Midt i Tripura-oppblussing ble Manik Saha-regjeringens oppgave kuttet ut etter “angrep” på venstresiden, kongressens parlamentsmedlemmer

0
81

Middels frykten for valgvold fra forskjellige politiske partier, hadde meningsmålingene i det nylige Tripura-forsamlingsvalget gått ganske fredelig for seg den 16. februar, med unntak av fem «forvillede hendelser». Dette var i skarp kontrast til tidligere forsamlingsmålinger som ofte involverte blokkering av stander, rigging av stander, omfattende sammenstøt mellom arbeiderne i rivaliserende partier, skader og til og med dødsfall.

Men på dagen for stemmetellingen 2. mars, knapt timer etter at avstemningsresultatene ble kunngjort, og ga et klart mandat til den sittende BJP for en annen periode på rad med 32 seter i den 60 medlemmer store forsamlingen, brøt det til storstilt vold. ut over staten, spesielt i deler av distriktene West Tripura, Sepahijala, Gomati, Khowai og Dhalai. Ifølge politiet er det registrert over 150 mindre og større voldshendelser fra ulike deler til nå, og mens over tusen personer ble arrestert i denne forbindelse av forebyggende grunner, ble minst 10 andre arrestert i konkrete saker.

Anbefalt for deg

  • 1Når statsminister Modi avduker prosjekter for Mandya i dag, er det en bonus for partiet: Sumalathas støtte
  • 2J&K opposisjonspartier for å møte nasjonale ledere, EF for å søke stat, tidlige forsamlingsmålinger
  • 3Pulwama-enkenes protest utspiller seg i Jaipur med øye på meningsmålingene

Looking Northeast |Dagen etter: I Tripura, gå tilbake til kjent vold etter avstemningen

Men opposisjonens CPI(M) og kongressen partiene anklager at minst 638 hendelser med brannstiftelse, vold, overfall osv. har skjedd i staten siden utfallet av meningsmålingene. Så, for å gjøre oversikt over situasjonen på bakken, besøkte en 7-medlemmers faktadelegasjon av Venstre- og Kongressens parlamentsmedlemmer Tripura fredag.

Den parlamentariske delegasjonen, delt i tre lag, besøkte Durgabari, Gandhigram, Chanmari, Kalikapur og andre landsbyer i Vest-Tripura og deler av Sepahijala-distriktet fredag.

Midt i disse besøkene, et av teamene, bestående av CPI(M) ) Rajya Sabha-parlamentsmedlem Elaram Karim og Kongress Lok Sabha-parlamentsmedlem Abdul Khalek, som besøkte deler av Bishalgarh i Sepahijala-distriktet, skal angivelig ha blitt angrepet på kvelden i landsbyen Nehalchandranagar fra en gruppe mennesker som sang «Jai Shri Ram».

Parlamentarikerne hevdet sikkerhetsdetaljene deres og politimenn som var tilstede på stedet forble “inaktive” selv da mobben kastet steiner og angrep kjøretøyene deres, og sang “Jai Shri Ram”. Tripura-politiet ga imidlertid ut en uttalelse for å tilbakevise påstandene deres, og sa at det medfølgende politiets eskorteteam reagerte raskt og reddet teamet trygt.

Også i Political Pulse |Dag etter avstemningsresultater i Tripura ble det registrert minst 50 voldshendelser. i staten; seksjon 144 fastklemt i 2 distrikter

«Senioroffiserer er på stedet. Det er ikke meldt om personskader lokalt. Det er meldt om skader på 2/3 kjøretøyer, heter det i politimeldingen. Senior polititjenestemenn fortalte senere til The Indian Express at tre personer ble arrestert for hendelsen.

Annonse

Politiet sa også at parlamentsmedlemmene foretok et “uplanlagt besøk” i området, og mens de var i samhandling med butikkeiere og lokalbefolkningen hvis butikker ble brent av ukjente skurkere dagen før, samlet “en uregjerlig pøbel” på 60-70 skurkere seg der og begynte å ta opp «provoserende slagord». Mobben ble også sagt å bære lathi og murstein eller steiner. Da politiet til stede på stedet forsøkte å spre mobben, overmannet de dem og begynte å angripe delegasjonens kjøretøy, hvoretter politiet klarte å gi sikker passasje til konvoien av parlamentsmedlemmer mens de ba om sikkerhetsforsterkning.

Hendelsen har vakt skarp kritikk fra alle hold, med Venstre- og Kongressens parlamentsmedlemmer som stiller spørsmål ved lov- og ordenssituasjonen i Tripura. Den Manik Saha-ledede BJP-regjeringen uttrykte bekymring over volden samtidig som de la frem et forslag for fred og utvikling.

Må leses |Tripura CM Manik Saha lyder streng advarsel om vold etter avstemningen, sier at de skyldige vil bli behandlet sterkt uavhengig av festfarge

Flere observatører mener imidlertid at hendelsene med vold etter avstemningen i Tripura, spesielt angrepet på parlamentarikere, har reist et spørsmålstegn ved troverdigheten til CM Sahas image som en «gentleman-politiker», hvis oppfordring til ren politikk styrket BJPs valg. prospekter, som tilsynelatende hadde blitt skadet i perioden merket med påstått vold og hooliganisme under forgjengeren Biplab Kumar Deb.

Annonse

Etter fredagshendelsen suspenderte parlamentsdelegasjonen sine besøk til andre voldsrammede områder. Den møtte guvernør Satyadeo Narain Arya på Agartala lørdag for å søke hans inngripen for å tøyle politisk vold i staten.

