Union MoS Rajeev Chandrasekhar ontmoet Indiase start-ups die zijn getroffen door de ineenstorting van de Silicon Valley Bank

0
68

Vakbondsminister voor Elektronica en IT, Rajeev Chandrasekhar, zal vertegenwoordigers van Indiase start-ups ontmoeten die zijn getroffen door de ineenstorting van de onrustige Silicon Valley Bank (SVB) om te begrijpen welke invloed dit op hen heeft gehad en hoe de overheid kan helpen.

“Een paar start-ups hebben contact met mij opgenomen en er is een algemene zorg. De visie van premier Narendra Modi op de 'techade' van India speelt een grote rol voor het succes van ons start-ups en innovatie-ecosysteem. We willen onze jonge Indiërs steunen op welke manier dan ook. We laten de SVB-faillissementen hun groei niet afremmen', zei Chandrasekhar tegen The Indian Express. Hij is ook staatsminister voor Vaardigheidsontwikkeling en Ondernemerschap.

Aanbevolen voor u

  • 1Detailhandelsinflatie daalt tot 6,4% in februari, blijft voor de tweede maand op rij boven de tolerantiegrens van de RBI
  • 2Nithin Kamath's les van de ineenstorting van de SVB: ‘Laat het geld over een groep verdelen van banken’
  • 3Shriram Finance streeft ernaar Rs 200 miljard op te halen in FY24, zegt ambtenaar

Lees ook |Silicon Valley Bank ineenstorting | Amerikaanse bankcrash verontrust Indiase start-ups: paniek over deposito's, financieringswolk

Vrijdag berichtte The Indian Express hoe de ineenstorting van de SVB een schokgolf teweegbracht in de Indiase start-upgemeenschap, aangezien een aantal van hen klant is van de bank.

De tech-industrie is de grootste klant van SVB met een groot aantal Indiase start-ups, vooral in de SaaS-sector (Software as a Service) die Amerikaanse klanten met een rekening bij de bank bedient.

Lees ook |Silicon Valley Bank ineenstorting : Wie is Greg Becker, het hoofd van de failliete bank?

Vanaf december 2022 had SVB $ 209 miljard aan totale activa en ongeveer $ 175 miljard aan totale deposito's. In een persbericht zei de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) dat spaarders tegen maandag (13 maart) toegang zullen hebben tot hun verzekerde deposito's – met een maximum van $ 250.000. Uit gegevens die de bank eind 2022 aan de FDIC heeft voorgelegd, bleek echter dat 89 procent van haar deposito's van $ 175 miljard onverzekerd was. De crisis van de bank veroorzaakte onrust op de wereldmarkten, ook in India.

Advertentie uitgelegd

Wat nu voor SVB-klanten?

Terwijl sommige start-ups erin waren geslaagd een deel van hun geld uit Silicon Valley Bank te halen voordat deze instortte, zal een federale Amerikaanse instantie vandaag beginnen met het terugbetalen van het verzekerde bedrag van $ 250.000 aan rekeninghouders. Het wachten op start-ups om extra geld van hun rekeningen te recupereren, kan lang duren.

Deposanten met fondsen die de verzekeringsplafonds overschrijden, krijgen curatelecertificaten voor hun onverzekerde tegoeden, wat betekent dat bedrijven met grote deposito's die op de bank vastzitten onwaarschijnlijk zijn. om hun geld er snel uit te halen. Dit is waar het echte probleem ligt.

Uitgelegd |Silicon Valley Bank ineenstorting: wat is er gebeurd, wat weten we

In een opiniepeiling onder de WhatsApp-groep van Indiase oprichters wiens start-ups werden geïncubeerd door de in de VS gevestigde technologie start-up accelerator YCombinator (YC), zei een meerderheid van de oprichters dat ze meer dan $ 250.000 bij SVB hadden, en sommigen hadden meer dan $ 1 miljoen op hun SVB-accounts geparkeerd. SVB was ook een favoriete persoonlijke bankier voor verschillende zeer vermogende particulieren (UHNWI) in de technologieruimte.

Lees ook

5 redenen waarom u één app voor al uw dagelijkse bankzaken

Indiase startups met miljoenen dollars vast in Silicon Valley Bank wei…

Toezichthouders sluiten nog een Amerikaanse bank en nemen maatregelen om deposito's te beschermen

Sensex eindigt 897 punten lager, Nifty 17.154 niveau; slechtst presterende bankaandelen…Advertentie

De crisis bij de bank begon nadat het vrijwel al zijn voor verkoop beschikbare effecten had verkocht met een verlies van $ 1,8 miljard, voornamelijk in de vorm van Amerikaanse staatsobligaties.

© De Indian Express (P) Ltd