Chhattisgarh CM Bhupesh Baghel ontmoet premier Modi, bespreekt implementatie van volkstelling, actieplan voor G20-bijeenkomst

0
45

Chhattisgarh Chief Minister Bhupesh Baghel had vrijdag een ontmoeting met premier Narendra Modi in Delhi en drong er bij laatstgenoemde op aan om de tienjaarlijkse Census uit te voeren. Baghel verzekerde premier Modi ook dat er eersteklas regelingen zullen worden getroffen voor de G20-top in Chhattisgarh in september.

Tijdens de bijeenkomst presenteerde de eerste minister een symbool van het Chhattisgarh-staatsdier, de Indiase wilde buffel, aan de minister-president.

Aanbevolen voor u

  • 1Land-for-jobs-zaak: dag na ED-invallen verschijnt Tejashwi Yadav voor CBI vandaag
  • 2Mallikarjun Kharge verwerpt ED-zoekopdrachten op het terrein van de familie Yadav, zegt dat de regering-Modi de democratie probeert te doden
  • 15.00 uur Modi, Australische tegenhanger Albanezen besluiten samen te werken om terrorisme te bestrijden

In een gesprek met de media na een ontmoeting met premier Modi, zei Baghel: “Ik heb er bij de premier op aangedrongen de volkstelling uit te voeren zoals snel mogelijk.” Hij zei dat er een probleem is bij de selectie van begunstigden vanwege een gebrek aan Census-gegevens na 2011. hij voegde toe. Eerder had Baghel PM Modi geschreven om de kwestie aan de orde te stellen.

De twee leiders bespraken een reeks kwesties, waaronder het actieplan voor de bijeenkomst van de G20-groep. “Ik heb de premier verzekerd dat er voor G20-gasten arrangementen van wereldklasse zullen worden geregeld,” zei de congresleider, eraan toevoegend dat Chhattisgarh de kans krijgt om zijn kunst en cultuur te laten zien aan hoogwaardigheidsbekleders van over de hele wereld.

Baghel voegde eraan toe dat de staat Light Metro-diensten zal starten om de steden Durg, Bhilai en Raipur met elkaar te verbinden en zocht in dit verband de hulp van premier Modi. Hij besprak ook verschillende hangende eisen, waaronder GST-compensatie en kolenroyalty's.

De regering heeft de centrale regering herhaaldelijk verzocht om het bedrag van Rs 4.170 crore dat is teruggevonden uit de steenkoolblokken van Chhattisgarh, over te dragen aan de staat, maar de bedrag moet nog worden ontvangen. Baghel bracht de kwestie ter sprake en verzocht om het bedrag zo snel mogelijk over te maken.

Lees ook

BJP-parlementslid Nishikant Dubey zoekt beëindiging lidmaatschap Rahul Gandhi Lok Sabha… =450,250″ />

Land-voor-banenzaak: dag na ED-invallen verschijnt Tejashwi Yadav voor C…

Negen partijen bij protest van BRS-leider Kavitha; Cong, JD(U), TMC geef het een …

Influenzavirus doodt 2, Centrum geeft advies

Hij voegde eraan toe dat Chhattisgarh ook wordt geconfronteerd met een tekort aan commerciële belastinginkomsten na de implementatie van Goods and Services Tax (GST). “Een totaal van Rs 1.375 crore moet nog worden betaald aan Chhattisgarh vanaf de datum van implementatie tot 30 juni 2022. Dit bedrag moet binnenkort aan de staat worden gegeven,” zei Baghel.