Hoe gezond te eten voor goedkoop

0
83
Rawpixel.com/Shutterstock.com

Gezonde maaltijden kunnen vaak onbereikbaar aanvoelen als je een beperkt budget hebt, vooral met de huidige kosten van boodschappen. Hoewel zaken als verpakte veganistische snacks en magere stukken vlees zeker duur zijn, zijn er veel manieren waarop u gezonde maaltijden kunt bereiden zonder de bank te verslaan. Een goedkoop dieet hoeft immers geen slecht dieet te zijn.

Hier zijn enkele van onze beste tips om u te helpen gezond te eten met een beperkt budget, met advies van geregistreerd diëtist, voedingsdeskundige Frances Largeman-Roth en geregistreerd diëtist Jen Scheinman.

Inhoudsopgave

Plan uw maaltijden
Kook thuis
Koop in grote hoeveelheden
Zoek uitverkoop
Sla een voorraad in van betaalbaar voedsel
Koop diepvriesproducten
Vries je restjes in
Gebruik goedkopere eiwitbronnen
Gebruik generieke merken

Plan Uw maaltijden

Andrey_Popov/Shutterstock.com

Je maaltijden plannen is een van de beste manieren om geld te besparen op uw boodschappen, volgens Largeman-Roth, RDN, voedingsdeskundige, moeder van drie kinderen en auteur van de aankomende Everyday Snack Tray (Revell, november 2023).

“Als je naar de supermarkt gaat met een vast menu en een boodschappenlijstje, is de kans kleiner dat je onnodige items ophaalt die je boodschappenrekening kunnen opdrijven of geld uitgeven aan afhaalmaaltijden die doorgaans minder gezond zijn dan koken thuis,” zei ze.

Door je maaltijden van tevoren te plannen, kun je je aan je lijstje houden en onnodige aankopen voorkomen. Largeman-Roth raadt aan om een ​​kleine maaltijd en snack te bereiden als je tijd hebt, of dat nu in het weekend is of vroeg in de ochtend. Het is prima om wat bewegingsruimte te laten voor een paar maaltijden om rekening te houden met veranderingen in je schema. Dit kan ook helpen om voedselverspilling te voorkomen.

Sweetzer & Oranje wekelijkse maaltijdplanner en boodschappenlijst

Amazon

$ 11,95
 

Thuis koken

Monkey Business Images/Shutterstock.com

“Met zo veel kant-en-klare maaltijden die voorhanden zijn, kan het verleidelijk zijn om tijd te besparen door van dit gemak te profiteren, maar het brengt kosten met zich mee,” zei Jen Scheinman, RD & Nutrition Affairs Manager van Timeline Nutrition. “Er zit een aanzienlijke toeslag op deze maaltijden, dus helemaal opnieuw koken is een veel betere optie in termen van zowel kostenbesparingen als betere voeding.

GERELATEERD6 leuke manieren om de restaurantervaring naar huis te halen

Thuis leren hoe je eenvoudige, gezonde maaltijden kunt bereiden, is meestal goedkoper en gezonder dan uit eten gaan. U kunt de ingrediënten en portiegroottes controleren, en u kunt ook geld besparen door ingrediënten in bulk te kopen om meerdere keren te gebruiken.

Thuis gezond eten betekent niet dat je vastzit aan saaie, smakeloze maaltijden. Je kunt gezondere versies maken van je favoriete restaurantgerechten die nog steeds goedkoper zijn dan uit eten gaan. Ook al is niet elk diner per se “gezond,” je weet precies wat er in je lichaam gaat.

Plantaardig gebaseerd op een budget: heerlijke veganistische recepten voor minder dan $ 30 per week, in minder dan 30 minuten per maaltijd

Betaalbare plantaardige maaltijden.

Amazon

$19.49
$21.95 Bespaar 11%

In bulk kopen

Reshetnikov_art/Shutterstock.com

Het in bulk kopen van artikelen zoals granen, noten en gedroogd fruit kan u op de lange termijn geld besparen omdat u betalen vaak minder per ounce dan kleinere hoeveelheden kopen. Zoek naar bulkvoedingsafdelingen in uw plaatselijke supermarkt of kijk bij online winkels.

