Biden om het Amerikaanse banksysteem te verdedigen na de ineenstorting van SVB en Signature

0
28

President Joe Biden zal maandag ingaan op een bankencrisis die Amerikaanse toezichthouders ertoe bracht om in te grijpen met een reeks noodmaatregelen na de ineenstortingen van Silicon Valley Bank en Signature Bank dreigde een bredere systeemcrisis te veroorzaken.

Biden hintte zondag naar nieuwe regulering van grote banken na het grootste Amerikaanse bankfaillissement sinds de financiële crisis van 2008, maar wordt geconfronteerd met een verdeeld congres dat waarschijnlijk geen strengere nieuwe regels zal goedkeuren.< /p>Aanbevolen voor u

  • 1Gouverneur Ron DeSantis zegt dat het beschermen van Oekraïne geen belangrijk Amerikaans belang is
  • 2'Rusland buiten Rusland': voor de elite wordt Dubai een haven in oorlogstijd
  • 3Met het oog op China onthullen Biden en bondgenoten een nucleair aangedreven onderzeeërplan voor Australië

Zijn economisch team werkte dit weekend samen met toezichthouders aan de maatregelen, waaronder het garanderen van deposito's bij beide banken, het opzetten van een nieuwe faciliteit om banken toegang te geven tot noodfondsen en het voor banken gemakkelijker maken om in noodsituaties te lenen van de Federal Reserve.

p> Must Read |Union MoS Rajeev Chandrasekhar ontmoet Indiase start-ups getroffen door instorting Silicon Valley Bank

De maatregelen zorgden voor een golf van opluchting in Silicon Valley en zorgden voor een rally op aandelenfutures, maar de crisis stelt het vertrouwen in het Amerikaanse financiële systeem op de proef en de vrees bleef bestaan ​​dat de gevolgen de wereldmarkten de komende week in beroering zouden brengen.

's 8220;Het Amerikaanse volk en Amerikaanse bedrijven kunnen erop vertrouwen dat hun banktegoeden er zullen zijn wanneer ze die nodig hebben,” Zei Biden in een verklaring.

Biden zou maandagochtend opmerkingen maken over aanvullende plannen om de economie op het goede spoor te houden te midden van een crisis veroorzaakt door de plotselinge ineenstorting van Silicon Valley Bank (SVB) vorige week< /strong>, voegde hij eraan toe.

Explained |Silicon Valley Bank is een grote bank die failliet is gegaan. Maar hier is waarom het niet weer de financiële crisis van 2008 is

“Ik ben vastbesloten om degenen die verantwoordelijk zijn voor deze puinhoop volledig ter verantwoording te roepen en om onze inspanningen voort te zetten om het toezicht op en de regulering van grotere banken te versterken, zodat we niet in deze positie opnieuw,” Zei Biden.

Advertentie

Regels ingevoerd na V.S. bankendie in 2008 een wereldwijde financiële crisis veroorzaakte door agressieve hypotheekleningen, kan de komende dagen in de schijnwerpers komen te staan. Ze werden gedeeltelijk ingetrokken in 2018 onder voormalig president Donald Trump.

De wijzigingen in de Dodd-Frank Act die door Republikeinen werden gepusht, verhoogden de drempel waarbij banken als systeemrisicovol worden beschouwd en onderworpen aan strikter toezicht, van $ 50 naar $ 250 miljard. miljard. De bank van Silicon Valley had eind vorig jaar $209 miljard aan activa.

Democraat Biden staat voor een verdeeld congres nadat de Republikeinen in januari de macht in het Huis van Afgevaardigden hebben overgenomen, en nieuwe Amerikaanse bankregels kunnen moeilijk zijn.

Advertentie

“Het vooruitzicht van wetgeving in deze gepolariseerde politieke wereld is zeer laag,” John Coffee, een professor aan de Columbia Law School, vertelde Reuters.

Lees ook |Risicovolle weddenschap op crypto en een run op deposito's tank Signature Bank

“Het echte probleem hier is dat banken die illiquide leningen of effecten aanhouden tot einde looptijd, deze niet hoeven af ​​te waarderen, ook al hebben ze een marktwaarde die ver onder hun balanswaarde ligt. Maar toen (SVB) een aantal van deze verkocht en hun verlies onthulde, veroorzaakten ze enige paniek.

Senator Tim Scott, een Republikein uit South Carolina die op het bankwezen van de Senaat zit, commissie voor huisvesting en stedelijke zaken, zei dat het belangrijk was om de markten tot een “rustige en ordelijke oplossing” maar waarschuwde voor te veel ingrijpen.

“Het opbouwen van een cultuur van overheidsinterventie kan toekomstige instellingen er niet van weerhouden om op de overheid te vertrouwen om in te grijpen na het nemen van buitensporige risico's,” Scott zei in een verklaring, eraan toevoegend dat hij toegewijd was om verantwoording af te leggen voor de crisis.

Lees ook

Saoedi-Arabië lanceert nieuw nationaal vliegtuig

'Rusland buiten Rusland': voor de elite wordt Dubai een oorlogshaven

De Chinese Xi Jinping gaat waarschijnlijk gesprekken voeren met Zelensky uit Oekraïne na Mos. ..

Storm Freddy doodt meer dan 60 bij terugkeer naar Mozambique, Malawi

“We verdienen het om te weten wat er precies is gebeurd en waarom,” zei Scott.