De afhankelijkheid van KV's van contractuele leerkrachten verdrievoudigt sinds 2020

0
40

Het aantal contractuele leraren in Kendriya Vidyalayas is de afgelopen jaren meer dan verdrievoudigd als gevolg van een bevriezing van de rekrutering van reguliere docenten, blijkt uit regeringsgegevens die maandag in de Lok Sabha zijn gepresenteerd.

Met de het aantal contractuele leraren dat is aangeworven tegen reguliere onderwijsposten stijgt van 3260 in 2020-21 tot 10.462 in 2022-23, de Kendriya Vidyalaya Sangathan, die deze door het centrum gerunde scholen beheert, heeft eindelijk 12.099 vacante posten geadverteerd voor rekrutering, werd de Lok Sabha verteld .

Aanbevolen voor jou

  • 1Studenten protesteren buiten Jamia Millia Islamia en eisen op CUET gebaseerde toelating voor alle cursussen
  • 2NEET UG: 97% meer MBBS-zitplaatsen; lijst met staten met de meeste medische hogescholen
  • 3IIT Kanpur GATE 2023 Resultaat Datum: Officiële website om score te controleren

Lees ook |SEBA Assam HSLC General Science-examen geannuleerd te midden van papieren lekrapporten

Volgens een schriftelijk antwoord aan BSP-parlementslid Ritesh Pandey door staatsminister (Onderwijs) Annpurna Devi, waren er op 31 december 2022 10.462 contractuele leraren in de KV's die zich inzetten voor vacante posities.

Een blik op gegevens van de afgelopen jaren laten zien dat van 9539 in 2018-2019 en 8912 in 2019-20, het aantal contractuele leraren was gedaald tot 3260 in 2020-21 toen er in 2019 een wervingscampagne werd gehouden. op contractuele faculteit steeg opnieuw tot 8105 en tot 10.462 in 2022.

Lees ook |GSHSEB Gujarat Class 12 examen 2023: 5,91 lakh studenten inschrijven, hoogste in 5 jaar

Van de in totaal 12.099 reguliere vacante posten bij de KV's vallen er 6150 onder de niet-gereserveerde categorie, 3254 zijn voor OBC's, terwijl 1802 en 893 zijn gereserveerd voor leden van de SC- en ST-gemeenschappen, zei de regering in een ander schriftelijk antwoord op een vraag van YSRCP MP N Reddeppa in de Lok Sabha op maandag.

“De vacatures ontstaan ​​door pensionering, ontslag, promotie en aanvullende vereisten vanwege opwaardering/sanctie van nieuwe stromen en versterking van de kracht van studenten. Het regelmatig invullen van vacatures is een continu proces en er wordt naar gestreefd om de vacatures in te vullen volgens de bepalingen van de relevante wervingsregels van de betrokken instelling. Leraren worden op contractbasis voor tijdelijke duur aangeworven door Kendriya Vidyalaya Sangathan (KVS) om ervoor te zorgen dat het onderwijsleerproces niet wordt belemmerd,” voegde de regering eraan toe.

Er zijn ongeveer 14,28 lakh-studenten ingeschreven in 1249 KV's in het hele land. om in de eerste plaats tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften van de kinderen van overdraagbare overheidsmedewerkers.

Lees ook

Dr. Syedna Mufaddal Saifuddin is de nieuwe kanselier van Jamia Millia Islamia

< /figuur>'Aandeel van het BBP van India dat wordt besteed aan onderwijs komt niet overeen met het land…

Nieuwe cursus door IIT's: 4-jarige BS-graad in datawetenschap en toepassingen

NEET UG 2023: Studie MBBS uit Oekraïne – geschiktheid, vergoedingen, lijst met medica…Advertentie

In tegenstelling tot Jawahar Navodaya Vidyalaya's, die ook worden beheerd door de regering van de Unie, zijn KV's niet-residentiële scholen. Bij de JNV's zijn er momenteel 3139 onderwijsvacatures, terwijl bij de centrale universiteiten 6028 faculteitsfuncties onvervuld zijn, voegde de regering eraan toe in haar reactie op Reddeppa.

© The Indian Express (P) Ltd