Fords helelektriska skolbuss är redo för barn

0
40
Ford Pro/Twitter

Ford bygger små elektriska skolbussar som kommer att vara perfekta barntransporter. Den här veckan, vid NTEA-arbetslastbilsbranschens evenemang, avslöjade Ford sin första elektriska skolbuss baserad på den branschledande E-Transit skåpbilsplattformen.

Enligt Ford är detta en första-av-sin- snäll elektrisk skolbuss från en “full-line biltillverkare.” Det elektrifierade fordonet är en skolbuss av typ A med en totalvikt på 10 000 pund eller mer och bör ha en kapacitet för 12–30 passagerare.

Denna typ av buss kallas ofta för en “kort buss” och är mycket mindre än Type-C-bussen som för närvarande används av de flesta skoldistrikt för elevtransporter. Men många skolor använder en flotta av mindre typ-A-bussar för andra evenemang och aktiviteter.

Ford Pro’s globala marknadschef & Experience Officer, Wanda Young, släppte den första bilden av bussen på Twitter. Young fortsatte med att nämna att bussen är utställd vid Ford Pro-montern på bilmässan, där intresserade kan lära sig mer om specifikationer, plattform och laddningsmöjligheter.

Ford säger att E-Transit-linjen minskar CO2-utsläppen och utsläppen med nästan 57 %, om inte mer, och utgör en utmärkt plattform för att bygga nya elektriska typ-A skolbussar.

RELATERATFords nya elektriska skåpbil bogserar din familj in i framtiden

Skoldistrikt kan få över 300 000 USD att byta ut äldre dieseldrivna bussar för nya elalternativ, för att inte tala om ytterligare 20 000 $ i krediter från Inflation Reduction Act. Dessutom kan distrikten spara på underhållskostnader, bland annat.

Tyvärr delade biltillverkaren inte för många detaljer om sin helelektriska skolbuss vid evenemanget, så det finns’ inga ord om det beräknade utbudet, priset eller säkerhetsfunktionerna. Som sagt, med tanke på de miljontals barn som tar bussen varje år, är detta en framväxande marknad som har prioritet hos Ford Pro. Kanske går dina barn till skolan i en elektrifierad gul Ford-buss nästa år.

via CarScoops