Før de dro til Agartala, anklaget parlamentsmedlemmene, som snakket med journalister, at loven og orden har “helt kollapset” i Tripura. “Vi kom på et faktaoppdrag, og faktaene vi så i Tripura var alarmerende. De BJP- og RSS-støttede goonene utfører disse overgrepene på en kalkulert måte. Vi tenker ikke på hva som skjedde i Tripura i et isolert tilfelle. Vi tror at de i Delhi – innenriksministeren selv er involvert i å gjøre Tripura til et sted for vold. Er dette BJPs konsept for velferd India? Statsminister Modi sier Sabka Saath….Vi har sett hva de har gjort med vanlige mennesker her,” påsto CPI(M)-parlamentsmedlem Vinay Vishwam.

Ikke gå glipp av |Tripura BJP, opposisjonen anklager hverandre over 8 hendelser av vold etter avstemningen

Kongressens parlamentsmedlem Ranjeeta Ranjan sa at de ville ta opp saken i begge parlamentets hus og presentere sine erfaringer for landet. Hun anklaget BJP-regjeringen for å gi beskyttelse til røverne og gjøre staten til en “trygg havn for lovløshet”.

På vegne av venstresiden, Rajya Sabha-parlamentsmedlem Dr V Sivadasan, som ikke var en del av den parlamentariske delegasjonen skrev til visepresident Jagdeep Dhankar og ba om hans inngripen for å sette i gang en etterforskning av fredagens vold og bringe de skyldige til doms.

Disse påstandene kom til og med da CM Saha advarte skurkere og sa at alle som ble funnet involvert. i “udisiplinerte aktiviteter” ville bli behandlet strengt, uavhengig av deres politiske tilhørighet.

Annonse

Statens BJP-president Rajib Bhattacharjee benektet imidlertid involveringen av enhver BJP-aktivist i vold, og anklaget at disse hendelsene ble utført av opposisjonspartienes tilhengere mot hans partis “debotulya karyakarta” (guddommelige aktivister) av “frustrasjon” over deres valgnederlag.< /p>

Politisk vold ble ofte sett under de tidligere venstrefronts- og kongressregimene. Tripura har hatt en lang historie med vold mellom Kongressen og Venstrepartiene, merket med registreringer av politiske drap og grufulle forbrytelser, inkludert drap på sittende minister, MLAer og tjenestemenn på høylys dag.

Annonse

Deres rivalisering var så intenst at venstresiden pleide å anklage kongressen for å begå «Jot Jomanar Kalo Din» eller mørke dager med koalisjonsregime mens de refererte til Congress-Tripura Upajati Juba Samiti (TUJS) allianseregjering fra 1988-93.

Men etter å ha flagget den “enestående politiske volden” angivelig under BJP-regimets vakt, gikk kongressen og venstresiden sammen i forkant av februarmålingene for å danne en “sekulær demokratisk front” med mål om å “gjenopprette demokrati og rettsstat” ved å fordrive den safranpartiledede regjeringen.

Annonse

CPI(M) har påstått at dens 24 aktivister ble drept og 500 andre skadet i hendelser med vold, brannstiftelse, overfall, trusler osv. siden 2018, da BJP avsluttet det 25 år lange venstrestyret i staten. Kongressen har anklaget at hundrevis av dens partiarbeidere har flyktet fra hjemmene sine på grunn av politiske fiendtligheter med den regjerende leiren.

BJP fikk et fornyet mandat i meningsmålingene på planken “sushashan” eller godt styresett. . Like etter at dommen falt, brøt det ut vold over hele staten, og opposisjonspartienes aktivister ble angivelig utsatt for angrep, spesielt i valgkretser der de tapte.

BJP har imidlertid også påstått vold mot sine egne “karyakartas” eller arbeidere, med henvisning til angrep på sine seiersmøter ved Ampinagar i Gomati-distriktet og noen få andre steder.

BJP holdt seiersmøter i de gjenværende valgkretsene lørdag , hvor det ikke hadde feiret tidligere. «BJP-regjeringen ble dannet for en annen periode i år. Vi feirer seier over hele staten, men vi skal være forsiktige med å sørge for at ingen forstyrrelser blir forårsaket av folk. Det er styreeksamener av studenter som pågår… Å jobbe for folket vil være vår prioritet fra nå av”, sa Rajib Bhattacharjee.

Bhattacharjee avfeide Venstre-kongressens parlamentariske teams påstander som “nautankibaazi” eller teater. “Butikker av BJP-supportere ble sløyd i NC Nagar. Nå settes et drama opp. De sier at vold utføres i Tripura… Vold er faktisk sett i Vest-Bengal og Kerala og ble sett under 25 år med venstrestyre i Tripura. Den som utøvde vold, ingen vil bli spart….dette er voldsforkjempere, ingenting annet. BJP er klar til å gi passende svar til disse menneskene,» sa han.

Les også

Rs 150 cr bungalow i ED-liste over 'funn&#039 ; fra raid on property link…

12. tilfelle på 15 år; eks-IAS-offiser Pradeep Sharma tilbake bak murene i …

Ni partier dukker opp mens Assam-kongressen kaller til møte for å forene Oppn mot…

Tamil Nadu, en migranthistorie: Når en CM kastet en 'Bada Khana' for arbeidere med…

Midt i utbruddet av disse fiendtlighetene står Saha-regjeringen overfor en formidabel oppgave å kontrollere «hooliganisme som kommer fra hele det politiske spekteret», sa en senior observatør.

© The Indian Express (P ) Ltd