Gezond voedsel in bulk kopen als je de mogelijkheid hebt, kan ook nuttig zijn voor mensen die in een voedselwoestijn leven of geen gemakkelijke toegang hebben tot vers, gezond voedsel, legt Scheinman uit.

Costco en Sam’s Club zijn twee populaire warenhuizen die artikelen in bulk verkopen. Deze plaatsen kunnen u helpen veel geld te besparen op veel artikelen, waaronder gezond voedsel en zelfs apparaten om u te helpen dat voedsel te maken.

Als u slechts voor één of twee personen winkelt, helpt het misschien niet om in grote hoeveelheden in te kopen. Je wilt niet te veel producten of vers voedsel in één keer kopen en het bederven voordat je het kunt eten. Groot inkopen is meestal het meest effectief voor gezinnen.

Vtopmart-opslagcontainerset voor ontbijtgranen

h3>

Perfect voor het bewaren van je bulkmaaltijden.

Amazon

$ 18,49
$ 23,99 Bespaar 23%

Zoek naar verkopen

Monkey Business Images/Shutterstock.com

Bekijk de wekelijkse advertenties en promoties bij uw plaatselijke supermarkt om erachter te komen welke gezonde voedingsmiddelen in de aanbieding zijn. U kunt ook profiteren van kortingsbonnen en cashback-aanbiedingen om nog meer geld te besparen. Wanneer u een uitverkoop vindt voor gezond voedsel dat u vaak gebruikt, kunt u een voorraad aanleggen en op de lange termijn geld besparen.

“De uitverkoop is ook een goed moment om duurdere artikelen in te slaan, zoals vis of vlees om in de vriezer te bewaren,” Zei Scheinman.

Vergeet niet te kijken naar beloningsprogramma's in winkels. Veel winkels bieden exclusieve kortingsbonnen en aanbiedingen voor leden, en de programma's zijn vaak gratis. Vraag een kassier naar eventuele beloningsprogramma's tijdens uw volgende winkeltrip.

Coupons voor beginners: een gids voor coupons voor niet-ingewijden

Een geweldige gids voor beginners.

Amazon

$ 12,95
 

Bevoorraad op Betaalbaar voedsel

STEKLO /Shutterstock.com

Er zijn veel voedingsmiddelen die gezond en betaalbaar zijn als je weet waar je op moet letten. Largeman-Roth stelt voor om producten in te slaan zoals granen, pasta en bonen in blik, die lang in je voorraadkast blijven en elke maaltijd kunnen afronden.

GERELATEERDDeze aanpassingen aan boodschappen kunnen u helpen geld te besparen

Largeman-Roth adviseert ook om het belang van snacks van hoge kwaliteit die u de hele dag verzadigd houden, niet te onderschatten.

“Mijn nieuwste favoriete tussendoortje is Kemps® Smooth Cottage Cheese, dat is een nieuwe kwark vermengd met echt fruit, die de hoge eiwit- en voedingswaarde van traditionele kwark combineert met de smaak en textuur van yoghurt, " ze zei. “Perfect voor kinderen en volwassenen!

Smakelijke, vullende snacks die je een vol gevoel geven, helpen je om overdag gedachteloos te snacken en besparen je geld op die extra snacks.< /p>

BUSH'S BEST ingeblikte biologische donkerrode kidneybonen (pak van 12)

Een geweldige bron van eiwitten en vezels.

Amazon

$ 21,37
$23,88 Bespaar 11%

Koop diepvriesproducten

bodnar.photo/Shutterstock.com

Bevroren groenten en fruit zijn vaak goedkoper dan verse producten, en ze zijn net zo voedzaam, zegt Largeman-Roth. Ze zijn ook handig omdat ze voor langere tijd kunnen worden bewaard, waardoor voedselverspilling wordt verminderd. Het gemiddelde Amerikaanse huishouden verspilt elk jaar ongeveer 250 kilo voedsel – dat is veel geld! Door diepvriesproducten te kopen, blijven dingen langer vers en voorkomt u dat u iets weggooit.

“Ik hou ervan om diepgevroren groenten in mijn vriezer te bewaren,” Scheinman was het daarmee eens. “Op deze manier is er geen kans dat ze bederven, en worden ze gesneden, geprepareerd en gekookt, zodat u ze alleen nog maar hoeft op te warmen.

