Meghalaya CM schrijft aan de minister van Onderwijs om vrijstelling voor staatsstudenten van CUET

0
41

Meghalaya Chief Minister Conrad Sangma heeft vrijstelling gevraagd van de Common University Entrance Test (CUET) voor studenten van de staat die toelating willen tot verschillende universiteiten voor deze academische sessie. Hij heeft hierover een brief geschreven aan de minister van Onderwijs van de Unie, Dharmendra Pradhan.

In de brief zei Sangma dat de recente parlementsverkiezingen hebben geleid tot vertraging van het examen van de staatsraad dat studenten &#8220 ;ongekende uitdagingen” om de CUET-examens te proberen.

Aanbevolen voor u

  • 1‘Het deel van het BBP van India dat wordt besteed aan onderwijs komt niet overeen met landen waarmee het concurreert’: QS Vice President
  • 2Assam HSLC paper leak row: ‘Als er toen voorzorgsmaatregelen waren genomen, zou er geen algemeen wetenschappelijk artikel zijn gelekt,’ MLA's stellen vragen bij de vergadering
  • 3SEBA HSLC General Science-examen wordt gehouden op 30 maart

Lees ook |CUET UG 2023: deadline voor aanmelding verlengd tot 30 maart

Hij zei ook dat de deelstaatregering heeft stappen ondernomen om een ​​staatsuniversiteit op te richten waarvoor de administratie binnenkort de goedkeuring zal krijgen van de gouverneur van Meghalaya.

“In het licht van het bovenstaande, en aangezien de meeste hogescholen in de staat zijn aangesloten bij de North Eastern Hill University, verzoek ik u vriendelijk om de staat Meghalaya vrij te stellen van het uitvoeren van de CUET”, zei Sangma in zijn brief van 10 maart. .

Ook vorig jaar had de centrale overheid de studenten van Meghalaya vrijgesteld van CUET op verzoek van de eerste minister.

Lees ook |CUET Toppers' Tips: Hoe Jigeesha Bhargavi toegang kreeg aan het Hindoe College

De Meghalaya Board of School Education heeft onlangs een circulaire uitgegeven waarin staat dat studenten die verschijnen voor het Higher Secondary School Leaving Certificate (HSSLC)-examen 2023, moeten deelnemen aan de CUET als ze van plan zijn zich aan te melden bij centrale universiteiten voor hun bachelorstudie.

iframe width='310' height='280' sandbox='allow-scripts allow-forms allow-same-origin allow-popups' layout='responsive' frameborder='0' src='https://results.indianexpress. com/widget/iframe?lang=1&year=2022&sourceDomain=1' id='cbr-base-register-iframe'> Lees ook

NEET UG 2023: MBBS uit Oekraïne – geschiktheid, vergoedingen, lijst met medische col…

Nieuwe cursus door IIT's: 4-jarige BS-graad in datawetenschap en toepassingen

Dag na fout in PSTET 2023-vragenlijst, twijfelen twee GNDU-professor…

UPSC CSE 2022: Fase II Persoonlijkheidstests beginnen vandaag

Er werd ook aan toegevoegd dat HSSLC studenten uit Meghalaya die verder willen studeren aan universiteiten en hogescholen in het hele land, moeten verschijnen voor de CUET, die verplicht is om toegang te krijgen tot un afstudeercursussen.