De bästa hemmabiosystemen 2023

0
48
Justin Duino/How-To Geek

Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i ett hemmabiosystem 2023
Bästa hemmabiosystem totalt: VIZIO Elevate Sound Bar
Bästa budget hemmabiosystem: Logitech Z906 5.1 Surround Sound
Bästa trådlösa hemmabiosystem: VIZIO M-Series 5.1 Premium Sound Bar
Bästa Dolby Atmos hemmabiosystem: Nakamichi Shockwafe Elite 7.2.4
Bästa 7.1 hemmabiosystem: Klipsch Reference R-26FA
Bästa 5.1 hemmabiosystem: Polk Audio 5.1-kanals hemmabiosystem
Vanliga frågor

Uppdatering, 03/08/2023:Vi har granskat våra rekommendationer och är övertygade om att dessa fortfarande är de bästa hemmabiosystemen du kan köpa.

Vad du ska leta efter i en hemmabio System 2023

En av de allra första sakerna att tänka på när du köper ett hemmabiosystem är hur många kanaler du vill ha. Du kommer att se siffror som 2.1, 5.1 eller 7.2. Dessa anger hur många kanaler och i många fall hur många enskilda högtalare som systemet använder.

Den första siffran är antalet standardljudkanaler, medan den andra är antalet subwoofers. Ett 2.1-system har till exempel två högtalare för stereoljud och en subwoofer för låga frekvenser. Ett 5.1-system skulle ha vänster och höger, en mittkanal, två surroundkanaler och en subwoofer.

Dolby Atmos lägger till en ny dimension till ljudet, bokstavligen. Atmos lägger till höjd, antingen genom takmonterade eller, mycket oftare, genom uppåtriktade högtalare. Dessa lägger till en höjddimension till ljudet.

RELATEDHur du placerar dina högtalare för att maximera din hemmabioupplevelse

Generellt gäller att ju fler kanaler i ett system, desto fler högtalare har det och desto mer komplicerat blir det att ställa in. Detta är dock inte alltid fallet. Soundbar-system har vanligtvis en central soundbar med satellithögtalare och en subwoofer.

Ett system baserat på en soundbar kommer att vara lättare att använda men kommer ofta inte att erbjuda samma ljuddjup som ett system med individuella högtalare. Som sagt, soundbars har kommit långt när det kommer till ljudkvalitet, och de allra bästa konkurrerande liknande fullsurroundsystemen.

Om du väljer ett högtalarbaserat system är det en sak att tänka på. är om den innehåller en förstärkare eller mottagare. Många högtalarsystem låter det vara upp till dig att välja din egen A/V-mottagare, så tänk på detta när du budgeterar för ditt hemmabiosystem.

Slutligen betyder alla dessa högtalare kablar över hela ditt vardagsrum—om du inte väljer ett trådlöst system. Dessa är i allmänhet lättare att installera, men de kommer att kosta mer som ett resultat.

Med allt detta i åtanke, kolla in våra rekommendationer för de bästa hemmabiosystemen.

Bästa hemmabiosystem totalt: VIZIO Elevate Sound Bar

Vizio

Proffs

 • ✓ Dolby Atmos och DTS:X redo
 • ✓ Enkel installation kräver bara några kablar
 • ✓ Självroterande högtalare är mer än bara en gimmick

Nackdelar

 • ✗ Satellithögtalare kräver trådbunden anslutning

För en kombination av enkel installation och användning plus bra ljud, är vårt övergripande val för de flesta VIZIO Elevate Sound Bar för TV. Den lyckas packa ihop 5.1.4 kanaler av Dolby Atmos-färdigt ljud till ett bedrägligt enkelt paket.

När man tittar på installationen är saker och ting ganska enkla. Du har basljudpanelen, två satellithögtalare och en subwoofer. Även om satellithögtalarna kräver kablar, får du en trådlös subwoofer, vilket gör det enkelt att installera det här systemet.

Även om det bara finns ett fåtal högtalare i detta system har Vizio utrustat Elevate soundbar med 18 egna högtalare. Detta hjälper till att ge systemet ett djup och en bredd utöver vad du kan förvänta dig av ett soundbar-system.

Bland dessa finns fyra uppåtriktade högtalare för Atmos och DTS:X. Ett par adaptiva höjdhögtalare roteras till och med automatiskt för att ge ännu mer djup till ljudet från dina TV-program, filmer och musik.

Elevate soundbar har även andra smarta funktioner, inklusive en fjärrkontroll med bakgrundsbelyst display , vilket gör det lättare att använda när du har dämpat belysningen. Inbyggd Chromecast låter soundbaren fungera som en högtalare för musik, podcaster och annat ljud också.

