Ford roept geselecteerde F-150 Lightning Trucks terug na brand

0
69
Ford

Ford heeft aangekondigd dat het een aantal elektrische F-150 Lightning-vrachtwagens terugroept, 18 om precies te zijn, die mogelijk een batterijdefect zouden kunnen hebben. De terugroepactie komt nadat de autofabrikant vorige maand een batterij in brand had gestoken, wat leidde tot een productiestop van een maand.

Terwijl de productie vandaag eindelijk wordt hervat in een van zijn fabrieken in Michigan, doet Ford dat niet wil alle risico's nemen met zijn populaire elektrische truck. In februari startte het een landelijke “stop verzending” order en stopte de productie vanwege een batterijprobleem, later bevestigd als een brand.

GERELATEERD7 Geweldige Ford F-150 Lightning Electric Truck-kenmerken

Aanvankelijk zei Ford dat het potentiële defect geen invloed had op voertuigen die al naar dealers of kopers waren verzonden, maar nu is het'>GERELATEERD s wankelt die claim een ​​beetje terug. Ford gelooft echter alleen dat achttien verzonden voertuigen een batterijprobleem kunnen hebben en zal die selecte groep voertuigen terugroepen.

Een Ford-woordvoerder zei dat er gedurende een periode van vier weken talloze Lightning-vrachtwagens werden geproduceerd bij de batterijleverancier SK On& #8217;s fabriek in Georgia, maar slechts 18 verlieten de fabriek. Ford wil die 18 F-150 Lightning-trucks terug.

Het is vermeldenswaard dat we nog steeds niet al te veel details over de situatie hebben. De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft nog geen officiële terugroepactie gepubliceerd, maar CNBC heeft de terugroepactie dit weekend bevestigd.

Tot slot zegt Ford dat het niet op de hoogte is van meldingen van ongevallen of verwondingen in verband met naar het batterijprobleem. Kunnen er nog meer terugroepacties komen? We weten het niet zeker. We kijken voor meer details en rapporteren zodra we meer weten.

via DriveTeslaCanada