Govt ontwikkelt 'gemeenschappelijk platform' om samen te werken met edtech-bedrijven, start-ups

0
70

MIDDEN van een debat over de noodzaak om de edtech-sector (onderwijstechnologie) te reguleren, die kritiek heeft gekregen op handelsmisbruiken, ontwikkelt het Department of School Education and Literacy (DoSEL) een “gemeenschappelijk platform” om nauw samen te werken met edtech-bedrijven en start-ups om samenwerkingsgebieden te identificeren, waaronder “inhoudsontwikkeling in samenwerking met NCERT”.

De secretaris van de afdeling, Sanjay Kumar, die vorige maand een ontmoeting had met BYJU’S mede-oprichter Divya Gokulnath, vertelde The Indian Express dat het belangrijk was om met deze bedrijven “interactie en betrokkenheid” te hebben in een tijd dat de overheid het National Education Policy (NEP) voor 2020 aan het uitrollen was en het National Curriculum Framework (NCF) voor schoolonderwijs vormgaf.

Aanbevolen. voor jou

  • 1Toppers’ Tips: Hoe Shrenik Sakla zich voorbereidde op JEE Main, Advanced en IIT Delhi binnenging
  • 2Dr. Syedna Mufaddal Saifuddin verkozen tot nieuwe kanselier van Jamia Millia Islamia
  • 3UPSC CSE: Lastige interviewvragen, belang van DAF; Ambtenaren delen hun ervaring

Lees |'Het aandeel van India's bbp dat aan onderwijs wordt besteed, komt niet overeen met de landen waarmee het concurreert': QS Vice President

“Er zijn veel spelers, edtech-bedrijven en start-ups op het gebied van schoolonderwijs en wij (DoSEL) moeten ze in kaart brengen, communiceren en met hen in contact komen. Dit is vooral belangrijk in een tijd waarin we NEP-2020 operationaliseren en in overeenstemming daarmee wordt de NCF gevormd voor basis-, voorbereidend, middelbaar en secundair niveau, “zei Kumar tijdens zijn ontmoeting met Gokulnath.

De stap van het centrum om formeel in contact te treden met de edtech-spelers komt een jaar nadat minister van Onderwijs, Dharmendra Pradhan, aankondigde dat de regering werkte aan een beleid om de sector te reguleren, na zorgen, ook in het parlement, dat de bedrijven zich overgaven aan ” wanpraktijken” om klanten te lokken.

De regering stapte echter terug nadat de bedrijven een consortium hadden gevormd en een gedragscode hadden aangenomen om hun bedrijven zelf te reguleren.

Lees |De Geesteswetenschappen 'sterven' niet, maar nemen nieuwe vormen aan

Bronnen zeiden terwijl het ministerie is zich bewust van de kritiek op de edtech-sector, “het besef groeit dat het niet de oplossing is om met deze bedrijven in zee te gaan”.

Gevraagd naar de mogelijke gebieden waarop de overheid kan samenwerken met de edtech-bedrijven, zei Kumar: “Een gebied van samenwerking zou inhoudsontwikkeling kunnen zijn, wat een dure aangelegenheid is, in samenwerking met de NCERT. Hoewel het ervoor kan zorgen dat de inhoud die door al deze bedrijven wordt aangeboden NEP-conform is, heeft de NCERT ook baat bij de uitwisseling van ideeën.”

Advertentie

Het Department of School Education heeft de NCF vrijgegeven voor basisniveau ( kinderen van 3-8 jaar), dat de nadruk legt op spelenderwijs leren op de kleuterschool en de onderbouw van het basisonderwijs, in oktober 2022. Vorige week heeft het het lesmateriaal vrijgegeven dat is opgesteld op basis van de NCF.

Evenzo zal NCF voor hogere klassen, evenals leraren- en volwasseneneducatie, de komende maanden worden vrijgegeven, en dienovereenkomstig zullen syllabus en lesmateriaal worden opgesteld. In deze context zei Kumar dat de afdeling de behoefte voelt om samen te werken met alle edtech-bedrijven en start-ups die zich bezighouden met schoolonderwijs.

“Het ontwikkelen van een gemeenschappelijk platform is belangrijk. EdCIL is al betrokken bij het opsommingsproces (van edtech-bedrijven en start-ups),' voegde hij eraan toe. EdCIL, een onderneming in de publieke sector onder het Ministerie van Onderwijs, biedt management- en adviesdiensten, voornamelijk aan het Centrum en de staten.

Advertentie

Rond de tijd dat Pradhan het voorstel deed om de sector te reguleren, had het ministerie van onderwijs ook een advies uitgebracht waarin mensen werden gewaarschuwd zich niet in te schrijven voor nieuwe cursussen zonder zorgvuldige evaluatie, aangezien betaalde cursussen in veel gevallen worden voorgesteld als gratis cursussen in advertenties van edtech-platforms.

Lees ook

< /figuur>Dr. Syedna Mufaddal Saifuddin verkozen tot nieuwe kanselier van Jamia Millia Is… />

'Het aandeel van het BBP van India dat aan onderwijs wordt besteed, komt niet overeen met…

NEET UG 2023: MBBS uit Oekraïne – geschiktheid, vergoedingen, lijst van medische coll…

Nieuwe cursus door IIT's: 4- jaar BS in Data Science and Applications

De edtech-sector, die bekendheid verwierf tijdens de pandemie waarin op grote schaal digitale onderwijsmethoden werden toegepast, is sinds vorig jaar aan het wankelen onder een crisis. De meeste bedrijven, waaronder BYJU’S, hebben honderden werknemers ontslagen vanwege de noodzaak van kostenbesparingen. Veel van deze bedrijven hebben hun focus ook verlegd naar offline leercentra.