Du kan placera högtalarna var du vill, men för väggmonterade installationer inkluderar Vizio monteringsutrustning för både soundbar och satellithögtalare. Allt som allt, VIZIO’s Elevate Sound Bar är ett perfekt paket för de flesta.

Bästa hemmabiosystem totalt sett

VIZIO Elevate Sound Bar för TV

Om du letar efter en uppsättning och glömmer det hemmabiosystem men fortfarande vill ha Dolby Atmos och DTS:X, så är det här.

Amazon

698,00 $
1099,99 $ Spara 37%

Bästa budget hemmabiosystem: Logitech Z906 5.1 Surround Sound

Logitech

Pros

 • ✓ Flera anslutningsalternativ
 • ✓ Alternativet 3D Stereo gör stereo till surroundljud

Nackdelar

 • ✗ Ingen HDMI-anslutning

Om du inte vill ha en soundbar, men ändå vill ha enkelheten hos ett system baserat på en soundbar, är Logitech Z906 5.1 Surround Sound Speaker System ett fantastiskt alternativ . Du får allt du behöver i ett paket men har fortfarande en komplett 5.1-kanalsinstallation.

RELATERATVad är skillnaden mellan Dolby Digital och DTS, och bör jag bry mig?

Detta THX-certifierade hemmabiosystem har inte Dolby Atmos eller DTS:X, eftersom det inte finns några uppåtriktade högtalare. Som sagt, den har DTS och Dolby Digital, vilket säkerställer att allt du hör från det här systemet är kristallklart.

Till skillnad från många “hemmabio i en låda” lösningar har Logitech Z906 en högtalare per kanal. Det betyder att du får stereo, vänster och höger, och vänster och höger surroundkanaler samt en subwoofer.

Subwoofern här är betydande, med tanke på det totala priset. Du får en åtta-tums drivrutin som drivs av en 165-watts förstärkare i subwoofern, tillräckligt för att lägga till betydande bas till explosioner, dånande motorer eller något annat som gör dina filmer mer spännande.

En intressant inkludering i Z906 är något Logitech kallar “3D Stereo.” Detta tar äldre filmer och TV-program eller annat stereoljudinnehåll och utökar det till att omfatta rummet via surroundkanalerna. Det är en snygg ljuduppgradering som inte alla hemmabioinställningar kan göra!

Logitech Z906 har inte HDMI, men den har ingångar för upp till sex enheter uppdelade mellan analoga och digitala ingångar. Du får RCA analoga, digitala koaxiala och digitala optiska portar.

Bästa Budget hemmabiosystem

Logitech Z906 5.1 Surround Sound Speaker System

Logitech Z906 packar ett komplett 5.1-kanals hemmabiosystem i en enda låda, med bara några mindre kompromisser för pris.

Amazon

399,00 USD
 

Bästa trådlösa hemmabiosystem: VIZIO M-Series 5.1 Premium Sound Bar

VIZIO

Fördelar

 • ✓ Dolby Atmos och DTS:X-stöd
 • ✓ HDMI eARC gör det enkelt att ansluta din TV
 • ✓ Bakre satellithögtalare gör lyssningen mer uppslukande
 • ✓ Andra 3,5 mm-ingången låter dig ansluta en smart högtalare

Nackdelar

 • ✗ Bakre satelliter ansluter till subwoofer via kablar
 • ✗ Ingen inbyggd röstassistent

Att dra ledningar från din TV till en soundbar är tillräckligt dåligt. Att behöva dra sladdar för alla andra högtalare är ofta nära på omöjligt. Lyckligtvis, med VIZIO M-Series 5.1 Premium Sound Bar, hanteras dessa bekymmer mestadels åt dig.

Detta paket består av huvudsoundbaren, en subwoofer och två satellithögtalare. Även om det bara är fyra högtalare, kan detta system hantera inte bara standard 5.1-kanals surroundljud utan även Dolby Atmos och DTS:X.

Medan M-Series soundbar mestadels är trådlös, är den inte& #8217;inte helt trådlöst. Först måste du koppla in soundbaren och subwoofern i väggen. För det andra är satellithögtalarna inte trådlösa. Istället ansluter de till subwoofern, vilket fortfarande är mycket smidigare än att dra ledningar från själva soundbaren.

Det finns två sätt att ansluta soundbaren till din TV, där den avsedda anslutningen är HDMI-porten. Detta överför ljud från din TV till soundbaren via HDMI Audio Return Channel (ARC). Ännu bättre, den här modellen har eARC, så att du kan skicka Dolby Atmos och Dolby Vision till TV:n, samt styra soundbaren med TV:ns fjärrkontroll.

