CUET Toppers tips: Hvordan Jigeesha Bhargavi scoret 800 i CUET og sikret opptak i DUs Hindu College

0
85

—Reeya Soni

Jigeesha Bhargavi fra Patna oppnådde 99,2 prosent i sin klasse 12-tavleeksamen. Bharagavi var humaniorastudent, og nå etter å ha fått en poengsum på 800 i CUET 2022, studerer hun BA statsvitenskap (Hons) fra Hindu College, Delhi University. Bharagavi deler sin CUET-forberedelsesreise med indianexpress.com.

Anbefalt for deg

  • 1Tamil Nadu TNDGE HSC-eksamener 2023 begynner, over 8,51 studenter skal dukke opp
  • 2PSTET 2023: Dagen etter goof-up i spørsmålsoppgaven, Punjab for å gjennomføre eksamen igjen
  • 3SEBA Assam HSLC General Science-eksamen kansellert midt i papiret lekkasjerapporter

Common University Entrance Test (CUET) UG 2023 avholdes mellom 21. mai og 31. mai og vinduet for nettregistrering åpnet 9. februar og stenger 12. mars Opptaksprøven for opptak til ca 168 universiteter ble gjort obligatorisk i fjor.

Les også |DU ber studentene gå gjennom pensum for alle programmene før de søker

Overgangen var enkel

Ettersom CUET er helt NCERT-basert, hadde jeg ingen problemer med å gå over fra beskrivende spørsmål i styreeksamener til flervalgsoppgaver i CUET. Gapet vises ikke siden du alltid er kjent med alle navnene, datoene og annen faktainformasjon som et resultat av styreforberedelser. Når du har tatt en beskrivende eksamen, vil en MCQ være en bit av kaken.

< h3>Forberedelse til styreeksamen er et must

CUET var enkelt for meg da jeg forberedte meg på forhåndstavler og interne vurderinger. Så snart vi mottok CUET-bekreftelse i januar, skyndte mine jevnaldrende seg for å forberede seg til CUET, og etterlot seg klasse 12. På den annen side beholdt jeg roen og forberedte meg til styreeksamener, og holdt CUET ute av hodet.

Jeg begynte å forberede CUET etter brettene mine da jeg hadde omtrent en måneds mellomrom. CUET-forberedelse innebar bare revisjon av klasse 12-pensum. Poenget er at du må velge fakta fra teoritavleeksamenen din og presentere den i MCQs.

Les også |Toppers tips: Her er hvordan CUET-forberedelse er forskjellig fra CBSE-styreeksamener, forklarer 100 persentilscorer

< b>Hold deg til NCERT

Det ble tydelig nevnt i meldingen at CUET vil være NCERT-basert, noe som gjorde det veldig enkelt for meg fordi jeg allerede leste det for min klasse 12. Å følge NCERT utenat er nøkkelen til å ta opptaksprøven.

Annonse

I utgangspunktet var jeg i et dilemma da CUET uventet ble annonsert for oss som en opptaksprøve, men da jeg satte meg ned med pensum og varsler fra NTA, fant jeg det enkelt og enkelt.

Bøker henvist

For historie, statsvitenskap og sosiologi var NCERT mer enn nok. Jeg studerte engelsk helt fra YouTube, så jeg kjøpte ingen bøker for engelsk. For den generelle testen, som inkluderer generell kunnskap og resonnement, henviste jeg til CUET UG-boken fra Arihant-publikasjonen.

Les også

NEET UG 2023: Studer MBBS fra Ukraina – kvalifisering, gebyrer, liste over medikamenter…

>< img src="https://images.indianexpress.com/2023/03/Life_In_An_IIT.jpg?resize=450,250" />Livet i en IIT: 'Å studere ved IIT-Kharagpur føles som å være en del av Ind…

UPSC CSE 2022: Fase II personlighetstester begynner i dag

UPSC CSE 2023: Liste over avviste søknader utgitt Les også |AMU Admissions 2023: Registreringsprosessen starter; bare noen få kurs som tilbys gjennom CUET

Råd for CUET-kandidater 

Mitt råd er at CUET er langt enklere enn fantasien din, og til og med den engelske avisen. For engelsk, gå over mye ordforråd og setningsspørsmål, for eksempel idiomer. Mange studenter tror at fordi de ikke har lest romaner, vil de ikke kunne bestå engelskeksamenen, men dette er ikke tilfelle. For det andre, forbered deg til styreeksamenen din, for når du er ferdig med klasse 12-eksamenen, vil du være fullstendig forberedt på CUET. Da trenger du bare å gå gjennom pensum.

© IE Online Media Services Pvt Ltd