Heeft ChatGPT een app?

0
86
Joe Fedewa/How-To Geek

Nee, er is geen officiële ChatGPT-app voor Android of iPhone. Je hebt toegang tot ChatGPT in de browser op je telefoon. ChatGPT verovert de wereld stormenderhand. Het is niet alleen ongelooflijk leuk om te gebruiken, het kan zelfs verrassend handig zijn. Als je een fan bent van de krachtige chatbot van OpenAI, vraag je je misschien af ​​of deze een smartphone-app heeft.

Is er een App voor ChatGPT?

Nee, er is geen officiële ChatGPT-app voor iPhone of Android. Je hebt toegang tot ChatGPT in een mobiele browser en kunt desgewenst een snelkoppeling naar het startscherm van je iPhone of Android toevoegen. Maar dat komt het dichtst in de buurt van een officiële “app” voor ChatGPT op dit moment.

Opmerking: We zullen dit artikel bijwerken als (of wanneer) OpenAI een officiële ChatGPT-smartphone-app uitbrengt.

< h2 role="heading" aria-level="2">Hoe zit het met niet-officiële ChatGPT-apps?

Het lange antwoord is dat je ChatGPT in sommige apps kunt gebruiken – nou ja, een beetje. OpenAI heeft in maart 2023 een openbare API voor ChatGPT uitgebracht. Dat betekent dat iedereen het AI-taalmodel van ChatGPT kan integreren in apps en services. Op het moment van schrijven wordt het gebruikt in Snapchat, Quizlet, Instacart, Shop en Speak voor verschillende dingen.

Snapchat gebruikt ChatGPT voor zijn “My AI” functie, die in wezen gewoon ChatGPT is in een direct message-gesprek. Quizlet gebruikt de API voor “Q-Chat,” een AI-tutor voor studenten. Dankzij het gebruik van Instacart kunnen klanten vragen stellen over eten en winkelsuggesties krijgen.

Deze officiële apps zijn momenteel de beste manier om ChatGPT buiten de browser te gebruiken. Ze gebruiken de API echter op specifieke manieren (leren, winkelen, taal, enz.). De meest open methode om alles te vragen wat je wilt, is nog steeds via chat.openai.com  in je browser.

Pas op voor valse ChatGPT-apps

Helaas heeft de afwezigheid van een officiële ChatGPT-app de deuren geopend voor vervalsingen. Veel apps claimen “aangedreven door ChatGPT” maar dat zijn ze duidelijk niet. Een app genaamd “Genie,” zegt bijvoorbeeld dat het wordt aangedreven door ChatGPT & GPT-3,” toch is het niet meer bijgewerkt sinds december 2022, vier maanden voordat de API beschikbaar kwam.

GERELATEERDChatGPT: de AI-chatbot gratis gebruiken

Dit is een groot probleem met ChatGPT-apps. Op dit moment is het moeilijk om onderscheid te maken tussen echte en valse ChatGPT-apps. Er zijn honderden apps die beweren de ChatGPT en andere GPT-API's te gebruiken – en sommige zijn misschien waar – maar veel van hen liegen. Bovendien staan ​​ze vol met advertenties en louche abonnementen.

Tenzij je een app van een bekende entiteit gebruikt, zoals Snapchat of Instacart, of OpenAI een lijst met goedgekeurde klanten, kunt u het beste ChatGPT gebruiken in de goede oude browser. Als dat niet goed genoeg is, kunt u een van de alternatieven van ChatGPT proberen.

GERELATEERD7 ChatGPT AI-alternatieven (gratis en betaald) LEES VOLGENDE

  • › De beste pc-behuizingen van 2023
  • › Bitwarden Password Manager Review: een zeer kostenvriendelijke optie
  • › Discord gebruiken op een PS5
  • › OpenAI heeft GPT-4 onthuld en het zit al in Bing Chat
  • › 5 beste Plex-alternatieven
  • › Windows op uw Steam Deck installeren