Om du inte har en TV utrustad med eARC eller ARC kan du ansluta med den optiska digitala ljudingången. Soundbaren har också en 3,5 mm extra port och en andra 3,5 mm port för att ansluta röstassistenter som Amazon Echo.

Slutligen kan du också ansluta med Bluetooth, vilket gör det enkelt att lyssna på musik från din telefon.

Bästa trådlösa hemmabiosystem

VIZIO M-Series 5.1 Premium Sound Bar< /h3>

VIZIO M-Series 5.1 Premium Sound Bar kanske inte är helt trådlös, men i praktiken kan den lika gärna vara det. Släng in Dolby Atmos och DTS:X och du får en imponerande soundbar med udda funktioner.

Amazon

299,99 USD
329,99 USD Spara 9%

Bästa köp

329,99 USD
 

Bästa Dolby Atmos hemmabiosystem: Nakamichi Shockwafe Elite 7.2.4

Nakamichi

 • ✓ Fungerar med Atmos-ljud från smarta TV-apparater
 • ✓ 7.2.4-kanals Dolby Atmos-ljud i ett lättinstallerat paket
 • ✓ Bearbetning lägger till bredare ljud till alla TV-ljud

Nackdelar

 • ✗ Dyrt jämfört med liknande alternativ

Nakamichi producerar flera versioner av Shockwafe, men Nakamichi Shockwafe Elite 7.2.4 är den perfekta balansen mellan kanalantal, funktioner och pris.

Det här hybridsoundbar- och högtalarpaketet består av fem huvuddelar. Du får huvudsoundbaren, dubbla 8-tums subwoofers och ett par bakre högtalare. Till skillnad från många satellithögtalare är de bakre högtalarna tvåvägs, parar ihop en diskanthögtalare och en bashögtalare för ett fylligare surroundljud.

RELATEDVad är Dolby Atmos?

Huvudsoundbaren är vänd två högtalare utåt istället för framåt. Nakamichi säger på sin Amazon-butikssida att detta leder till en ljudscen som är mer än 35 procent bredare än en vanlig soundbar. Du får övertygande surroundljud i kombination med de dubbla subwoofrarna och de bakre högtalarna.

Som kategorin antyder är detta ett helt Dolby Atmos-kompatibelt surroundljudsystem. Fyra uppåtriktade högtalare studsar ljudet från taket och lägger till realistiska höjdskillnader i ljudfältet.

Nakamichi Shockwafe Elite har HDMI-kapacitet som möjliggör 4K-video, komplett med Dolby Vision HDR-genomföring. HDMI ARC-porten tillåter även Dolby Atmos från din TV, om den kan mata ut Atmos. Detta låter dig använda Atmos från Netflix och liknande appar inbyggda i smarta TV-apparater.

Om en 7.2.4-kanals setup fortfarande känns för begränsad för dig kan du alltid ta steget upp till Nakamichi Shockwafe Ultra 9.2.4-modellen. Det är flera hundra dollar dyrare, men du får en ännu rikare ljudbild tack vare de extra kanalerna.

Bästa Dolby Atmos hemmabiosystem

Nakamichi Shockwafe Elite 7.2.4

Nakamichi Shockwafe Elite 7.2.4 tar svårigheten ur Dolby Atmos , så att du kan fokusera på att njuta av filmer och TV-program, inte ställa in högtalare.

Amazon

899,99 USD
1099,99 USD Spara 18 %

Bästa 7.1 hemmabiosystem: Klipsch Reference R-26FA

Klipsch

Pros

 • ✓ Dolby Atmos stöder inbyggt
 • ✓ Stora golvhögtalare och subwoofer för kraftfullt ljud
 • ✓ Färgschemat i svart och koppar ser bra ut

Nackdelar

 • ✗ Kräver en separat A/V-mottagare

De flesta andra system som vi tittar på i den här guiden är inte traditionella hemmabiosystem. Soundbars och trådlösa system kan säkert göra ditt liv mycket enklare, men de erbjuder inte samma ljudkvalitet som ett traditionellt system som Klipsch Reference R-26FA.

Även om den här installationen erbjuder överlägsen ljudkvalitet, är det mindre ett allt-i-ett-system än en samling högtalare med fantastiskt ljud. Det finns ingen trådlös anslutning—och egentligen ingen anslutning att tala om alls, förutom högtalaranslutningar.

