De VS wendt zich tot nieuwe manieren om Russische oligarchen te straffen voor de oorlog

0
60

De VS zijn een agressieve nieuwe poging begonnen om de Russische economie en met name de oligarchen pijn te doen met de bedoeling de invasie van het Kremlin in Oekraïne te dwarsbomen.

Van het ministerie van Financiën aan het ministerie van Justitie zullen Amerikaanse functionarissen zich concentreren op pogingen om de eigendommen van Russische oligarchen legaal te liquideren, financiële straffen uit te breiden voor degenen die het ontduiken van sancties vergemakkelijken, en mazen in de wet dichten die oligarchen toestaan ​​gebruik te maken van lege vennootschappen om door het Amerikaanse financiële systeem te gaan.

Aanbevolen voor u

  • 1Een schat aan foto's van een vrouwelijke Mossad-agent
  • 2China gaat weer open voor toeristen, hervat de afgifte van alle visa na een stop van drie jaar
  • 3Haatmisdrijven in de VS zijn in 2021 met 12% gestegen, constateert de FBI< /li>

Andrew Adams, hoofd van de KleptoCapture-taskforce, ontworpen om de economische beperkingen binnen de VS opgelegd aan Rusland en zijn miljardairs af te dwingen, vertelde The Associated Press dat de groep prioriteit geeft aan haar inspanningen om degenen te identificeren die Russen helpen sancties te omzeilen en exportcontroles te schenden. “Deze illegale inkoopnetwerken zullen een steeds groter deel van onze bandbreedte blijven innemen”, zei Adams, die ook dienst doet als plaatsvervangend assistent-procureur-generaal.

Lees ook |Russische rechtbank zet Dmitry Ivanov gevangen, activist die zich verzet tegen de oorlog in Oekraïne , gedurende 8,5 jaar

Tot nu toe voor meer dan $ 58 miljard aan gesanctioneerde Russische activazijn wereldwijd geblokkeerd of bevroren, volgens een rapport vorige week van het ministerie van Financiën. Dat omvat twee luxe jachten elk ter waarde van $ 300 miljoen in San Diego en Fiji, en zes eigendommen in New York en Florida ter waarde van $ 75 miljoen die eigendom zijn van gesanctioneerde oligarch Viktor Vekselberg.

De VS zijn begonnen met pogingen om de medewerkers en vermogensbeheerders van oligarchen te straffen – in het geval van Vekselberg heeft een federale rechtbank in New York Vladimir Voronchenko aangeklaagd nadat hij had geholpen de eigendommen van Vekselberg te behouden. Hij werd in februari beschuldigd van samenzwering om Amerikaanse sancties te schenden en te ontduiken. De zaak werd gecoördineerd via de KleptoCapture-groep.

“Ik denk dat het behoorlijk effectief kan zijn om sancties te faciliteren”, zei Adams, die ze “professionele sanctieontduikers” noemde. Een studie van februari onder leiding van onderzoekers van de Universiteit van Dartmouth toonde aan dat het aanvallen van een paar belangrijke vermogensbeheerders Rusland veel grotere schade zou berokkenen dan het individueel bestraffen van oligarchen.

Andere pogingen om pijn toe te brengen aan de Russische economiezal voortkomen uit de inspanningen om jachten en andere eigendommen van Russische oligarchen en het Kremlin te liquideren, waardoor ze in contanten worden omgezet ten voordele van Oekraïne.

Advertentie-opinie |G20 vs G7: kan India de G20 ertoe aanzetten relevant te blijven te midden van besluiteloosheid over Oekraïne?

Oekraïense president Volodymyr Zelenskyyheeft lang gepleit voor de overdracht van Russische activa aan Oekraïne, en voormalig ambtenaar van de Biden-regering, Daleep Singh, vertelde de bankcommissie van de Senaat op 28 februari dat het verbeurd verklaren van de miljarden aan activa van Rusland die in handen zijn van de VS “iets is dat we zouden moeten nastreven. ” Singh stelde voor dat de VS “de reserves die we bij de New York Fed hebben geïmmobiliseerd, zou moeten gebruiken, ze naar Oekraïne zou moeten overdragen en hen zou toestaan ​​ze als onderpand te gebruiken om geld in te zamelen.”

Hij leidde het Rusland-sanctieprogramma van het Witte Huis toen hij nationaal veiligheidsadviseur voor internationale economie was. Adams zei dat de KleptoCapture-taskforce inspanningen nastreeft om de Russische aandelen te verkopen. jachten en andere eigendommen, ondanks de juridische problemen bij het inleveren van eigendommen waarvan de eigenaars & #8217; toegang is geblokkeerd tot verbeurde activa die de regering kan afnemen en verkopen ten voordele van Oekraïne. Hij benadrukte dat de VS onder de rechtsstaat zullen opereren.

“Dat betekent onder andere dat we geen activa zullen nemen die niet volledig, totaal verbeurd zijn verklaard via de gerechtelijke procedures en beginnen met confiscatie ervan zonder een wettelijke basis', zei Adams.

Advertentie

Hij voegde eraan toe dat de taskforce “succes heeft gehad in het samenwerken met het Congres en het werken met mensen rond de uitvoerende macht bij het verkrijgen van toestemming om bepaalde verbeurde fondsen over te dragen aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.”

Lees meer |Oekraïense soldaten, bijna omsingeld, duwen Russen steunen

Het Ministerie van Financiënzei donderdag dat de regering “de weg vrijmaakt” voor $ 5,4 miljoen aan in beslag genomen fondsen om als buitenlandse hulp naar Oekraïne te sturen. Bovendien zal het versterken van wetten die dienen als mazen in de wet voor ontduikers van sancties ook een prioriteit zijn voor alle federale afdelingen, zeggen ambtenaren. Het Financial Crimes Enforcement Network, onder Treasury, zal naar verwachting regels uitrollen om het gebruik van de Amerikaanse onroerendgoedmarkt voor het witwassen van geld aan te pakken, inclusief een vereiste voor het bekendmaken van de ware eigendom van onroerend goed.

Steven Tian, ​​onderzoeksdirecteur bij het Yale Chief Executive Leadership Institute, die de activiteiten van bedrijven volgt. terugtrekking uit Rusland, zei dat de nieuwe vastgoedregel lang had moeten wachten. “Ik zou erop willen wijzen dat het niet alleen uniek is voor Russische oligarchen. Zoals u weet, maakt de onroerendgoedmarkt gebruik van lege vennootschappen in de Verenigde Staten, periode, & #8221; Zei Tian.

Erica Hanichak, directeur overheidszaken bij de FACT Coalition, een non-profitorganisatie die bedrijfstransparantie promoot, drong er bij de regering op aan om de regel eind maart naar voren te brengen, wanneer de VS mede-gastheer is van de tweede top. voor democratie met de regeringen van Costa Rica, Nederland, Zuid-Korea en Zambia.

Lees ook

'Rusland buiten Rusland': voor de elite wordt Dubai een haven in oorlogstijd

Saoedi-Arabië lanceert nieuw nationaal vliegtuig< figuur class="non_premium_icon">China's 039;s Xi Jinping zal waarschijnlijk gesprekken voeren met Zelensky uit Oekraïne na Mos… lineker-1-1.jpg?resize=450,250″ />

BBC maakt de schorsing van Gary Lineker ongedaan wegens post op Twitter

“We zien dit als een kans voor de Verenigde Staten om leiderschap te tonen niet alleen bij het aanpakken van corrupte praktijken in het buitenland, maar kijken naar onze eigen achtertuin en het aanpakken van de mazen in ons systeem die internationale corruptie mogelijk maken bondgenoot,” zei ze.