De BBC maakt de schorsing van Gary Lineker voor post op Twitter ongedaan

0
79

Gary Lineker keert terug naar de ether nadat de BBC maandag de schorsing van de voormalige voetbalgrootheid ongedaan maakte voor een bericht op Twitter waarin kritiek werd geuit op het nieuwe asielbeleid van de Britse regering. “Gary is een gewaardeerd onderdeel van de BBC en ik Ik weet hoeveel de BBC voor Gary betekent, en ik kijk ernaar uit dat hij komend weekend onze berichtgeving presenteert”, zei BBC-directeur-generaal Tim Davie.

De Britse nationale omroep werd gedwongen een groot deel van zijn weekendsportprogramma's te schrappen nadat commentatoren, analisten en Premier League-spelers weigerden te verschijnen als blijk van steun aan Lineker.

Aanbevolen voor jou

  • 1US erkent McMahon Line als internationale grens tussen China en Arunachal Pradesh: resolutie
  • 2Joe Biden tekent maatregelen om wapenkopers strenger te controleren, dringt er bij het Congres op aan “iets groots te doen”
  • Britse premier Rishi Sunak in hondenhok nadat huisdier vrij rondloopt in het park

Lees ook |Door Gary Lineker te schorsen vanwege een tweet, verraadt de BBC een analoge houding in een digitaal tijdperk

Lineker, een van de meest geprezen spelers van het Engelse voetbal en de best betaalde tv-presentator van het bedrijf, werd vrijdag geschorst nadat hij de taal van de conservatieve regering over migranten vergeleek met die van nazi-Duitsland. De BBC zei dat de tweet in strijd was met de onpartijdigheidsregels, maar critici beschuldigden hem ervan de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken.

Lees ook

Russische straaljager raakt Amerikaanse drone boven Zwarte Zee: VS

Britse premier Rishi Sunak in hondenhok nadat huisdier vrij rondliep in park

'Rusland buiten Rusland': voor de elite wordt Dubai een oorlogshaven

Toshakhana details uit: Mercedes Benz, Rolex, gouden kettingen tussen geschenken. ..

Davie zei dat er een onafhankelijke herziening van de BBC-regels voor sociale media zou komen om de “grijze gebieden” in de richtlijnen.