Vrouwelijke studenten hebben menstruatie- en zwangerschapsverlof nodig, niet alleen in Kerala

0
71

Eerder deze week kondigde Kerala University in Thiruvananthapuram aan dat het zwangerschapsverlof van zes maanden zou verlengen voor vrouwelijke studenten ouder dan 18 jaar. Dit volgt op een eerdere aankondiging van de Mahatma Gandhi University in Kottayam vorig jaar, die twee maanden zwangerschapsverlof voor haar vrouwelijke studenten. Beide maatregelen zijn in overeenstemming met andere positieve stappen met betrekking tot de reproductieve gezondheid van vrouwen die zijn genomen door de regering en de universiteitsautoriteiten in Kerala. Menstruatieverlof werd in januari goedgekeurd aan de Cochin University of Science and Technology (CUSAT), waarna de regering van Pinarayi Vijayan aankondigde dat menstruatie verlof zou worden uitgebreid tot vrouwelijke studenten aan alle staatsuniversiteiten.

Deze stappen zijn cruciaal om de toegang tot onderwijs voor vrouwen te waarborgen. Reproductieve gezondheid moet worden verantwoord binnen onze onderwijsinstellingen. Zonder dit zullen structurele ongelijkheden een uitdaging blijven vormen voor vrouwen in het onderwijs.

Aanbevolen voor jou

  • 1 13 maart 1983 , veertig jaar geleden: oorlog tussen Iran en Irak
  • 2Can ‘swadeshi’ Campa Cola de Kombucha-markt van Gen Z veroveren?
  • 3Vandita Mishra schrijft: PM Modi rijdt op een strijdwagen in het Ahmedabad-stadion, Manish Sisodia stuurt een hyperbolische boodschap vanuit de gevangenis

De periode verlof raadsel |Een bemoedigend beleid of een wegversperring voor de carrières van vrouwen?

Als student zelf geven deze voorzieningen mij hoop. Ik studeer aan een centrale universiteit, waar menstruatie- en zwangerschapsverlof wordt aangeboden. Van het moeten doorstaan ​​van pijn en ongemak tot het niet hebben van een ruimte die hygiënisch genoeg is om in mijn behoeften te voorzien – mijn ervaring is ontsierd door dit gebrek aan aandacht voor de behoeften van vrouwen. De beslissingen die de autoriteiten in Kerala hebben genomen, hebben geleid tot gesprekken met mijn medestudenten hier. Veel mensen die ik heb gesproken, vinden dat dergelijk beleid op nationale schaal moet worden uitgevoerd. Aanwezigheidsproblemen dwingen ons vaak om prioriteit te geven aan ons onderwijs boven gezondheid. Voorzieningen als deze kunnen helpen deze onevenwichtigheid aan te pakken.

Ik ben vaak in het nadeel ten opzichte van mijn mannelijke klasgenoten. Vrouwen moeten in klassen zitten en hun dagen doorbrengen terwijl ze menstruatiekrampen, misselijkheid, lichaamspijn en verschillende andere symptomen ervaren. Ook de verstrekking van menstruatieproducten in universitaire ruimtes laat vaak te wensen over. Regelmatig zijn er problemen met sanitaire voorzieningen en waterdoorstroming. Kapotte of vuile maandverbanddispensers, sanitaire voorzieningen, gebrek aan werkende ziekenboeg – voor vrouwen lijkt alles binnen handbereik, en toch net niet genoeg.

Het verstrekken van menstruatieproducten tegen gesubsidieerde prijzen en het toekennen van menstruatie- en zwangerschapsverlof zijn belangrijke stappen om structurele ongelijkheden in het hoger onderwijs aan te pakken. Binnen de huidige context is het essentieel om steungroepen voor vrouwen op hogescholen en universiteiten op te richten. Het hebben van middelen voor reproductieve gerechtigheid, of zelfs cellen voor de ontwikkeling van vrouwen (die door UGC zijn verplicht) is absoluut noodzakelijk en door deze te verstrekken, zullen hogescholen en universiteiten onderwijsgelijkheid bevorderen. Uitgebreide gezondheidsvoorlichting zou voor iedereen verplicht moeten worden gesteld om ervoor te zorgen dat deze onderwerpen geen taboe blijven. Ervoor zorgen dat elke student gevoelig is voor vrouwenkwesties, zorgt voor betere werknemers, beleidsmakers en burgers van morgen. Meer vrouwen in leidinggevende posities, binnen en buiten universiteiten, kan ervoor zorgen dat we beleid/wetgeving hebben die rekening houdt met vrouwen.

Onmisbare meningen

Klik hier voor meer

Ik wil leren, net als de meeste vrouwen die ik ken. De taak van het onderwijssysteem vandaag is ervoor te zorgen dat ze het leren voor ons gemakkelijker maken, niet moeilijker.

Lees ook

P Chidambaram schrijft: Lippenstift op de cijfers aanbrengen

Lang leve geesteswetenschappen

Kan 'swadeshi' Campa Cola verovert de Kombucha-markt van Gen Z?

Onder Xi Jinping, een nieuwe Rode Ster en de 'lucht kijkt toe'

De schrijver studeert aan de Universiteit van Delhi