Helsedepartementet setter i gang aksjon mot 5 statlige avdelinger av Røde Kors

0
46

Handling er iverksatt, inkludert en forespørsel fra CBI, mot fem statlige avdelinger av Røde Kors Society, ifølge representanter fra Unionens helsedepartement.

Beskyldninger om uregelmessigheter, økonomisk urettmessig tilegnelse og stansing av statlige komiteer&#8217 ; Det ble avholdt valg mot Røde Kors-avdelinger i Tamil Nadu, Kerala, Andaman- og Nicobarøyene, Assam og Karnataka.

Anbefalt for deg

  • 1Fransk hovedhjernen for visumsvindel rømt fra India: CBI
  • 2Å kritisere myndighetene hjemme eller i utlandet betyr ikke å være upatriotisk: Kapil Sibal midt i Rahul-rekken
  • 3Demokratiet er ikke i fare, Kongressen brakt til politisk død: Smriti Irani slår ut mot Rahul Gandhi

I Tamil Nadu hadde guvernøren i 2020 bedt om en undersøkelse av korrupsjonsanklagene. De siktede embetsmennene fikk imidlertid oppsigelse fra Høyesterett. Oppholdet ble senere fraflyttet og CBI tok over sonden. Den siktede styrelederen har siden trukket seg og statens forvaltningskomité er oppløst. En ad hoc-komité fungerer i stedet.

I Kerala førte påstander om misbruk av midler i 2019 av lederen og nestlederen til at det nasjonale hovedkvarteret til Røde Kors Society anbefalte oppløsning av statens administrasjonskomité . Et nytt administrasjonsutvalg har tatt over etter ad hoc-utvalget som ble satt på plass etter oppløsningen.

På Andaman- og Nikobarøyene hadde generalsekretæren holdt på sin stilling i lang tid uten ordentlige valg. En klage angående det samme ble videresendt til løytnantguvernøren og styrelederen ble fjernet fra sin stilling.

I Assam var det en forsinkelse i valget av statens administrasjonskomité, og ledelsen hadde informert guvernøren av situasjonen. Høyesterett har siden beordret et valg og en ny statlig administrasjonskomité er på plass.

Både på Andaman- og Nikobarøyene og i Assam hadde det ikke vært avholdt valg «på lang tid, 10 til 15 år», ifølge tjenestemenn i helsedepartementet.

Annonse

I Karnataka var det registrert en trust i navnet til Røde Kors av en tidligere styreleder i statsavdelingen. Det ble registrert en FIR for det samme og trusten ble oppløst. «Røde Kors-foreningen er styrt av den indiske Røde Kors-loven som ikke tillater opprettelse av en trust. Dette var ulovlig og har blitt oppløst,” sa tjenestemennene.

Les også

Budget Session Live Updates: Opposisjonsparlamentsmedlemmer reiser slagord, plakater på annonse…

Lalu, Rabri Devi og Misa Bharti innvilget kausjon i land-for-jobb-sak

'Hvorfor nasjonal sikkerhet blir kompromittert': Rahul Gandhi reagerer på Express…

USA utsteder én million visum til Indianere i år

Aksjonene mot delstatsgrenene ble satt i gang ettersom unionens helseminister, ved lov, er leder av det nasjonale samarbeidet. mmittee.

© The Indian Express (P) Ltd