Familie zoekt naar antwoorden twee maanden na vermissing van dapperheidsmedaille-winnende CRPF-agent

0
40

Na twee maanden de bossen van Chaibasa in Jharkhand te hebben uitgekamd op zoek naar zijn broer, keert BSF-agent Mangovind Murmu moe en neerslachtig terug naar zijn post in Ahmedabad. Zijn broer, Badal Murmu, een winnaar van een medaille voor dapperheid, geplaatst bij het 197e Bataljon van de CRPF, werd voor het laatst gezien op 6 januari.

Terwijl de CRPF, nadat hij agent Badal aanvankelijk tot deserteur (bhagauda) had verklaard, heeft sindsdien gezegd dat hij waarschijnlijk is ontvoerd door Naxals, maar Mangovind zegt dat hij geen hoop meer heeft.

Aanbevolen voor jou

  • 1Oscars pauzeert bittere woorden, Rajya Sabha juicht samen
  • 2Govt-Oppn confrontatie gaat door in RS, Piyush Goyal richt zich opnieuw op Rahul Gandhi
  • 3Bhopal gaslek: Blame-spel gaat verder tussen BJP en Congres, slachtoffer groepen die niet tevreden zijn met de SC-uitspraak

Mangovind beweert dat de CRPF Badal tot deserteur heeft verklaard, hoewel hij voor een officiële opdracht was weggestuurd, waarvan hij niet is teruggekeerd. naar een afgelegen locatie in de jungle en dat hij was gestuurd door een hoge officier. Toen hij echter vermist werd, noemden de hoge officieren hem bhagauda. Pas nadat we ze onder druk hadden gezet, namen ze de zaak serieus. Maar zelfs toen zijn er geen solide pogingen geweest om mijn broer te vinden. met het CoBRA 204 Bataljon. In 2018 trad hij toe tot het 197e bataljon van de CRPF in Chaibasa. Op 15 augustus 2021 ontving hij de President's Police Medal for Dapperheid voor zijn rol in anti-Naxal-operaties.

Nadat hij op 6 januari vermist was, zegt Mangovind dat hij en zijn oom Janum Mardi, 49, een CRPF Havildar die momenteel in J&K is gestationeerd, op hun motorfietsen de bossen in zijn gegaan op zoek naar Badal. “We hebben met verschillende dorpelingen gesproken, maar niets gevonden. We werden later via bronnen geïnformeerd dat mijn broer was ontvoerd. Toen we naar het hoofdkwartier van het 197 bataljon gingen, vertelden ze ons dat hij het kamp had verlaten”, zegt Mangovind.

Op 16 januari diende de vrouw van Badal, Jhano Murmu, een klacht in bij het politiebureau van Muffasil in Chaibasa, dat 10 dagen later een FIR registreerde onder IPC-secties met betrekking tot ontvoering en onrechtmatige opsluiting.

De vrouw van Badal, Jhano Murmu, diende een klacht in bij het politiebureau van Muffasil in Chaibasa. FIR citeerde Jhano en zei: “Ik stuurde mijn broer om te controleren en kreeg van de CRPF 197-officier te horen dat mijn man een bhagauda (deserteur) was sinds 6 januari … Mijn man Badal Murmu zou altijd door de officier van CRPF 197 Corps worden gestuurd om te verzamelen informatie en activiteiten van Naxalieten in afgelegen dorpen aangezien hij de lokale Ho-taal kende… Ik ben ervan overtuigd dat hij werd ontvoerd terwijl hij dienst had.”

Advertentie

Een maand na de FIR, een rapport dat op 16 februari werd ingediend door een gerechtshof dat was ingesteld door het 197e bataljon van de CRPF om de verdwijning van Badal te onderzoeken, zou de agent op 6 januari met verlof gaan.

< p>Het rapport zei dat Badal zich op 5 januari had gemeld bij het hoofdkwartier van het 197 bataljon van de CRPF, waar hem werd verteld over een aanstaande opdracht. 'Er is hem verteld dat dit bataljon de taak heeft gekregen om drie Forward Operating Bases op te richten in de commandogebieden van het bataljon Tumbahaka en Jojohatu en dat hij, nadat hij zich met verlof heeft gemeld, zijn bronnen zal moeten activeren en dat hij mogelijk naar die gebieden, aangezien hij een local is en de Ho-taal kent. Op 6 januari werd hij opnieuw gebeld, maar hij was niet beschikbaar op het kampterrein. Er werd een zoektocht naar hem gestart… Op 7 januari werd hij eerst als vermist opgegeven op het politiebureau van Mufassil en later als deserteur.”

Het rapport zei verder: “Als er zich in de toekomst een ongewenst incident voordoet, moet zijn gezin voordelen krijgen die worden gegeven aan dienstdoende personen. In het onderhavige geval zou het gezin alle voordelen moeten krijgen die worden gegeven aan alle vermiste dienstdoende dienstdoende dienstdoende dienstdoende personen.”

Advertentie

CRPF Jharkhand Sector IG Amit Kumar vertelde The Indian Express dat de troepenmacht pas de regels volgde toen ze Badal tot 'deserteur' verklaarden. “Als iemand zonder enige informatie wordt vermist, verklaren we hen tot deserteurs. Later werd er een FIR geregistreerd en op basis van de klacht vermoeden we dat Badal mogelijk is ontvoerd. De politie onderzoekt de zaak en komt tot een conclusie. We proberen hem te vinden en maken ons grote zorgen.”

SP West Singhbhum Ashutosh Shekhar zei: “Het is bevestigd dat hij bij een vrouw was toen hij vermist werd. In de komende week krijgen we een idee van wat er mogelijk is gebeurd. Op dit moment is er nog niets duidelijk.”

Lees ook

VS verstrekken dit jaar een miljoen visa aan Indiërs

Het publiek moet beslissen of degenen die het land in de gevangenis hebben veranderd, moeten praten over…< figure class="non_premium_icon">

FATF markeert corruptie in Gandhi-familie: Minister van I&B Anurag Thakur

Gastramp in Bhopal : SC junks pleiten voor meer compensatie van UCC, sa…

Mangovind wijst de mogelijkheid af dat Badal er alleen vandoor is gegaan. “We gingen bosgebieden in en spraken met de lokale bevolking. We hebben via bronnen vernomen dat mijn broer is ontvoerd. Ze zeggen dat hij gezien is met een vrouw. Ik neem aan dat hij de hulp van deze vrouw heeft ingeroepen toen hij de jungle inging, zodat hij zich kon mengen met de lokale bevolking. De CRPF probeert gewoon de verantwoordelijkheid te ontlopen.”

© The Indian Express (P) Ltd