: Installeer de benodigde stuurprogramma's
Opstarten in SteamOS
Windows installeren op de interne SSD van Steam Deck

Windows op Steam Deck: wat zijn uw opties?

U bent niet beperkt tot slechts één manier om Windows op uw Steam Deck uit te voeren . De eenvoudigste optie waarbij geen gegevens worden gewist, is door een opstartbare microSD-kaart te maken met de Windows To Go-versie van het besturingssysteem, zodat u zowel Windows als SteamOS op uw deck kunt gebruiken.

Je kunt Windows ook rechtstreeks op de interne SSD van je Steam Deck installeren, waarbij SteamOS van je apparaat wordt gewist. We raden dit niet aan als je alleen maar wilt experimenteren met Windows op je deck. Teruggaan naar SteamOS kan een hele klus zijn, omdat je een opstartbare schijf moet maken en het besturingssysteem opnieuw moet installeren. En als je geen back-up hebt, moet je ook het installatieproces opnieuw doorlopen, inclusief het installeren van games en apps, het instellen van emulators, het importeren van niet-Steam-games, enz.

< p>Er is ook de mogelijkheid om Windows op een externe SSD te installeren, wat een geweldige optie zou zijn als het deck geen enkele USB-C-poort had, wat betekent dat je om de SSD los te koppelen elke keer dat je deck moet worden opgeladen.

Als je die route toch wilt volgen, is een oplossing voor het probleem om een ​​USB-C-dock aan te schaffen en alleen Windows te gebruiken wanneer je’ Je bent verbonden met het genoemde dock, zodat je Windows kunt gebruiken, zelfs terwijl je deck wordt opgeladen.

Ten slotte kunt u Windows en SteamOS dual-booten op de interne schijf van het Deck. Hoewel SteamOS technisch dual-boot met Windows ondersteunt, is de procedure om dat mogelijk te maken nogal complex en langdradig. Er is ook altijd een kans dat een nieuwe SteamOS-update de dual-boot-functionaliteit verbreekt, wat al eerder is gebeurd.

We raden aan om de SD-kaartmethode te gebruiken als je de smaak van Windows op Steam Deck wilt proeven. Als u de Windows-ervaring bruikbaar of zelfs beter vindt dan die van SteamOS, kunt u Windows op de interne SSD installeren of een externe als u een dock bezit. We zullen u in deze handleiding door beide methoden leiden.

Windows uitvoeren op Steam Deck met een SD-kaart: wat u nodig hebt

Om Windows op je Steam Deck te installeren met een microSD-kaart, heb je een Windows ISO-bestand nodig samen met een microSD-kaart, een kaartlezer (of een USB-C-dock met één) en een kopie van Rufus.

Wat de microSD-kaart betreft, raden we aan om ten minste een UHS-I-kaart van 64 GB te gebruiken die A2/U3-snelheden ondersteunt. Die zijn sneller dan de A1/U1-kaart die we gebruikten en zullen de hele Windows-ervaring vlotter en vloeiender maken.

Een solide keuze is de 128 GB SAMSUNG PRO Plus, een UHS-I microSD-kaart die A2/U3-snelheden. Het heeft een concurrerende prijs en is ook verkrijgbaar in de formaten 256 GB en 512 GB. Als je op zoek bent naar een optie van 64 GB, bekijk dan de SanDisk 64 GB Extreme microSDXC, een andere kwaliteitskeuze.

SAMSUNG PRO Plus 128 GB microSDXC

Amazon

$ 14,99
$ 17,99 Bespaar 17%

Best Buy

$ 14,99
$ 19,99 Bespaar 25%

Samsung

$ 43,47
$ 59,97 Bespaar 28%

We raden ook aan een USB-C-dock, een toetsenbord en een muis te gebruiken om het installatieproces van Windows zo pijnloos mogelijk te maken. Het goede nieuws is dat je draadloze toetsenborden en muizen kunt gebruiken zolang ze worden geleverd met een 2,4 GHz draadloze dongle. Plaats de dongle gewoon in een van de USB-sleuven op het dock en u kunt aan de slag.

Het dock moet ten minste een paar USB-A-poorten en een HDMI-poort hebben. Als u er een kunt krijgen met een microSD-kaartsleuf, hoeft u geen aparte SD-kaartlezer te kopen.

