5 tips voor het bouwen van een gaming-pc met een beperkt budget

0
93
Jason Fitzpatrick/How-To Geek

Bespaar geld door zelf te bouwen, of vraag in ieder geval een vriend om je te helpen, en speur de tweedehandsmarkt af naar tweedehands hand onderdelen. Geef prioriteit aan componenten die de prestaties leveren die u wilt, en beknibbel op componenten die dat niet doen. Hergebruik waar mogelijk onderdelen van oude pc's en vermijd overbodige aankopen zoals mooie hoesjes en RGB-verlichting. Zorg er ten slotte voor dat u een upgradepad plant.

Er is nog nooit een beter moment geweest om met pc-gaming te beginnen, maar hardware is duur. Als je geen enorm budget hebt, wil je waarschijnlijk wat bezuinigen en wat geld besparen. Goed nieuws!

Bespaar op arbeidskosten door het zelf te bouwen

Als u de leiding heeft over uw pc-build, bevindt u zich in een uitstekende positie om geld te besparen. Direct uit de poort betaalt u geen arbeidskosten, aangezien u het werk zelf doet. Als u al over de vaardigheden beschikt om een ​​pc te bouwen, weet u dat het u hooguit een paar uur kost om alles aan de gang te krijgen.

Als je weinig tot geen ervaring hebt met het in elkaar zetten van een computer, kan dit vooruitzicht je misschien afschrikken. Gelukkig zijn er tal van geweldige bronnen online, waaronder How-To Geek-artikelen, YouTube-tutorials, online hulpprogramma's voor het bouwen van pc's en zelfs de instructiehandleidingen die u in de verschillende vakken vindt om u op weg te helpen.

>

PCPartPicker is een geweldige plek om uw build te plannen. Deze website helpt bij het identificeren van componenten die samenwerken (en markeert eventuele onverenigbaarheden), en het suggereert voortdurend onderdelen en builds die anderen hebben gebruikt en voltooid. Stel ook vragen en lees opmerkingen van anderen op de behulpzame r/buildapc-subreddit.

Naast het besparen van arbeidskosten, geeft het bouwen van uw eigen pc u flexibiliteit. Je kunt tijdens het bouwen van gedachten veranderen als je te maken krijgt met een hete uitverkoop, een tekort aan onderdelen of een plotselinge verandering van gedachten.

Vraag een vriend om het mee te bouwen Jij

Als alternatief kunt u er de voorkeur aan geven de begeleiding te hebben van iemand die dit eerder heeft gedaan. Een vriend vragen om je de kneepjes van het vak te laten zien, kan je zelfvertrouwen vergroten en het risico verkleinen dat je iets breekt (wat al vrij laag is). Misschien wil je een vriend inschakelen voor de lastigere onderdelen van je build, zoals het monteren van de CPU of het aanbrengen van koelpasta.

Als je je pc-bouwvaardigheden wilt ontwikkelen, is het belangrijk dat je krijgt je vriend om je te helpen, in plaats van alles voor je te doen. Het bouwen van een pc is een relatief eenvoudig proces. Als u leert hoe u dit zelf kunt doen, krijgt u vaardigheden die u in de toekomst kunt gebruiken bij het upgraden of bouwen van een nieuwe machine.

Bespaar geld op gebruikte componenten

Zelf een pc bouwen (of iemand inschakelen om te helpen) betekent dat je alle componenten kunt kopen die je maar wilt. Het kopen van een kant-en-klare pc betekent meestal het kopen van geheel nieuwe onderdelen, die duurder zijn. Natuurlijk worden deze onderdelen ook geleverd met een garantie, zodat uw investering mogelijk iets minder risico met zich meebrengt.

De tweedehandsmarkt kan u veel geld besparen, vooral als u weet waarnaar u op zoek bent. Er zijn enkele basisregels die u moet volgen met betrekking tot welke pc-componenten tweedehands moeten worden gekocht en welke moeten worden vermeden. Over het algemeen worden gebruikte CPU's, RAM en monitoren als relatief veilige aankopen beschouwd.

Het kopen van een gebruikte GPU is ook iets dat u moet overwegen. Hoewel tweedehands GPU's mogelijk zijn gebruikt in mijnbouwinstallaties (wat hun levensduur kan verkorten), zijn er genoeg die gewoon zijn gebruikt om te gamen. Weten waar u op moet letten bij het kopen van een gebruikte GPU zal helpen. Onderzoek de geschiedenis van de kaart, test en inspecteer waar mogelijk en gebruik altijd kopersbescherming bij online aankopen.

Moederborden zijn een ander onderdeel dat u mogelijk tweedehands kunt kopen. De besparingen hier zijn niet zo aantrekkelijk, aangezien veel nieuwe no-nonsense moederborden budgetvriendelijk zijn. Als u hebt besloten een oudere gebruikte CPU te kopen, moet u mogelijk uw toevlucht nemen tot de markt voor gebruikte moederborden als uw CPU niet compatibel is met nieuwere modellen.

U moet voorkomen dat u een gebruikte voeding koopt, het risico is het niet waard. Een “slechte” voeding kan uw hele systeem beschadigen, dus zorg ervoor dat u een kwaliteitsvoeding van een vertrouwd merk gebruikt. Gebruikte opslagapparaten zoals harde schijven zijn ook niet de moeite waard, vooral omdat nieuwe schijven aanzienlijk in prijs zijn gedaald. Randapparatuur zoals een muis en toetsenbord kunnen u geld besparen, maar houd bij aanschaf rekening met hygiëne.

Wil je echt een toetsenbord vol kruimels en andermans haar als je een mechanisch toetsenbord kunt kopen voor minder dan $ 40? Zelfs een goedkope gamingmuis kost ongeveer $ 20 als je een niet-draadloze versie kunt verdragen.

