Nieuw Trump-boek bevat brieven van buitenlandse leiders, celebs

0
68

Voormalig president Donald Trump zal volgende maand een nieuw boek uitbrengen met brieven van beroemdheden en politici die hem door de jaren heen zijn geschreven.

'Letters to Trump' omvat privécorrespondentie met voormalige presidenten, waaronder Barack Obama, George W. Bush en Richard Nixon, samen met beroemdheden als Oprah Winfrey en Michael Jackson. Er zijn brieven van wijlen prinses Diana, evenals buitenlandse leiders, waaronder de voormalige Braziliaanse president Jair Bolsonaro en de Noord-Koreaanse Kim Jong Un.

Aanbevolen voor jou

  • 1‘Festival of Letters’ begint met het eren van 24 schrijvers met de Sahitya Akademi Award
  • 2Schrijver en cultuurhistoricus Tarana Hussain Khan legt de verloren culinaire tradities van Rampur vast in haar memoires over eten
  • 36 boeken strijden om non-fictie ‘winnaar der winnaars’ prijs

De brieven dienen gedeeltelijk als een tijdcapsule uit een tijdperk voordat Trump een polariserende politieke figuur werd, toen hij nog alleen een New Yorkse beroemdheid was flirten met kandidaatstelling. Ze bevatten ook een verzameling sterke mannen met wie Trump contact heeft gehouden sinds hij zijn ambt verliet en terwijl hij een derde Witte Huis-run voert.

'We hebben veel geweldige brieven gehad van veel geweldige mensen en niet zo geweldige mensen, om eerlijk te zijn,” Trump vertelde verslaggevers in een telefoongesprek om het boek donderdag te bespreken. “Maar het zijn hele beroemde mensen. En waarschijnlijk is er nog nooit zo'n diversiteit geweest in termen van mensen waar de brieven vandaan komen en van wie ze komen.

De brieven van Trump hebben ook een nieuwe betekenis gekregen te midden van het lopende federale onderzoek naar zijn bewaring van presidentiële gegevens en hoe documenten met geheime markeringen in zijn Mar-a-Lago-club terechtkwamen. Dat onderzoek begon toen archieven merkten dat ze documenten misten waarover Trump in het openbaar had gesproken, waaronder brieven van Kim, met wie Trump als president vaak correspondeerde.

“Hij schreef me prachtige brieven”, zei Trump ooit. . “We werden verliefd.”

Het boek bevat een brief van Bolsonaro, de voormalige extreemrechtse president van Brazilië, die net als Trump weigerde zijn verkiezingsnederlaag te accepteren en zonder bewijs beweerde dat het stemsysteem van het land fraudegevoelig was. (AP Photo/Alex Brandon, File)

Naast brieven van Kim bevat het boek een brief van Bolsonaro, de voormalige extreemrechtse president van Brazilië, die net als Trump weigerde zijn verkiezingsnederlaag te accepteren en beweerde: zonder bewijs, dat het stemsysteem van de natie fraudegevoelig was. De desinformatiecampagne mondde uit in duizenden van zijn aanhangers die rondzwermden Congres, Hooggerechtshof en presidentieel paleis van Brazilië in een rel die opvallende gelijkenissen vertoonde met die in het Capitool op 6 januari 2021.

Advertentie

De brief, die in januari werd verzonden nadat Bolsonaro uit zijn ambt was gestemd, en gedeeld met The Associated Press voorafgaand aan de publicatie van het boek, begint met een weemoedige toon.

“Gedurende de tijd dat we beide presidenten van onze landen waren, heeft grote prestaties geleverd voor onze naties', schreef Bolsonaro in Portugees, beschrijft de “historische relatie” tussen Brazilië en de VS als “een bron van extreem belang” voor beide naties, of het nu gaat om economische samenwerking, nationale defensie of voor de politieke stabiliteit van onze continenten .”

“Door samen te werken hebben we verschillende blijvende overwinningen behaald die vruchtbaar zullen zijn voor toekomstige generaties,” voegde hij eraan toe. “Je hebt altijd een partner en vriend in Brazilië.”

Advertentie

De brief is ondertekend in dikke zwarte inkt, die doet denken aan Trump's bekende Sharpie-gekrabbel.

LEES OOK |6 boeken strijden om non-fictie 'winnaar der winnaars'-prijs

Trump, in het telefoongesprek, zei dat hij een “fantastische relatie” had; met Bolsonaro.

“Ik denk dat hij een heel goede man is en er zal weer van hem worden gehoord, vermoed ik, in Brazilië,” Zei Trump, eraan toevoegend dat hij contact heeft gehouden met de Braziliaan, die in Florida woont.en sprak vorige week op de CPAC-conferentie – samen met een aantal andere wereldleiders.

“Weet je, je gaat niet zomaar weg en je spreekt nooit meer met iemand”, zei hij. “Ik heb de relaties met nogal wat van hen behouden en, weet je, ik denk dat dat een goed voorteken is voor de campagne.”

Trump – die op een gegeven moment verklaarde: “Ik ben een ontkenner, ik ben een verkiezingsontkenner” – erkende ook zijn patroon van het opbouwen van hechte relaties met sterke mannen zoals Kim en de Hongaarse premier Viktor Orbán, wat sommige voormalige assistenten van het Witte Huis hebben gezegd volgens hen komt het voort uit de wens van Trump om hun ongecontroleerde macht te delen.

Advertentie

“Ik kan goed opschieten met, voor het grootste deel, bijna iedereen. En hoe stoerder ze waren, hoe beter ik met ze kon opschieten, wat best een interessant fenomeen is. zei hij.

Een andere brief die in het boek voorkomt, is verzonden door Winfrey, de beroemde presentator van een talkshow, in 2000. Volgens Axios, dat donderdag voor het eerst details over het boek publiceerde, schreef ze naar aanleiding van een uittreksel dat Trump haar had gestuurd uit een van zijn boeken waarin hij haar aansprak als vice-presidentskandidaat . (“Als ik Oprah niet kan krijgen, wil ik iemand zoals zij,' had hij geschreven.)

Advertentie

Ze schreef terug om Trump zijn woorden te vertellen had “me een beetje aan het huilen gemaakt.”

“Jammer dat we niet kandidaat zijn voor het ambt”, ​​voegde ze eraan toe. “Wat een TEAM!”

Advertentie

Het boek, dat op 25 april verschijnt, bevat ongeveer 150 brieven, commentaar en foto's. Net als Our Journey Together, een koffietafelboek met foto's uit Trumps tijd in het Witte Huis, wordt het uitgegeven door Winning Team Publishing, opgericht door Trumps zoon Donald Trump Jr. politiek agent Sergio Gor.

“Lang voordat hij de politiek inging, leidde Donald Trump een buitengewoon leven. Geen enkel boek belicht zijn iconische relaties zoals Letters to Trump, en we zijn heel blij dat we het met onze lezers kunnen delen”, aldus Gor.

Het boek kost $ 99 of $ 399 voor een gesigneerde editie.

Lees ook

'Brievenfestival' begint met het eren van 24 schrijvers met Sahitya Akade…

26 lakh bezocht de boekenbeurs van Kolkata; boeken ter waarde van meer dan Rs 25 crore verkocht: Org…

International Booker Prize: Wie is Geetanjali Shree en wat is haar boek…

Volodymyr Zelenskyy publiceert boek met toespraken in oorlogstijd in december

📣 Volg ons voor meer lifestyle-nieuws op Instagram | Twitter | Facebook en mis de laatste updates niet!