Hetzelfde geldt voor bevroren vlees, waaronder kip, varkensvlees en vis. Zolang je gepaneerd vlees vermijdt, kun je in wezen hetzelfde product in de diepvriesafdeling krijgen als in de vleesafdeling voor veel goedkoper. Om vlees voor het koken te ontdooien, plaatst u het gewoon een nacht in een afgedekte kom in uw koelkast.

Ziploc diepvrieszakken van 2 gallon voor voedselopslag

Geweldig voor het in porties verdelen van diepvriesproducten.

Amazon

$ 6,49
 

Doel

$ 5,99
 

Vries je restjes in

TanyaKim/Shutterstock.com

Je vriezer is een van je beste middelen als het gaat om gezond eten met een beperkt budget. Het kan voedselverspilling helpen verminderen, omdat u overtollig voedsel kunt bewaren en gebruiken voor toekomstige maaltijden. Dit kan u helpen geld te besparen doordat u voedsel dat mogelijk bederft niet hoeft weg te gooien voordat u het kunt gebruiken.

“Bijna alles kan worden ingevroren, zoals brood, tortilla's, vlees en meer,” legde Largeman-Roth uit. “Zorg ervoor dat u voorraadartikelen op de juiste manier bewaart in luchtdichte containers om de versheid te maximaliseren.

Bovendien kan het invriezen van restjes tijd besparen, omdat u ze eenvoudig kunt opwarmen voor een snelle en gemakkelijke maaltijd later, wat vooral handig kan zijn op drukke doordeweekse avonden wanneer je niet veel tijd hebt om te koken.

Rubbermaid 10-delige voedselopslagcontainers met deksels

Topklasse diepvriesveilige voedselcontainers.

Amazon

$ 33,47
 

Doel

$ 44,99
&nbsp ;

Gebruik goedkopere eiwitbronnen

Lyudmila Zavyalova/Shutterstock.com

Eiwitten zijn essentieel voor een gezond dieet, maar het kan duur zijn. Enkele van de duurste eiwitbronnen zijn rood vlees, zeevruchten en sommige stukken gevogelte. Er zijn echter tal van goedkopere eiwitbronnen die net zo voedzaam zijn, waaronder linzen en ingeblikte vis zoals tonijn en zalm.

Scheinman raadt aan dat elk huishouden voldoende bonen in de voorraadkast heeft, omdat dit geweldige eiwitbronnen zijn vol vezels en gezonde koolhydraten. Al deze opties zijn vaak goedkoper en kunnen in bulk worden gekocht, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor iedereen die gezond wil eten met een beperkt budget.

Plantaardige eiwitbronnen zoals tofu en tempeh kunnen ook een geweldige manier om aan je eiwitten te komen terwijl je ook meer vegetarische maaltijden in je dieet opneemt en wat geld bespaart.

Iberia Droge Linzen, 12 Ons

Linzen zijn super veelzijdig en super goed voor je.

Amazon

$ 1,29
$ 2,99 Bespaar 57%

Doel

$ 1,29
 

Gebruik algemene merken

Prostock-studio/Shutterstock.com

Het gebruik van generieke merken kan u helpen goedkoop en gezond voedsel te eten door de kosten van uw boodschappenrekening te verlagen zonder in te leveren op kwaliteit. Veel generieke merken bieden dezelfde kwaliteit en voedingswaarde als hun tegenhangers met een merknaam, maar tegen lagere kosten.

Als u generieke merken koopt, zorg er dan voor dat u de etiketten leest om er zeker van te zijn dat u een product dat voldoet aan uw voedingsbehoeften. In veel gevallen kunnen generieke merken echter een grote waarde bieden terwijl ze toch de voedingsstoffen leveren die je nodig hebt om een ​​gezond dieet te ondersteunen.

Amazon Brand – Happy Belly Roasted & Licht gezouten amandelen, 16 ounce

Geweldig als tussendoortje.

Amazon

$ 8,10
$8,93 Bespaar 9%

Gezond eten met een beperkt budget is mogelijk met een beetje planning en moeite. Door deze tips en trucs te gebruiken, kunt u geld besparen terwijl u toch een voedzaam en uitgebalanceerd dieet behoudt.