Als je een oudere pc vervangt door een nieuwe versie, kun je overwegen om een van de oude onderdelen (ervan uitgaande dat u de oude pc niet aan iemand doorgeeft). Bespaar geld door de oude behuizing, ventilatoren, je voeding (aangezien je de geschiedenis kent), opslag, RAM of koeler te hergebruiken.

Wees realistisch en Begrijp waar uw geld het beste aan wordt besteed

Acceptatie is een belangrijk onderdeel van bouwen met een beperkt budget, of het nu een huis of een computer is. Uw geld gaat maar zo ver, dus zorg ervoor dat u correct budgetteert, zodat u niet teleurgesteld wordt. Realistisch zijn kan u helpen betere beslissingen te nemen over waar u uw geld aan uitgeeft, zodat u betere prestaties krijgt.

U kunt tools gebruiken zoals PC Builds FPS Calculator, How Many FPS en CPUAgent FPS and Bottleneck Calculator om te begrijpen waartoe uw potentiële build in staat is. Gebruik deze tools om een ​​idee te krijgen van wat voor soort frame rates je kunt verwachten in populaire games en welke componenten een verschil maken. Dit kan u helpen uw instellingen te verfijnen en betere keuzes te maken.

Iedereen wil bijvoorbeeld 64 GB van het snelste RAM-geheugen dat ze zich kunnen veroorloven, maar hoeveel verschil maakt dat? Realistisch gezien heb je waarschijnlijk maar 16 GB RAM nodig om te gamen en kun je de rest beter uitgeven aan een betere GPU om de prestaties te verbeteren.

Hetzelfde geldt voor een monitor. Als je gewenste opstelling een soepele game-ervaring levert bij 1440p, zou je waarschijnlijk niet meer geld moeten uitgeven dan nodig is voor een 4K-monitor. Als je geen 240 of 360 frames per seconde krijgt in de games die je wilt spelen, verspil je geld dan niet aan een monitor met ultrahoge verversingssnelheid.

U kunt ook geld besparen op opslag. Een snelle M.2 NVMe-schijf is geweldig als opstartschijf, maar u kunt veel geld besparen door tragere SATA SSD's te gebruiken en zelfs omslachtige oude harde schijven voor “diepe opslag” doeleinden. En hoewel veel gamers zo veel mogelijk RGB-verlichting wensen, is dit puur decoratief en zou het laatste moeten zijn waar u aan denkt als u met een beperkt budget bouwt.

U moet ook op de hoogte zijn van alle kleine dingen die ervoor kunnen zorgen dat de kosten van uw build oplopen. Je hebt een degelijke koeler nodig voor je CPU en hoewel het verleidelijk kan zijn om een ​​alles-in-één (AIO) vloeistofgekoelde radiator te kopen, kun je vergelijkbare of betere prestaties halen uit een goedkopere luchtkoeler. Luchtkoelers hoeven ook geen lawaai te maken, en als u de grondbeginselen van een goede luchtstroom begrijpt, kunt u de thermische prestaties van uw pc aanzienlijk verbeteren.

Plan uw upgradepad

Als u een pc kiest in plaats van een Mac of een console, krijgt u allerlei upgrademogelijkheden, vooral als u deze zelf bouwt. Dit is vooral belangrijk als u een beperkt budget heeft, omdat u hiermee de build kunt plannen rond toekomstige upgrades. U kunt nu kopen wat u zich kunt veroorloven en er in de toekomst aan toevoegen wanneer u meer besteedbaar inkomen over heeft.

Daarom is het zo belangrijk om te kiezen & #8220;goede botten” in de eerste plaats. Bespaar niet op je moederbord of CPU. Hoewel de meeste games ook een goed presterende en vrij moderne GPU nodig hebben, kun je misschien zelfs een paar maanden met een ouder model hinken en iets flitsends kopen als je budget het toelaat.

Tijdens het door de pandemie veroorzaakte tekort aan halfgeleiders hadden veel gamers weinig andere keus dan alles te gebruiken wat ze maar konden bemachtigen. Dit omvatte oude kaarten en zelfs APU's (CPU's met gecombineerde GPU-mogelijkheden) totdat de markt zich voldoende herstelde en de GPU-prijzen begonnen te dalen.

Hetzelfde geldt voor RAM en opslag. Hoewel het niet hebben van voldoende RAM een knelpunt kan vormen, kan dit heel gemakkelijk worden verholpen door binnen een paar maanden iets meer uit te geven. Als u niet meteen meerdere terabytes aan opslagruimte nodig heeft, koop dan nu een snelle opstartschijf en voeg er in de toekomst meer toe (het is een van de gemakkelijkste upgrades om uit te voeren).

Bespaar ook geld op games

Als u een gaming-pc bouwt met een beperkt budget, wilt u waarschijnlijk besparen wat geld op de spellen die je er ook op gaat spelen. We hebben enkele tips voor gamen met een laag (of nul) budget. Een van de best uitziende games ter wereld is gratis te spelen, een goed startpunt om je grafische kaart op de proef te stellen.

Bovendien wil je misschien Game Pass geven voor PC a shot, waarmee je toegang krijgt tot een catalogus met games voor slechts $ 1 voor je eerste maand.

LEES VOLGENDE

  • › Deze Anker-batterij wordt teruggeroepen wegens brandgevaar
  • › Kodi 20.1 is gearriveerd: dit is wat er nieuw is
  • › 8 oplossingen voor een tweede monitor die niet wordt gedetecteerd op Windows
  • › SwitchBot Hub Mini Review: infraroodapparaten slim maken
  • › De Pixel-telefoons van Google hebben nieuwe camera- en gezondheidsfuncties
  • › Waarin verschilt SSH van Telnet?