Windows-apps op uw Mac uitvoeren zonder Windows te gebruiken

0
76

Maak een wrapper voor uw Windows-app met behulp van Wineskin of CrossOver en voer deze uit zonder dat Windows is geïnstalleerd. U kunt ook Windows in Parallels Desktop installeren en vervolgens de Coherence-modus gebruiken om alle apps te verbergen, behalve de apps die u wilt zien.

Wilt u Windows-apps op uw Mac uitvoeren zonder dat u Windows hoeft aan te raken? U hebt opties die variëren van het gebruik van wrappers om de Windows-omgeving te emuleren tot het volledig uitvoeren en verbergen van het Windows-bureaublad.

Gebruik Wineskin om Windows uit te voeren Apps in een verpakking

Wineskin is een gratis app die kan worden gebruikt om “wrappers” die de omgeving simuleren die een Windows-toepassing nodig heeft om te draaien, met wisselend succes. In tegenstelling tot het master WINE-project, wordt Wineskin onderhouden voor Apple-hardware en werkt het zowel met macOS 13 als met Apple Silicon-machines (met Rosetta 2).

De gemakkelijkste manier om Wineskin te installeren is door Homebrew te gebruiken. Installeer eerst Homebrew (als je het nog niet hebt) door de volgende opdracht in macOS Terminal in te voeren:

/bin/bash -c “$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com /Homebrew/install/HEAD/install.sh)”

Zodra de installatie is voltooid, voert u deze opdracht uit:

echo 'eval $(/opt/homebrew/bin/brew shellenv)' >> /Users/$USER/.zprofile

Eindig nu met:

eval $(/opt/homebrew/bin/brew shellenv)

Tot slot is het tijd om Wineskin te installeren door de volgende Terminal-opdracht:

brew install –cask –no-quarantine gcenx/wine/unofficial-wineskin

Zodra Wineskin is geïnstalleerd, kunt u de Wineskin Winery.app uitvoeren in uw map Toepassingen (of gewoon starten met Spotlight). Installeer nu een engine, werk de wrapperlijst bij en begin met het instellen van Windows-apps en -games met behulp van Wineskin.

Gebruik CrossOver om Windows-apps en -games uit te voeren< /h2>

Als je dit proces liever wilt vereenvoudigen, kun je een premium-app genaamd CrossOver gebruiken die is gebouwd op dezelfde onderliggende WINE-technologie. De app bevat vermeldingen voor apps met vooraf bepaalde installatieprofielen en CrossOver levert in veel gevallen zelfs het installatiebestand.

Video afspelen

U kunt ook niet-vermelde applicaties installeren, ongeveer op dezelfde manier Wineskin werkt hierboven. CrossOver onderhoudt een lijst met zelfstudies voor algemene functies zoals het bewerken van registersleutels, het toewijzen van schijven, het openen van lokale bestanden in Windows-apps, enzovoort. CrossOver wordt geleverd met een gratis proefversie, zodat u het kunt uitproberen voordat u het koopt.

CrossOver maakt het uitvoeren van Windows-apps op je Mac eenvoudig, maar je betaalt $ 74 voor het voorrecht. De app is vooral goed voor games, hoewel Apple Silicon-modellen (met een M1 of nieuwer) afhankelijk zijn van Rosetta, wat een extra prestatieverlies kan veroorzaken. Probeer het uit en neem een ​​kijkje op het CrossOver Mac-forum voordat u een licentie aanschaft.

U kunt ook Coherence gebruiken in Parallels Desktop

< p>Met het risico dat de definitie van “het draaien van Windows” er is een andere manier om Windows-apps op je Mac uit te voeren, en het gaat om het gebruik van een functie in Parallels Desktop (bekijk onze Parallels Desktop-recensie) genaamd Coherence. De eerste stap om dit werkend te krijgen, is door Windows 11 te installeren met behulp van Parallels Desktop.

Gelukkig wordt dit proces grotendeels voor u verzorgd door Parallels Desktop. Maak gewoon een nieuwe virtuele Windows 11-machine aan en de app downloadt en installeert het besturingssysteem voor u. U moet nu alle apps installeren die u in de VM wilt gebruiken alsof u Windows gebruikt.

Nu, terwijl uw VM actief is, klikt u met de rechtermuisknop op het Windows 11-pictogram in het dock en selecteer Bekijken > Voer coherentie in (zorg ervoor dat u zich niet in de modus Volledig scherm bevindt, anders wordt deze optie grijs weergegeven). Het Windows-bureaublad wordt nu verborgen en alle geopende apps verschijnen in plaats daarvan als vensters op uw macOS-bureaublad.

Met Parallels Desktop kunt u deze Windows-apps uitvoeren vanuit uw map Toepassingen of Spotlight gebruiken, net als elke andere macOS-app. Als Coherence is ingeschakeld, verschijnen ze in een venster alsof het native macOS-apps zijn. Zelfs als uw VM niet actief is, zal Parallels Windows starten en verbergen en vervolgens uw app ophalen en op deze manier weergeven.

Ja, je gebruikt technisch gezien Windows, maar als je eenmaal je apps hebt ingesteld, hoef je nooit meer het Windows-bureaublad aan te raken.

Meer opties voor het spelen van games op een Mac

Velen zoeken oplossingen als deze om games op een Mac te spelen, maar er zijn veel opties. Je zult versteld staan ​​van sommige games die je Apple Silicon Mac kan draaien. Bovendien kun je oudere games spelen met bronpoorten en fanprojecten of de kracht van je M1- of M2-processor gebruiken en alles emuleren, van arcadeborden tot de Nintendo Wii.

LEES VOLGENDE

  • › 5 tips voor het bouwen van een gaming-pc met een beperkt budget
  • › SwitchBot Hub Mini Review: infraroodapparaten slim maken
  • › Deze Anker-batterij wordt teruggeroepen wegens brandgevaar
  • › Waarin verschilt SSH van Telnet?
  • › Kodi 20.1 is gearriveerd: dit is wat er nieuw is
  • › De Pixel-telefoons van Google hebben nieuwe camera- en gezondheidsfuncties