Uiteindelijk moet je ook de Steam Deck Windows-stuurprogramma's downloaden, downloadlinks die je hieronder kunt vinden. Er is ook een app nodig om Windows-stuurprogramma's uit te pakken; we raden aan om 7-Zip te downloaden.

Windows op een Steam Deck installeren met een SD-kaart

Stap 1: Maak een Windows ISO-bestand

Ga om te beginnen naar de downloadpagina voor Windows-installatiemedia van Microsoft, selecteer Windows 11 — je kunt ook kiezen voor Windows 10; het installatieproces is bijna exact hetzelfde en u kunt de onderstaande stappen volgen— en klik op de knop “Nu downloaden” knop onder de knop “Maak Windows 11-installatiemedia” optie.

Zodra het hulpprogramma voor het maken van media is gedownload, opent u het, wacht u tot het start, accepteert u de Licentievoorwaarden en ga verder met de aanbevolen opties.

Selecteer in het volgende dialoogvenster het bestand “ISO-bestand” optie, klikt u op de knop “Volgende” knop en beslis waar u het Windows 11 ISO-bestand wilt opslaan.

Stap 2: Installeer Windows op de SD-kaart

Zodra de Media Creation Tool voltooit het maken van het ISO-bestand, het is tijd om Rufus te downloaden. Dit is een handig hulpmiddel voor het maken van opstartbare USB-flashstations of SD-kaartstations.

Sla het uitvoerbare bestand van Rufus op en voer het uit. Voordat je Rufus opent, moet je ervoor zorgen dat je je microSD-kaart in je kaartlezer hebt geplaatst.

Nadat u Rufus hebt geopend, selecteert u uw microSD-kaart in het menu “Apparaat” tabblad en selecteer vervolgens “Schijf of ISO Image” onder “Boot Selection” knop. Zodra je dat hebt gedaan, klik je op de knop “Selecteren” , zoek uw Windows ISO-bestand en klik op “Openen.”

Selecteer vervolgens de optie “Windows To Go” optie in het menu “Afbeeldingsoptie” selectie. U kunt uw SD-kaart een naam geven in het “Volume Label” vak als u wilt en klik vervolgens op de knop “Start” knop. Verander geen andere opties.

Nadat u op de & #8220;Beginnen” klikt, verschijnt er een nieuw dialoogvenster waarin u kunt selecteren welke versie van Windows 11 u wilt installeren. Kies wat je wilt, want je hebt sowieso geen activeringssleutel nodig om Windows 11 of Windows 10 te gebruiken.

Nadat je de gewenste versie van Windows 11 hebt geselecteerd, wordt er een ander dialoogvenster geopend. Daar raden we aan om deze vier opties in te schakelen:

 • Voorkomen dat Windows To Go toegang krijgt tot interne schijven
 • Vereiste voor een online Microsoft-account verwijderen
 • Regional instellen opties in op dezelfde waarden als die van deze gebruiker.
 • Gegevensverzameling uitschakelen (privacyvragen overslaan).

Als u het goed vindt dat u uw online Windows-account moet invoeren en handmatig regionale opties moet instellen, kunt u het tweede en vierde vakje uitgeschakeld laten. We raden echter ten zeerste aan om gegevensverzameling uit te schakelen, omdat dit helpt om uw privacy te behouden en het aantal vragen dat u moet afhandelen vermindert. U moet ook “Voorkomen dat Windows To Go toegang krijgt tot interne schijven” aangezien het ongecontroleerd laten de interne SSD van je Steam Deck kan verknoeien.

Als u kiest voor Windows 10 in plaats van Windows 11, krijgt u de meeste van dezelfde opties afgezien van de “Verwijdervereiste voor een online Microsoft-account.

Klik vervolgens op een andere “Ok” knop op het waarschuwingsvenster en wacht tot Rufus zijn werk doet. Dit kan even duren, vooral als u een langzamere A1/U1 microSD-kaart gebruikt.

Stap 3: Download de Steam Deck Windows-stuurprogramma's

Zodra Rufus klaar is met het maken van de Windows To Go-installatie, is het tijd om de Steam Deck Windows-stuurprogramma's te downloaden.

Je kunt ze downloaden van Valve's Steam Deck Windows Resources-pagina. Download alle zes de stuurprogramma's, inclusief beide audiostuurprogramma's.

Sla ze allemaal op in een enkele map en pak de zes archieven vervolgens uit in dezelfde map.

