Var kom St. Patrick's Day's Green Beer ifrån?

0
66
Dipto Mukherjee/LifeSavvy

I USA kan du inte fira St. Patrick's Day utan några få saker—corned beef och kål, en grön outfit ( så att du inte blir klämd) och grönt öl. Men har du någonsin tänkt på hur din favorit festdryck började? Vad är ursprunget till grönt öl?

Grönt öl skapades 1914 av Dr. Thomas Hayes Curtin för en middag på Schnerer Club i New York City. Han trodde att det skulle vara en festlig nick till semestern att göra nästan allt till livfulla färger.

Men varför grönt?

Ursprungshistorien är lite mörkare än du kanske tror, ​​men den är också ganska inspirerande!

Modvera Beer Pint Glass- Classic Beer Glasses Pint, Barglasögonuppsättningar för hemmet, barer, fester, användning för att dricka, skaka cocktails och blanda öl eller vatten, 16 ounce vattenglas, set med 6.

Skål för grönt öl!

Amazon

17,95 USD
20,95 USD Spara 14 %

På 1600-talet när folket i Irland förträngdes av engelskt styre, kom färgen grön att representera enhet inom landet. Katolikerna representerades av grönt, och protestanterna förknippades med orange. Om du tittar på den irländska flaggan idag ser du de två nyanserna med en vit rand mellan dem, som representerar fred.

I Irland är St. Patrick's Day en hyllning av landets skyddshelgon, och hur han omvände många irländare till kristendomen. Japp, att “driva ut ormarna” berättelsen är egentligen bara en metafor. Även om irländarna verkligen är kända för att fira med en pint eller två, har grönt öl till stor del blivit en amerikansk tradition på högtiden.

Så, om du planerar att beställa en frostig mugg grönt öl, är St. Patrick& #8217;s dag, var stolt över denna lilla historia du kan dela med dina vänner och dricka till firandet av fred. Sláinte!