Ongehoorde smeekbeden, het dorp Himachal komt in beweging – legt een weg aan

0
75

Jarenlang snakten inwoners van het dorp Lambloo in Hamirpur naar een weg die het binnenland met de hoofdweg verbindt. Regeringen veranderden en dorpshoofden kwamen de een na de ander, maar er werd geen budget toegewezen voor een periode die de transportproblemen zou verlichten.

Een paar weken geleden besloten drie inwoners van het dorp Lambloo het heft in handen te nemen hun eigen handen. Vishal Kanungo, Vishal Bharadwaj en Ashok Kumar bundelden geld en voerden wegenbouwwerken uit met hun eigen middelen. De dorpelingen huurden een zwaar bouwvoertuig om een ​​deel van het traject in Lambloo dat de rondweg van Hamirpur verbindt, af te vlakken.

Aanbevolen voor jou

  • 1Bhopal Gas Tragedy: Hooggerechtshof verwerpt het curatieve pleidooi van Centre om meer compensatie van UCC voor slachtoffers
  • 2Start geen onderzoek naar MLA-stroperij: SC naar CBI
  • 3Guess wie doet er mee aan een spoedcursus India? De Taliban uit Kabul

De dorpelingen hebben meer dan Rs 20.000 uit eigen zak uitgegeven om een ​​deel van de weg aan te leggen. De buurtbewoners beloofden dat ze meer geld zouden bijdragen zolang het werk gedaan wordt. De inspanningen van de lokale bevolking werden gesteund door de gram panchayat en zijn 81-jarige pradhan Kartar Singh Chauhan.

“Jarenlang was er vanuit de bewoners de vraag om een ​​weg aan te leggen op het stuk in het plaatselijke bosgebied. De grond heeft gemengd eigendom. De drie dorpelingen zijn een bron van inspiratie omdat ze anderen de weg hebben gewezen. Hun initiatief zal de lokale bewoners helpen en de weg effenen voor beter vervoer,” zei Kartar Singh, gram pradhan Lambloo.

Vanaf de hoofdweg snijdt een smal laantje de kolonie Lambloo in waar aan weerszijden huizen staan. Binnen de kolonie doorkruist een ander ruig stuk een klein bosgebied en komt uit op een benzinepomp op de rondweg van Hamirpur. Het kleine stuk is toegankelijk voor inwoners van Lambloo, Ghumarin en Gumar, maar het stuk van 1 km bleef jarenlang kaal.

“Na overleg met de pradhan besloten we met z'n drieën een JCB te regelen en beginnen met de aanleg van een deel van de weg, aangezien het land ons eigendom is,” zei Vishal Bharadwaj, een van de drie lokale bewoners die hebben bijgedragen aan de aanleg van de weg.

Buurtbewoners in het gebied zeiden dat bussen het stuk weg zouden kunnen berijden zodra het klaar is. De weg zorgt ook voor een betere ontsluiting van de school en het plaatselijke gezondheidscentrum in Lambloo.

Advertentie

“Als de weg eenmaal klaar is, brengt hij andere ontwikkelingen met zich mee. Veel buurtbewoners zijn bereid hun grond af te staan ​​voor ontwikkelingsactiviteiten. Er kunnen meer gezondheidscentra worden geopend en de toegang tot de snelweg betekent ook een betere handel voor de lokale bevolking”, aldus Kartar Singh.

Lees ook

VS geven dit jaar een miljoen visa af aan Indiërs >

FATF markeert corruptie in Gandhi-familie: I&B-minister Anurag Thakur

'Roodzakelijk belang': Hooggerechtshof verwijst pleidooien voor homohuwelijk naar 5-j…

Supreme Court to Centre: kennisgeving intrekken bij het betalen van achterstallige OROP's in 4 inst…

Toen het nieuws verspreidde dat de lokale bevolking de handen ineen had geslagen om een ​​weg aan te leggen, raakten ook de autoriteiten erbij betrokken. De gram pradhan heeft de Rijkswaterstaat (PWD) geïnformeerd en de aanleg van de weg is opgenomen in een rijksregeling. De lokale bewoners hebben het geprezen als een overwinning van de publieke inspanning op de apathie van de overheid.

© The Indian Express (P) Ltd