India en Australië zijn het eens over spoedige afronding van gesprekken om handelspact uit te breiden; oog USD 100 miljard handel

0
86

India en Australië hebben zaterdag hun toezegging uitgesproken om de onderhandelingen over de uitbreiding van de bestaande vrijhandelsovereenkomst tegen het einde van dit jaar af te ronden met als doel de bilaterale handel op te voeren tot 100 miljard dollar.

De kwestie kwam aan de orde tijdens de bijeenkomst van de gezamenlijke ministeriële commissie tussen minister van handel en industrie Piyush Goyal en zijn Australische tegenhanger Don Farrell.

Aanbevolen voor u

  • 1SCO-landen moeten er gezamenlijk naar streven de rechterlijke macht toegankelijker te maken, zegt CJI Chandrachud
  • 2Amitabh Kant: 'We hebben geprobeerd om van de G20 geen regeringsvoorzitterschap te maken, maar een volksvoorzitterschap'
  • 3Pleas ongehoord, Het dorp Himachal komt in beweging – bouwt een weg

Farrell vergezelt de Australische premier Anthony Albanese die hier op officieel bezoek is.

Op 29 december vorig jaar hebben India en Australië een economische samenwerkings- en handelsovereenkomst (ECTA) geïmplementeerd en onderhandelen nu over uitbreiding van de reikwijdte van een alomvattende economische samenwerkingsovereenkomst (CECA).

“ECTA werd opgericht. de eerste fase van onze economische betrokkenheid. We gaan nu fase 2 van onze discussies in, waarin we naar een veel breder scala aan onderwerpen kijken en dit opnemen in een CECA,” Goyal vertelde verslaggevers hier.

Na de eerste topontmoetingen tussen India en Australië hier op 10 maart over een reeks belangrijke kwesties, heeft Albanese gezegd dat beide partijen kijken naar het versterken van de ambitieuze CECA tegen 2023, terwijl in een gezamenlijke verklaring werd vermeld dat de twee premiers de betrokken functionarissen de opdracht hadden gegeven om de sluiting van een migratie- en mobiliteitspartnerschapsarrangement (MMPA) binnen de komende drie maanden bespoedigen.

Over de deadline voor het afronden van de CECA-onderhandelingen zei Goyal dat hoewel alles wat met een deadline wordt gedaan, altijd “ gevaarlijk” zoals “misschien maak je fouten', maar “wij” moet dingen snel doen.

Advertentie

Beide ministers van Handel, zei hij, zijn vastbesloten om de onderhandelingen te bespoedigen.

Beide premiers hebben ons gezamenlijk opgedragen om te werken aan het afronden van de CECA-onderhandelingen binnen dit kalenderjaar. Dat doen we graag. We zouden werken in dezelfde geest als ECTA en hopen op snelle resultaten zonder concessies te doen aan de kwaliteit, & #8221; voegde hij eraan toe.

Hij zei ook dat “we zijn heel erg ontevreden” met de bilaterale handel van USD 30 miljard en de functionarissen van India en Australië hebben een doel van USD 45-50 miljard in de komende vijf jaar aangehouden.

Advertentie

Beide ministers hebben hun ongenoegen uitgesproken 8221; tegenover de handelsonderhandelaars en zei dat ze “veel ambitieuzer zullen zijn en streven naar een handel van 100 miljard dollar tussen de twee economieën”, zei hij.

Farrell zei dat de twee landen & #8220;kan bereiken” dit doel.

Goyal zei dat er enorme kansen zijn om de samenwerking te vergroten op gebieden als onderwijs, technologie, audio-videodiensten en sport.

Terwijl Australië een aantal “zeer” verfijnde technologieën, het beste van onderwijsinstellingen en sport die India te bieden heeft in termen van zijn talentpool, productiebasis en startup-ecosysteem, zei hij.

Over de toenemende handel in landbouwproducten met Australië zei de Indiase minister van Handel dat er zijn verschillende gebieden van wederzijds belang, die worden overwogen door de ministeries van Landbouw van beide partijen om sanitaire en fytosanitaire (gerelateerd aan planten en dieren) problemen op te lossen.

Advertentie

Onder verwijzing naar het voorbeeld van Australische avocado's en Indiase oakra, zei hij: “beide partijen hebben verschillende producten waarvoor markttoegang wordt aangemoedigd. Probleem met Indiase granaatappelpitjes is opgelost. Van hun kant worden de problemen met de certificering van huisdiervoeding opgelost.

Er is een openstelling van sommige elementen van de landbouw in de ECTA en “met een open geest zullen we naar de toekomst kijken beweging waar er gebieden van complementariteit en wederzijds voordeel zijn”, voegde hij eraan toe.

Advertentie

Goyal waardeerde Australië omdat het zorgde voor Indiase gevoeligheden in de agri- en zuivelsector waar kleine en marginale boeren bij betrokken zijn.

“We kijken naar win-win-mogelijkheden op veel gebieden die veel potentieel zullen openen, zoals in ruimtetechnologie, Australische onderwijssystemen en kritieke mineralen, energieopslagsystemen die in Australië zijn ontwikkeld en sport…Onze focus heeft gebruik gemaakt van elkaars comparatieve concurrentievoordelen om toe te voegen aan de handel,” voegde hij eraan toe.

Advertentie

Farrell zei dat Australië alle essentiële mineralen heeft om batterijen voor elektrische voertuigen te bouwen.

Hij zei ook dat Australië in de eerste maand van de ECTA goederen heeft verzonden ter waarde van USD 2,5 miljard naar India.

Farrell voegde eraan toe dat de Australische wijnindustrie naar India kan komen en de sector hier kan ondersteunen in termen van het delen van kennis en kwaliteit.

“Ik hoop echt dat we in de komende maanden onze teams uit India uit de wijnsector kunnen sturen en teams uit Australië kunnen uitnodigen om allianties te smeden met wederzijdse samenwerking,” Zei Goyal.

Goyal voegde eraan toe dat India verschillende watersporten kan leren van Australië, omdat het een lange kustlijn heeft.

Over de vraag of Australië gender- en duurzaamheidskwesties wil opnemen in de CECA, Farrell zei dat het land deze kwesties bekijkt als onderdeel van de CECA.

Lees ook

Verzet tegen pleidooien in SC over homohuwelijken, Govt: Laat Huis beslist

Punjab-minister stapt in het huwelijksbootje met IPS-officier die in opstand kwam tegen AAP MLA

Adani betaalt lening van $ 2,15 miljard terug als verpanding van aandelen, betaalt een andere vooruit $ 500 miljoen…

Modi haalt uit naar Rahul-opmerkingen : Geen enkele macht kan onze democratie schaden

Goyal zei dat India openstaat voor onderhandelingen en ernaar streeft om vanuit een sterke positie met de rest van de wereld om te gaan en van om de best practices.