'Die verpletterende democratie hebben het over redden': Mallikarjun Kharge berispt regering over ruzie over Rahul Gandhi's toespraak

0
25

Congresvoorzitter Mallikarjun Kharge beschuldigde maandag de door Narendra Modi geleide regering van het ‘verpletteren’ democratie, nadat haar ministers in het parlement een offensief hadden gelanceerd tegen Rahul Gandhi wegens vermeende ‘beledigende’ India met zijn opmerkingen vorige week in Londen.

Toespraak tot de Indiase journalisten’ Association in Londen op zaterdag had Gandhi betoogd dat de BJP wil dat India “stil” is, en zei dat er in het hele land “onderdrukking van stemmen” is.

Aanbevolen voor jou

  • 1Next-gen raketschepen naar radars: regering op lokale koopwoede voor strijdkrachten
  • 2Grondwet boekt een plekje in menig hart
  • 3Geen cameratoezicht in 2.701 politiebureaus, 628 zonder vaste lijn

Kharge herhaalde dit tijdens een gezamenlijke persconferentie buiten het parlement op maandag in aanwezigheid van andere oppositieleiders. “Zij (de BJP) verpletteren en vernietigen de democratie en hebben het over het redden van de democratie en de trots van het land,” zei de congresvoorzitter.

Kharge noemde de premier een ‘dictator’ en beschuldigde hem ervan dat er geen rechtsstaat bestond in het land. Hij verklaarde: “Ze zijn ‘onderdrukkende’ oppositiepartijen door ‘misbruik’ van agentschappen. Dit is als ‘ulta chor kotwal ko daante’ (de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet).

De woordenstrijd tussen het centrum en de oppositie kwam op de eerste dag van de tweede etappe van de begrotingssessie. Het congres hield ook een protestmars van het Parliament House-complex naar Vijay Chowk tegen de regering. De mars werd vergezeld door parlementsleden van andere oppositiepartijen, waaronder die van de BRS, Linkse partijen en AAP.

Lees ook

VS verstrekken dit jaar een miljoen visa aan Indiërs

FATF markeert corruptie in Gandhi-familie: I&B-minister Anurag Thakur

Het publiek moet beslissen of degenen die het land in de gevangenis hebben veranderd, moeten praten over…< figure class="non_premium_icon">

Bhopal gas tragedie: SC junks govt pleidooi voor meer compensatie van UCC, sa…

Na de gezamenlijke persconferentie ging Kharge naar twitter om zijn tirade tegen de premier voort te zetten en zei: “@narendramodi ji Ik wil u herinneren aan uw verklaring in China. Je zei – “Vroeger schaamde je je dat je als Indiaan geboren was. Nu voel je je trots om het land te vertegenwoordigen” Was dit geen belediging voor India en de Indianen? Zeg tegen uw ministers dat ze hun geheugen moeten opfrissen!

Hij voegde eraan toe: “In Zuid-Korea had je gezegd – “Er was een tijd dat mensen het gevoel hadden dat de zonde die ze in hun vorige leven hadden begaan en die resulteerde in hun geboorte in India, dit is wat je een land noemt…” Zie eerst de ‘Mirror of Truth’, alvorens de congrespartij te preken.”