Huvudhöjdpunkten i detta system är paret Klipsch Reference R-26FA golvstående högtalare, som har inbyggda Dolby Atmos höjdkanalhögtalare. Dessa kompletteras av en Klipsch Reference R-52C centerkanalhögtalare, R-12SW subwoofer och ett par R-14 bokhylla högtalare.

Högtalarna använder Klipsch’s Tractrix-hornteknologi, som företaget säger att det ger tydligare high-end med mindre rumsreflektion. I kombination med den totala storleken på högtalarna och 12-tums subwoofern är du garanterat ett ljud som fyller rummet.

Förutom ljudet ser färgschemat i svart och koppar som markerar Klipsch’s referenslinje bra ut överallt. Högtalarna kommer garanterat att hålla också, eftersom de täcks av Klipsch’s femåriga garanti.

Självklart, eftersom detta är en samling passiva högtalare (förutom de aktiva högtalarna). subwoofer), behöver du en mottagare som kan 7.1 eller 7.2-kanaligt ljud, som Onkyo TX-NR5100.

Bästa 7.1 hemmabiosystem

Klipsch Reference R-26FA

Klipschs 7.1-kanalspaket tar bort svårigheten att välja fantastiskt ljudande hemmabiohögtalare. Lägg bara till den A/V-receiver du väljer så är du på väg mot hemmabiolycka.

Amazon

1199,00 USD
 

Bästa 5.1 hemmabiosystem: Polk Audio 5.1-kanals hemmabiosystem

Polk Audio

Pros /p>

 • ✓ Stereohögtalare i tornstil är bra för musik
 • ✓ Dynamic Balance-teknik ger tydligt, brett ljud
 • ✓ Svart-på-svart finish ser stilig ut överallt

Nackdelar

 • ✗ Separat A/V-receiver krävs

Om du redan har en A/V-receiver men vill uppgradera dina högtalare är Polk Audio 5.1-kanals hemmabiosystem med powered subwoofer ett perfekt alternativ.< /p>

Liksom Klipsch-setet ovan är detta ett högtalarpaket snarare än ett komplett hemmabiopaket. Mittpunkten är ett par T50 Tower-högtalare. För att avrunda det får du T30 Center Channel-högtalaren, ett par T15 bokhyllahögtalare och PSW10-subwoofern.

Dessa Polk-högtalare använder företagets egenutvecklade Dynamic Balance-teknik, vilket minimerar distorsion och ger bredare spridning. Detta leder till bredare, mer exakt ljud.

Alla högtalare är svarta, med svarta diskanthögtalare och koner. Detta låter dem passa nästan var som helst, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för om de matchar din inredning.

Det här är en 5.1-kanals högtalare, så du behöver en A/V mottagare som Denon AVR-S540BT. Om du redan har en mottagare med ett högre kanalantal kan du alltid lägga till ytterligare ett par bokhyllahögtalare för att uppgradera till en 7.1-kanalsuppställning.

Bästa 5.1 hemmabiosystemet

Polk Audio 5.1-kanals hemmabiosystem med powered subwoofer

Om du vill börja med ett 5.1-kanalssystem men behålla möjligheten att lägga till högtalare för ett 7.1-kanalssystem är det här ett bra ställe att börja.

Amazon

855,00 $ < img src="https://www.howtogeek.com/wp-content/themes/htg-responsive/img/amazon-prime.png" />
969,99 USD Spara 12 %

Vanliga frågor

The Best Subwoofers of 2023 Best Subwoofer Overall Bluesound Pulse SUB+ Wireless Powered Subwoofer Buy at Amazon Best Budget Subwoofer Monoprice 60-Watt Powered Subwoofer Buy at Amazon Bästa subwoofer för hemmabio MartinLogan Dynamo 600 X Köp på Amazon Bästa subwoofer för bil/Bästa Shallow Mount Subwoofer Rockford Fosgate Punch P3SD2-12 Köp på Amazon Bästa 12-tums subwoofer Klipsch R-12SWI Köp på Amazon Bästa Soundbar med Subwoofer Klipsch Cinema 600 Sound Bar 3.1 Köp på Amazon LÄS NÄSTA

 • › De bästa subwoofrarna 2023
 • › De bästa budgettalarna 2023
 • › 5 anledningar till att du bör byta till en trackball-mus
 • › De bästa högtalarna 2023
 • › Hur gör “Surround” Fungerar soundbars?
 • › De bästa stereomottagarna 2023
 • › Näthinneprojektion var framtiden för VR. Vad hände?
 • › 7 anledningar till att din Windows-dator stammar (och hur man åtgärdar det)