Het omstreden Karnataka BJP krijgt een afkeuring van Modi, geen melding gemaakt van lokale leiders bij PM-staatsevenementen

0
28

In een onderbreking van de gebruikelijke praktijk om lokale leiders toe te spreken die op het podium aanwezig waren tijdens evenementen in een staat, noemde premier Narendra Modi op zondag geen enkele Karnataka-leider met wie hij het podium deelde tijdens de opening van een hele reeks infrastructuurprojecten in Mandya en Hubbali-Dharwad.

Dit omvatte zelfs Chief Minister Basavaraj Bommai, afgezien van andere leiders, in wat in BJP-kringen wordt gezien als een teken van ongenoegen over het functioneren van de staatseenheid in de aanloop naar de peilingen van de Assemblee. Voormalig CM B S Yediyurappa was niet aanwezig bij de evenementen, ogenschijnlijk omdat het regeringsevenementen waren en geen feestevenementen.

Aanbevolen voor jou

  • 1‘Shakha mannelijke activiteit… beperkingen voor hoeveel vrouwen kunnen reizen’: RSS
  • 2BJP heeft veiligheid nodig in Bihar-nummers, Centrum rolt veiligheidsparaplu uit
  • 3Karnataka-peilingen: DK Shivakumar zegt dat broer mag strijden tegen HD Kumaraswamy's zoon

Lees ook |Terwijl PM Modi projecten voor Mandya onthult vandaag, een bonus voor feest: Sumalatha's steun

“Union Surface Transport Minister Nitin Gadkari werd ook niet genoemd, om een ​​bericht te sturen naar lokale BJP-leiders,” zeiden BJP-bronnen na de gebeurtenissen in Karnataka op zondag.

p>

De BJP-regering in Karnataka, die al onder een wolk van corruptie verkeerde in de nasleep van campagnes van het Congres waarin de dispensatie ervan werd beschuldigd een “40 procent commissieregering te zijn”, kreeg een grote tegenslag op 2 maart, toen de Karnataka Lokayukta De politie arresteerde de zoon van een BJP MLA op beschuldiging van het ontvangen van smeergeld voor staatscontracten.

De politie van Lokayukta heeft BJP MLA Madal Virupakshappa, die aan het hoofd stond van het staatsbedrijf Karnataka Soaps and Detergents Ltd., genoemd als de hoofdverdachte in de corruptiezaak. De MLA is een naaste medewerker van de ervaren BJP-leider en voormalig CM B S Yediyurappa. Zijn aanhangers vierden een feest toen hem vervroegde borgtocht werd verleend.

De hele aflevering, met betrekking tot de arrestatie van de zoon van de BJP MLA wegens het verzamelen van steekpenningen en de daaropvolgende viering door de aanhangers van de MLA , is niet goed ontvangen door de centrale BJP-leiding.

Bovendien wordt de staatseenheid alleen als verenigd beschouwd wanneer de premier of de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie is op bezoek bij de staat, maar wordt verder gedreven door facties, met groepen die loyaal zijn aan CM Bommai, Yediyurappa, BJP-organisatiesecretaris B.L. Santhosh en een groep die loyaal is aan de centrale leiding van de partij. verschillende richtingen.

Volgens partijbronnen is de stap van Modi om de menigte zondag rechtstreeks toe te spreken – zonder verwijzing naar lokale BJP-leiders – een indicatie van zijn ongenoegen over de gang van zaken in de staatseenheid. In het geval om de 118 km Bengaluru Mysuru Highway aan de mensen te wijden, verwees de premier alleen naar godin Bhuvaneshwari – de godin van de staat – en lokale straathonden zoals Adichunchungiri en Melkote, waaraan de Vokkaliga-gemeenschap in het zuiden van Karnataka haar trouw te danken heeft, voordat hij & #8220;de broers en zussen” van Mandya. In Hubbali betuigde hij respect aan Lingayat saint Basaveshwara, voordat hij een toespraak hield tot de “artistiek en cultureel verlichte’ mensen in de regio.

Advertentie

“Gezien recente gebeurtenissen, waar lokale leiders zijn verwikkeld in corruptie, de premier heeft ervoor gekozen om de lokale leiders niet aan te spreken en hen geloofwaardigheid te geven, & #8221; zei een BJP-leider.

“De BJP-leiding is zich er nu van bewust dat in de nasleep van de beschuldigingen van corruptie het noemen van de namen van lokale leiders een nadelig effect heeft op het lot van de partij.” Daarom wordt er bewust naar gestreefd om elke vermelding van lokale leiders te vermijden”, zei congreswoordvoerder Ramesh Babu.

Het niet noemen van lokale leiders wordt ook gezien als een ander teken dat de centrale leiding de campagne aanstuurt. In tegenstelling tot in het verleden, toen lokale leiders een oproep kregen bij het selecteren van kandidaten voor staatspeilingen, wordt dit keer verwacht dat de centrale BJP de touwtjes in handen heeft in alle kiesdistricten. Volgens insiders van de BJP zijn verschillende gevestigde leiders nerveus over hun ticketvooruitzichten, ook al hebben veteranen zoals Yediyurappa zich teruggetrokken uit de verkiezingsrace.

Van het centrale leiderschap van de BJP wordt verwacht dat het zijn eigen berekeningen volgt bij het bepalen van kandidaten voor zetels. Een van de tekenen dat de centrale leiding van de BJP het voor het zeggen heeft in de aanloop naar de staatspeilingen, is de benoeming van vakbondsminister Shobha Karandlaje als voorzitter van het verkiezingsbeheercomité, zeiden sommige BJP-leiders.

Lees ook

Homohuwelijk: Oppn-partijen voorzichtig, willen dat SC het voortouw neemt als het …

'Beleid werd gemaakt door (Sonia-geleide) NAC… Was dat democratie?': RSS-aanval…

OPS domino slaat BJP in Maharashtra: als regeringswerkers beginnen staking, tegenstander…

Het zal niet Charanjit Singh Channi zijn, Congres kiest vrouw van wijlen parlementslid voor Ja…Advertentie

Karandlaje, die een sleutelrol speelde in de UP-verkiezingen, zal een sleutelfiguur zijn bij het bepalen van de peiling- en campagnestrategie, en zal een rol spelen die normaal gespeeld zou zijn door de president van de staatseenheid, Nalin Kumar Kateel, volgens BJP-bronnen. Aan het hoofd staat CM Bommai, ook hier zal de centrale leiding de touwtjes in handen hebben.