Maak vervolgens een nieuwe map in de hoofdmap van uw microSD-kaart — maak je geen zorgen, dit zal de Windows-installatie niet verpesten — en kopieer de zes stuurprogrammamappen erin.

Nu heb je alles wat je nodig hebt om Windows 11 op je Steam Deck uit te voeren vanaf een SD-kaart.

Stap 4: Start op met de SD-kaart en installeer Windows

Nadat je een opstartbare Windows To Go-installatie hebt gemaakt op je microSD-kaart met Rufus, draai je Steam Deck uitschakelen door de aan/uit-knop ingedrukt te houden en de optie “Shutdown” optie.

Zodra je je Deck hebt uitgeschakeld, plaats je de kaart in de microSD-kaartsleuf van je Steam Deck. Houd vervolgens de knop Volume omlaag ingedrukt en druk vervolgens op de aan/uit-knop. Zodra je het geluid hoort spelen, laat je beide knoppen los.

Nu ben je in het Steam Deck-opstartkeuzemenu. Selecteer daar uw microSD-kaart, druk op de knop “A” knop en wacht tot Windows is opgestart. Dit kan even duren; we hebben ongeveer 15 minuten gewacht tot de installatie van Windows startte.

Houd er rekening mee dat als je je deck niet op een externe monitor hebt aangesloten, het scherm in staande modus staat. Zodra de installatie is gestart, kiest u de gewenste opties en klikt u op de knop “Ik heb geen internet” op de knop “U verbinden met een netwerk” dialoogvenster.

Aangezien dit Microsoft is, zijn we Over gesproken, Windows zal in het volgende venster opnieuw proberen uw deck met een draadloos netwerk te verbinden, dus klik op de knop “Doorgaan met beperkte installatie” knop.

Hoewel Wi-Fi vanaf het begin werkt op Windows 11, is het’ het is vrij traag totdat u het Wi-Fi-stuurprogramma installeert; het downloaden van updates tijdens de eerste installatie zou uren duren. Daarom moet u tijdens de eerste installatie verbinding met wifi overslaan.

Nadat u voor de eerste keer in Windows bent opgestart, wijzigt u de schermoriëntatie weer in liggend. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op Bureaublad > Weergave-instellingen > Schaal & Lay-out > Weergaveoriëntatie > Schakel over naar Liggend.

Stap 5: Installeer de benodigde stuurprogramma's

Om de eerste twee stuurprogramma's te installeren — de APU en die voor SD-kaartopslag — voer de eerste twee mappen in de onderstaande lijst in, zoek de map “Setup” uitvoerbare bestanden (EXE) en dubbelklik erop. Merk op dat de eerste map een submap heeft die u moet invoeren om de “Setup” uitvoerbaar.

Installeer het derde stuurprogramma — de eerste audiodriver — door de “cs35I41” bestand met “Setup Information” vermeld als het type, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer 'Installeren'.

Om het vierde stuurprogramma te installeren — de tweede audiodriver — zoek de “NAU88L21” bestand met “Setup Information” vermeld als het type, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer opnieuw de optie “Installeren” optie.

U kunt de vijfde driver &#8212 installeren ; het Bluetooth-stuurprogramma — door te dubbelklikken op de knop “InstallDriver” bestand.

Om de zesde en laatste driver — het Wi-Fi-stuurprogramma — dubbelklik op de knop “Installeren” bestand met “Windows Batch File” vermeld als zijn type. Klik niet op de knop “Setup” bestand.

Oké, nu heb je alles wat nodig is, en je kunt doorgaan met het instellen van Windows op je Steam Deck naar wens!

Terug opstarten in SteamOS

Om weer op te starten in SteamOS na het instellen van Windows op een SD-kaart, schakel je je Steam Deck uit via de gebruikelijke Windows-optie: klik met de rechtermuisknop op het menu Start > Afsluiten of afmelden > Afsluiten. Wacht vervolgens tot het scherm en de ventilator worden uitgeschakeld.

Zodra de ventilator stopt met draaien, houdt u de knop Volume omlaag ingedrukt en drukt u op de aan/uit-knop. Wacht tot het geluid wordt afgespeeld, ga naar het Steam Deck-opstartmenu, selecteer de eerste optie —Steam Deck’s interne SSD—druk op de “A” knop en wacht tot SteamOS opstart. Je Steam Deck zou direct in de spelmodus moeten opstarten. Dat is alles!

