De regering van Manipur trekt zich terug uit de opschorting van de operatieovereenkomsten met twee militante groepen op een heuvel

0
76

Het kabinet van Manipur heeft vrijdag besloten zich terug te trekken uit de overeenkomsten voor de opschorting van de operatie (SoO) met twee op de heuvels gebaseerde opstandelingengroepen, het Kuki National Army (KNA) en het Zomi Revolutionary Army (ZRA).

Aanbevolen voor u

  • 1&#8216 ;Waspoeder BJP’: BRS naar AAP, hoe partijen ‘poster’ salvo's bij regeringspartij
  • 2Budget Session wordt morgen hervat, nieuwe Opp-Govt knokpartij waarschijnlijk
  • 3#Politiek | Premier Modi aan het Congres, leiders brengen hulde aan Mahatma Gandhi op de verjaardag van Dandi in maart

“Bespraken de herziening van de overeenkomst voor opschorting van operaties (SoO), met name met de ZRA en KNA die naar verluidt de onrust beïnvloeden nadat de ontruiming was opgemerkt aan de bosindringers, 'postte Singh op Twitter.

Het kabinet merkte op dat de bijeenkomsten werden georganiseerd voor een doel dat ongrondwettelijk is en daarom illegaal waren, een verklaring van de deelstaatregering zei.

“Na een gedetailleerde beraadslaging besloot het kabinet de deelstaatregering terug te trekken uit tripartiete besprekingen/SoO-overeenkomsten met drie op de heuvels gebaseerde opstandelingengroepen, namelijk het Kuki National Army (KNA), het Zomi Revolutionary Army (ZRA) waarvan de leiders van buiten de staat,' verklaarde het.

Anderen lezen |Tripura geweld: Links-congresteam zegt 'aangevallen' door mannen die 'Jai Shri Ram' roepen; één aangehouden

Het kabinet bevestigde verder dat de deelstaatregering geen compromissen zal sluiten over maatregelen die zijn genomen om de bosrijkdommen van de staat te beschermen en de papaverteelt uit te roeien, voegde de verklaring toe. en Tengnoupal voor het toestaan ​​van de bijeenkomst in strijd met verbodsbepalingen onder CrPC 144, verklaarde het verder. Er zullen krachtige maatregelen worden genomen tegen agenten die verantwoordelijk zijn voor tekortkomingen in de beveiliging, voegde het eraan toe.

Lees ook

Tamil-nationalist Seeman geboekt voor opmerkingen over Noord-Indiërs, zegt 'was n…

12e geval in 15 jaar; ex-IAS-officier Pradeep Sharma terug achter de tralies in …

Begrotingssessie wordt morgen hervat, nieuwe knokpartij van Opp-Govt waarschijnlijk

RSS jaarlijkse bijeenkomst begint met eerbetoon aan MulayamAdvertentie

De Kuki National Organization (KNO) en United People's Front (UPF), twee overkoepelende groepen van Kuki-militanten, hadden een tripartiete SoO-overeenkomst met de regeringen van India en Manipur op 22 augustus 2008. Sindsdien heeft de regering de overeenkomst na afloop verlengd. De KNA en ZRA zijn ondertekenaars van KNO.