Familien søker etter svar to måneder etter at CRPF-konstabelen som vant tapperhetsmedaljen forsvant

0
72

Etter to måneder med finkjemning av skogene til Chaibasa i Jharkhand på jakt etter broren sin, skal BSF-konstabel Mangovind Murmu vende tilbake til sin stilling i Ahmedabad, sliten og oppgitt. Hans bror, Badal Murmu, en tappert medaljevinner som ble postet med CRPF’s 197 bataljon, ble sist sett 6. januar.

Mens CRPF, etter først å ha erklært konstabel Badal som desertør (bhagauda), har siden da sagt at han sannsynligvis ble kidnappet av Naxals, sier Mangovind at han går tom for håp.

Anbefalt for deg

  • 1Oscars stopper bitre ord, Rajya Sabha jubler sammen
  • 2Govt-Oppn-oppgjøret fortsetter i RS, Piyush Goyal retter seg mot Rahul Gandhi igjen
  • 3Bhopal-gasslekkasje: Blame-spillet fortsetter mellom BJP og kongressen, offer grupper som er misfornøyd med SC-avgjørelsen

Med påstand om at CRPF erklærte Badal som en desertør selv om han ble sendt ut på et offisielt oppdrag, som han ikke kom tilbake fra, sier Mangovind: “Omkring klokken 06.00 den 6. januar snakket han med sin kone og sa at han skulle reise. til et avsidesliggende sted i jungelen og at han var blitt sendt av en senioroffiser. Men da han ble savnet, kalte senioroffiserene ham bhagauda. Det var først etter at vi presset dem at de tok saken på alvor. Men selv da har det ikke vært noen solide forsøk på å finne broren min.»

Ifølge Mangovind deltok Badal, som begynte i CRPF i 2010, i anti-Naxal-operasjoner i 2017, da han ble postet. med CoBRA 204 bataljonen. I 2018 sluttet han seg til CRPF’s 197 bataljon i Chaibasa. 15. august 2021 ble han tildelt presidentens politimedalje for tapperhet for sin rolle i anti-Naxal-operasjoner.

Etter at han forsvant 6. januar, sier Mangovind at han og og onkelen Janum Mardi (49), en CRPF Havildar som for tiden er postet i J&K, dro ut i skogene på motorsyklene sine på jakt etter Badal. «Vi snakket med flere landsbyboere, men fant ingenting. Vi ble senere informert gjennom kilder om at broren min ble kidnappet. Da vi dro til 197 bataljonens hovedkvarter, fortalte de at han hadde forlatt leiren, sier Mangovind.

Den 16. januar inngav Badals kone Jhano Murmu en klage ved Muffasil politistasjon i Chaibasa, som 10 dager senere registrerte en FIR under IPC-seksjoner relatert til kidnapping og urettmessig innesperring.

FIR siterer Jhano sa: “Jeg sendte broren min for å sjekke og ble fortalt av CRPF 197-offiseren at mannen min var en bhagauda (desertør) siden 6. januar … Mannen min Badal Murmu ville alltid bli sendt av offiseren til CRPF 197 Corps for å hente informasjon og aktiviteter til Naxalittene i avsidesliggende landsbyer siden han kunne det lokale Ho-språket…Jeg er overbevist om at han ble kidnappet mens han var på vakt.»

Annonse

En måned etter FIR, en rapport levert den 16. februar av en undersøkelsesrett innstiftet av CRPFs 197 bataljon for å undersøke Badals forsvinning, skulle konstabelen gå i permisjon 6. januar.

< p>Rapporten sa at Badal 5. januar hadde rapportert ved CRPF’s 197 bataljons hovedkvarter, hvor han ble fortalt om et kommende oppdrag. «Han ble fortalt at denne bataljonen har fått i oppgave å etablere tre fremadrettede operasjonsbaser i bataljonens kommandoområder Tumbahaka og Jojohatu, og at han, etter å ha rapportert fra permisjon, må aktivere kildene sine og at han kan bli sendt til disse områdene, siden han er en lokal og kan Ho-språket. 6. januar ble han oppringt igjen, men han var ikke tilgjengelig i leirområdet. Et søk etter ham ble satt i gang… Den 7. januar ble han først meldt savnet på Mufassil politistasjon og senere som desertør.»

Rapporten sa videre: “I fremtiden, hvis en uheldig hendelse inntreffer, bør familien hans få fordeler som gis til personer på vakt. I dette tilfellet bør familien gis alle slike fordeler som gis til alle savnede kjever på vakt.»

Annonse

CRPF Jharkhand Sector IG Amit Kumar fortalte The Indian Express at styrken bare fulgte reglene da de erklærte Badal som en “desertør”. «Hvis noen er savnet uten informasjon, erklærer vi dem som desertører. Senere ble det registrert en FIR og på bakgrunn av klagen mistenker vi at Badal kan ha blitt kidnappet. Politiet etterforsker saken og vil komme til en konklusjon. Vi prøver å finne ham og er ekstremt bekymret.”

SP West Singhbhum Ashutosh Shekhar sa: “Det er bekreftet at han var sammen med en kvinne da han ble savnet. I neste uke vil vi få en idé om hva som kan ha skjedd. Foreløpig er ingenting klart.»

Les også

USA vil utstede én million visum til indianere i år

Offentligheten må bestemme om de som gjorde landet til fengsel skal snakke om…< figure class="non_premium_icon">

FATF flagger Gandhi-familiens korrupsjon: I&B-minister Anurag Thakur

Bhopal gasstragedie : SC ber om mer kompensasjon fra UCC, sa…

Mangovind avviser muligheten for at Badal kan ha gått av seg selv. «Vi gikk inn i skogsområder og snakket med lokalbefolkningen. Vi ble informert gjennom kilder om at broren min ble kidnappet. De sier han ble sett sammen med en kvinne. Jeg antar at han tok denne kvinnens hjelp da han gikk inn i jungelen, slik at han kunne blande seg med lokalbefolkningen. CRPF prøver bare å unngå ansvar.»

© The Indian Express (P) Ltd