Manipur: Birmaans stel dat illegaal verblijft, local die hielp arresteren

0
68

De politie van Manipur heeft een Myanmarees stel gearresteerd dat volgens hen afgelopen december illegaal India was binnengeslopen. Een plaatselijke christelijke missionaris in wiens huis het paar sinds begin maart verbleef, werd ook gearresteerd.

De minister van IPR van Manipur, dr. Sapam Ranjan, zei dat de drie geboekt zijn onder de Foreigners Act en de IPC. “De deelstaatregering neemt het serieus en er zullen krachtige maatregelen worden genomen tegen degenen die illegale binnenkomst ondersteunen en vervalste Aadhar-kaarten verstrekken,” hij zei.

Aanbevolen voor jou

  • 1Start geen onderzoek naar MLA-stroperij: SC naar CBI
  • 2Guess wie doet er mee aan een spoedcursus India? De Taliban uit Kabul
  • 3FATF signaleert corruptie in Gandhi-familie: I&B-minister Anurag Thakur

De politie zei dat het Myanmarese echtpaar – Limdai Merr en zijn vrouw Veikhohat Hatnu – werd gearresteerd op basis van een tip van het huis van Angom Chinglen in het dorp Phayeng in het district Imphal West. Twee Aadhaar-kaarten en twee mobiele telefoons werden teruggevonden bij het paar, zeiden ze.

Volgens een politierapport is het stel in januari 2023 vanuit Myanmar het dorp Avakhong in Nagaland, district Kiphire, binnengekomen. grootoom die in het dorp Mimi in Nagaland woont.

Volgens het politierapport bracht Chinglen, die samenwerkt met de Berean Multiplying Movement, een in Ranchi gevestigde christelijke missie, het stel in februari naar Manipur. Het stel woonde sinds 6 maart in het huis van Chinglen, zei het.

Volgens het politierapport woonde Merr vóór zijn huwelijk in Myanmar sinds 2008 in Nagaland. Twee jaar theologie aan het Amazing Grace College, Dimapur, gevolgd door een driejarige opleiding aan het Nagaland Theological College.

Merr werkte ook een jaar als theologieleraar in het Kiphire-district van Nagaland voordat hij in mei 2017 terugkeerde naar zijn land. Van 2019 tot 2020 werkte Merr als zendeling in Yangon, aldus het rapport.

Lees ook

VS verstrekken dit jaar een miljoen visa aan Indiërs

Supreme Court to Centre: kennisgeving van achterstallige betaling OROP in 4 inst…

'Roodzakelijk belang': het Hooggerechtshof verwijst pleidooien voor het homohuwelijk naar 5-j…

SC verwerpt pleidooien tegen Allahabad HC bevel om moskee op eigen initiatief te ontruimen…Advertentie

Het is niet duidelijk of Merr's eerdere verblijf in India legaal was.