Moet je koffie in je was doen?

0
73
Shea Simmons/LifeSavvy

Als de meeste mensen denken aan koffie en de was, proberen ze erachter te komen hoe ze de vlek van hun ochtendespresso uit hun overhemd kunnen krijgen. Maar een populaire hack stelt voor om koffie toe te voegen aan een lading donkere was om te voorkomen dat de kleuren vervagen. Maar schuilt er enige waarheid in deze schoonmaaktruc met cafeïne?

Hoewel er enkele voordelen kunnen zijn, kan een kopje koffie in je kleding uiteindelijk meer kwaad dan goed doen.

Het idee is dat als je tijdens het spoelen een kopje koffie in je donkere was giet, de kleuren niet vervagen. Koffie dient als een natuurlijke kleurstof, dus sommigen geloven dat het de zwarte kleurstof in je kleding kan ondersteunen om ze er langer als nieuw uit te laten zien.

Woolite Darks Defense vloeibaar wasmiddel, 66 ladingen, 100 Fl Oz, HE & Normale wasmachines

Laat je donkere kleding er als nieuw uitzien!

Amazon

$ 16,13
 

Helaas is het geen geweldige hack. Koffie kan wat kleureffecten hebben als je donkere kleding wast, maar bedenk hoe verdund het zal worden in al het water van je wasmachine, vooral als je een ouder model hebt. Het zal waarschijnlijk niet het verduisterende effect bieden waarnaar u op zoek bent.

Aan de andere kant verbruiken veel van de huidige zeer efficiënte wasmachines minder water. Dus je zou het tegenovergestelde probleem hebben. De koffie kan zelfs vlekken op je kleding veroorzaken. Dat is een tye-dye-effect waar niemand mee te maken wil hebben.

Als je echt de kleur van je donkere kleding wilt behouden, kies dan een wasmiddel van hoge kwaliteit, voeg een wasverzachter toe aan elke lading en was je donkere was in koud water om te voorkomen dat de kleuren uitlogen.

Er zijn tal van handige wastips die kunnen worden gebruikt om je kleding er goed uit te laten zien, maar als het om koffie gaat, is het 8217;het is beter om zelf van een kopje te genieten in plaats van te proberen je donkere kleuren te verven.