Amerikanske myndigheter sier ingen redningsaksjon for Silicon Valley Bank

0
82

Finansminister Janet Yellen sa søndag at den føderale regjeringen ikke vil redde Silicon Valley Bank, men jobber for å hjelpe innskytere som er bekymret for pengene sine.

Federal Deposit Insurance Corporation forsikrer innskudd på opptil 250 000 USD, men mange av selskapene og de velstående personene som brukte banken – kjent for sine relasjoner til teknologistartups og risikokapital – hadde mer enn dette beløpet på kontoen sin. Det er frykt for at noen arbeidere over hele landet ikke vil motta lønnsslippene sine.

Anbefalt for deg

  • 1Joe Biden ber USA ha tillit til banker etter kollaps
  • 2Kinas Xi Jinping vil sannsynligvis føre samtaler med Ukrainas Zelensky etter Moskva-besøket: Rapport
  • 3Iran rettsvesen leder: 22 000 arrestert i protester benådet

Ikke gå glipp av |Silicon Valley Bank kollaps | Amerikansk bankkrasj raser nystartede bedrifter i India: Panikk over innskudd, finansieringssky

Yellen, i et intervju med CBS’ “Face the Nation,” ga få detaljer om regjeringens neste skritt. Men hun understreket at situasjonen var mye forskjellig fra finanskrisen for nesten 15 år siden, som førte til bankredningsaksjoner for å beskytte industrien.

“Vi drar ikke for å gjøre det igjen,” hun sa. “Men vi er bekymret for innskytere, og vi er fokusert på å prøve å møte deres behov.» Yellen prøvde å forsikre amerikanerne om at det ikke vil være noen dominoeffekt etter sammenbruddet av Silicon Valley Bank.

«Det amerikanske banksystemet er virkelig trygt og godt kapitalisert,” hun sa. “Den er spenstig.» Silicon Valley Bank er landets 16. største bank. Det var den nest største banksvikten i USAs historie etter kollapsen av Washington Mutual i 2008. Banken tjente hovedsakelig teknologiarbeidere og venturekapitalstøttede selskaper, inkludert noen av bransjens mest kjente merkevarer.

Silicon Valley Bank begynte å gå i insolvens da kundene, hovedsakelig teknologiselskaper som trengte kontanter mens de slet med å få finansiering, begynte å ta ut innskuddene sine. Banken måtte selge obligasjoner med tap for å dekke uttakene, noe som førte til den største svikten i en amerikansk finansinstitusjon siden toppen av finanskrisen.

Yellen så ut til å skylde på høye renter mer enn problemer i teknologiindustrien for bankens fiasko. “Problemene med teknologisektoren er ikke kjernen av problemene i denne banken,” sa hun.

Annonse

Regulatorer tok beslag i bankens eiendeler fredag. Innskudd som er forsikret av den føderale regjeringen skal være tilgjengelig innen mandag morgen.

“Jeg har jobbet hele helgen med våre banktilsynsmyndigheter for å utforme passende retningslinjer for å håndtere denne situasjonen,&#8221 ; sa Yellen. “Jeg kan egentlig ikke gi ytterligere detaljer for øyeblikket. President Joe Biden og guvernør Gavin Newsom, D-Calif, snakket om “innsats for å løse situasjonen” på lørdag, selv om Det hvite hus ikke ga ytterligere detaljer om neste trinn.

Les også

Saudi-Arabia lanserer nytt nasjonalt passasjerfly< figure class="non_premium_icon">

Biden skal forsvare amerikansk banksystem etter SVB , Signaturkollaps

Kinas rolle i Iran-Saudi-Arabia-avtalen viser Xi Jinpings globale mål

Japans befolkningskrise: Hvordan ble det så ille?

Newsom sa at målet var å “stabilisere situasjonen så raskt som mulig, for å beskytte arbeidsplasser, folks levebrød og hele innovasjonsøkosystemet som har fungert som en teltstang for økonomien vår.”