Windows installeren op de interne SSD van Steam Deck

Om Windows op de interne SSD van je deck te installeren, volg je veel van dezelfde stappen voor de SD-kaartmethode, maar met een paar verschillen in Rufus-instellingen.

Waarschuwing: dit proces verwijdert alle gegevens op de interne schijf van je Steam Deck, dus zorg ervoor je hebt een back-up gemaakt van alles wat je niet wilt verliezen.

Pak eerst een USB-flashdrive met minimaal 32 GB aan ruimte en die je kunt verbinden met je Steam Deck, en volg dan dezelfde stappen voor het maken van een Windows ISO-bestand dat we hierboven hebben uitgelegd.

Met uw ISO klaar voor gebruik, open Rufus en selecteer uw USB-station als het doelapparaat.

Kies vervolgens de optie “Schijf- of ISO-image” onder “Boot Selection” knop, zoek uw Windows ISO-bestand en open het. Selecteer vervolgens “Standaard Windows-installatie” onder de “Afbeeldingsoptie” selectie, hernoem de USB-flashdrive desgewenst en klik op de knop “Starten” knop.

Nadat je dat hebt gedaan, moet je de onderstaande opties kiezen voor het geval je ervoor kiest om Windows te installeren. De vier opties omvatten “Vereisten verwijderen voor 4GB+ RAM, Secure Boot en TMP 2.0,” “Vereiste voor een online Microsoft-account verwijderen,” “Stel regionale opties in op dezelfde waarden als die van deze gebruiker,” en “Gegevensverzameling uitschakelen.

< p>Het tweede, vierde en vijfde vakje zijn optioneel, maar zorg ervoor dat u de optie “Verwijder vereiste voor 4GB+ RAM, Secure Boot en TMP 2.0” box omdat Steam Deck standaard de Secure Boot-functie niet ondersteunt. Klik vervolgens op de knop “Ok” knop en een andere in de “Waarschuwing” venster en wacht tot Rufus klaar is.

Nadat Rufus klaar is met het instellen van de opstartbare USB-flash, herhaal je het proces van het kopiëren van Steam Deck Windows-stuurprogramma's naar de root van de USB-flash die we hierboven hebben uitgelegd.

Sluit vervolgens het USB-station aan op je Steam Deck, houd de knop Volume omlaag ingedrukt, druk op de aan/uit-knop, wacht tot het geluid wordt afgespeeld en laat vervolgens beide knoppen los. Het scherm zou moeten inschakelen en u het “Boot Option Menu” lijst. Kies uw USB-stick, druk op de knop “A” knop en wacht tot de Windows-installatie begint. Merk op dat tijdens de installatie het scherm overschakelt naar portretmodus.

Volg daarna de aanwijzingen en zodra u aankomt bij het scherm “Windows activeren” voert u een activeringssleutel in als u die heeft of klikt u op de knop “Ik heb geen productsleutel” knop.

Selecteer vervolgens de optie “Aangepast: alleen Windows installeren” optie in het volgende venster.

Tot slot, zodra u aankomt bij het venster waar u wordt gevraagd waar u Windows wilt installeren, verwijdert u alle partities en maakt u vervolgens een nieuwe aan. Nadat u de nieuwe partitie hebt gemaakt, installeert u Windows erop.

Waarschuwing:Hiermee worden alle gegevens op je Steam Deck-schijf verwijderd. Controleer nogmaals of er een back-up van uw belangrijke gegevens is gemaakt voordat u verder gaat.

< p>Zodra de installatie is voltooid, is het tijd om de Steam Deck Windows-stuurprogramma's te installeren. Ga naar het gedeelte Noodzakelijke stuurprogramma's installeren om te lezen hoe u dit moet doen.

Zodra u uw stuurprogramma's hebt geïnstalleerd, bent u klaar om te gaan! Haal het meeste uit je Windows-ervaring op het Steam Deck door te leren welke verborgen Windows 10-functies je zou moeten gebruiken, of welke nieuwe Windows 11-functies het proberen waard zijn.

LEES VOLGENDE

 • › Hoe Bing Chat “Discover” Knop in Microsoft Edge
 • › Bitwarden Password Manager Review: een zeer kostenvriendelijke optie
 • › Sms-berichten afdrukken vanaf Android
 • › Samsung Galaxy A54 5G kost $ 450, krijgt 5 jaar updates
 • › Waze, eigendom van Google, helpt u bij het vinden van EV-opladers
 • › Satellietinternet van Amazon heeft geen gigantische antenne nodig